Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił

Równowaga sił

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 183 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Gosiek
    Uczestnik

Kwadrant Gamma, okolice wyjścia z korytarza bajorańskiego

IKC Sogh chech po wyjściu z korytarza lekko zmienił kurs, pozwalając swojemu dotychczasowemu „przewodnikowi” na oddalenie się w kierunku New Bajor, a sam zgodnie z wcześniejszymi rozkazami skierował się na koordynaty systemu, w którym powinni odnaleźć tajemniczy artefakt, a przynajmniej jakieś informacje na jego temat.

-= w laboratorium =-

- Varena, co z tą wiązką antyprotonów, którą mieliśmy dziś sprawdzić?

- Profesorze Krell, w tej chwili jeszcze nie mamy możliwości przeprowadzenia takiego skanu, Ivan dopiero pracuje nad odpowiednimi modyfikacjami...

- Ivan? Od kiedy jesteście po imieniu? – zdziwienie Krella było chyba większe niż niesmak na myśl o tym, że jego asystentka, i w dodatku córka jego siostry, najwyraźniej zaprzyjaźniła się z tym ludzkim mieszańcem. – Nie powinnaś się z nim spoufalać, to przecież...

- Jeżeli boisz się zapytać wprost, to powiem to za Ciebie – głos Vareny zdradzał zdenerwowanie, ale był stanowczy – tak, spałam z nim i zapewne zrobię to jeszcze niejeden raz. A teraz wracajmy do pracy. Nie sądzę, żeby ten temat miał pierwszeństwo przed rozkazami kapitana.

- No... To przynajmniej już chyba wiem, kto go tak upiększył. – Krell roześmiał się głośno, ale po chwili na jego twarzy pojawiły się pierwsze oznaki wściekłości. – Przynosisz wstyd naszemu rodowi i rodowi FohreVa. Twój ociec nie zgodzi się, żebyś związała swoje życie..

- Mój ojciec jest na Forcas IV - daleko stąd, a ja jestem dorosła – warknęła Varena – i nikt tu na razie nie mówi o wiązaniu się na stałe...

W chwili, gdy wydawało się, że oboje sięgną po zawieszone u pasów noże, rozległ się brzęczyk alarmu. Jego źródłem były sensory dalekiego zasięgu. Varena błyskawicznie znalazła się przy konsoli, a Krell połączył się z mostkiem.

/^ - Kapitanie, tu laboratorium. Mamy odczyt niezidentyfikowanych statków na sensorach dalekiego zasięgu, przesyłam dane.

/^ - Przewidywany czas rozpoznania?

/^ - Około 2 minut, ale najprawdopodobniej to Dominium, nikt inny nie latałby tutaj bez maskowania.

/^ - Czekam na potwierdzenie, wszelkie dane przesyłać od razu na stanowisko taktyczne.

/^ Luq.

-= na mostku =-

VotHer nie musiał czekać na kolejny meldunek profesora, po chwili Berik potwierdził domysły Krella – mieli na kursie dwa szturmowce Dominium.

- HoD, federacyjne okręty też dostrzegły wroga, zmieniają kurs, żeby uniknąć wykrycia. Czy mam ich śledzić?

- Nie LeHor, utrzymuj dotychczasowy kurs, mamy okazję nadrobić nieco czasu w drodze do sektora 045, gdy Fedki będą zwiewać przed szturmowcami.

- W dodatku jest szansa, że Dominium poleci za nimi i urządzi sobie ćwiczenia strzeleckie odciągając potencjalną ochronę z docelowego sektora – to był spokojny głos K’legha jak zwykle myślącego o tym, jak sytuacja taktyczna może się zmienić na ich korzyść.

- Dokładnie.

- Mam wiadomość od pułkownika Qoma, jego rozkazy są identyczne z Twoimi qaH (sir) – zameldował Berik. – Mamy utrzymać kurs i gotowość bojową.

- Prześlij potwierdzenie i przygotuj nas do walki. Powiadom Khlystiego, niech marines będą w pogotowiu.

- luq, joHwI'.

VotHer poprawił się w fotelu i wbił wzrok w wyświetlany w rogu głównego ekranu obraz taktyczny i przeświecający przez niego blask odległych gwiazd – wróg był w pobliżu, załoga i okręt w gotowości, przestrzeń i cisza wokoło... Czuł się jak przed każdą bitwą – skupiony i szczęśliwy.

Zeal
    Uczestnik

Mostek IKC chiS'jev, moment po przekroczeniu korytarza

Niezauważony przez nikogo K'Vort przebył korytarz.

- Kurs: sektor 045 - polecił komandor. Niszczyciel odkleił się od rufy transportowca i wykonał skręt, ustawiając się w odpowiednim położeniu.

- Prędkość: maksimum warp, dostosowane do najwolniejszej jednostki - głos Qala był spokojny. Mogłoby się zdawać, że rozmawia o pogodzie.

Sterniczka wprowadziła komendy.

Dowódca przyglądał się odczytom czujników. Czekał, aż volkański transportowiec oddali się na tyle, by nie zauważyć charakterystycznego błysku przebijania bariery warp.

- Start! - komenda była cicha, ale doskonale słyszalna dla wszystkich oficerów. Okręt natychmiast przyspieszył.

Komandor podniósł się z fotela.

- Shincar... - mruknął.

Białowłosa natychmiast stanęła na baczność.

- Zawiadom mnie w razie koniecznosci - komandor zwrócił się do pierwszego oficera.

- Oczywiście.

Dwójka oficerów opuściła mostek.

Kabina dowódcy niszczyciela, jakiś czas później

-... dlatego też nie możesz sobie na to pozwolić - komandor przyglądał się kobiecie.

- Nie umiem!- eksplodowała Volkanka. Chodziła po pomieszczeniu jak uwięziona pantera. - Oni...

- Wiem, co zrobili - przerwał jej Qal. - Ale to było kiedyś. Nie odmawiam ci prawa do zemsty, nikt nie może tego zrobić...Są jednak sprawy, które mają pierwszeństwo. Potrzebuję cię skupionej i trzeźwo myślącej.

Volkanka zatrzymała się. Popatrzyła na dowódcę i powoli, bardzo powoli skinęła głową.

Komandor podszedł do niej.

- Kiedy to się skończy... Poszperam trochę - wyszeptał, obejmując kobietę. - Zobaczymy, co znajdziemy...

- Komandorze, czujniki wykryły dwa szturmowce Dominium. Lecą kursem zbieżnym do naszego! - chrapliwy głos pierwszego przeciął powietrze.

- Już idę - warknął z niechęcią Qal.

Mostek

- Wykryły nas? - spytał komandor, zajmując miejsce. Pierwszy oficer dostrzegł odcinający się wyraźnie od czerni munduru biały włos, zachował jednak milczenie.

- Nie sądzę. Są za daleko.

W tym momencie pisnęła konsola komunikacyjna.

- Wiadomość od pułkownika. Mamy nie reagować, ale być gotowi do zmiany postępowania - zameldował ogniowy. Qal skinął głową.

- Pilnuj ich - warknął do ogniowego. Odwrócił się do sterniczki. - Kurs i prędkość bez zmian.

Eric Keitel
    Uczestnik

== USS Repulse. Mostek ==- Szefie. - Alan miał silną wolę i próbował nie parsknąć śmiechem. Trzecia próba zwrócenia na siebie uwagi kapitana nieskutkowała - KAPITANIE! - wreszcie się udało. Wysoki mężczyzna zajmujący miejsce na środkowym fotelu nagle poderwał głowę, i złapał się w komicznym geście za uszy.- Nie tak głośno, Pierwszy! - co się stało. - Jego uwaga wywołała ciche chichoty. Szczególnie, że 'cicho' Pierwszy próbował kilka razy.- A nie... Nic takiego... Po za dwoma szturmowcami Dominium kawałek stąd - niewinny głos Martena, tego samego Martena który zazwyczaj leciał do ataku na czele oddziałów ochrony, brzmiał co najmniej dziwnie. Maciek rozbudził się całkowicie. - Raport?- Będą tutaj... Zaraz. Okrety SFI zmieniają kurs... Odpalają jakieś środki pozorujące... Już ich nie mamy na czujnikach.- Pierwszy?- Czy ja wiem... Uciec zdążymy zawsze...- T'Rea? - Mozemy spróbować... - Volcanka zawiesiła na chwilę głos. Była wychowywana w duch logiki, lecz już dawno porzuciła nauki młodości. Potrafiła myśleć, ale zachowywała się wręcz... Ludzko? - Dominium używa broni, której nasze osłony nie są w stanie zatrzymać... Gdyby udało się nam ją przejąć, zyskalibyśmy przewagę.- A co z dostosowaniem naszych systemów do ich broni...? Beregh?- To możliwe, sir - basowy głos Klingona zabrzmiał na mostku - ale nie w ciągu kilku godzin i bez stoczni... Ale...- Ale co?Klingonin uśmiechnął się lekko- Zawsze możemy odciąć draństwu gondole warp i wszystko co niepotrzebne, a czerpie energie a potem wsadzić do przedniej ładowni i przyspawać do podłogi... Będziemy mieli ok 15 stopniowy kąt ostrzału na dodatkowe działa i wyrzutnię torped.- Shiran, jak oceniasz sytuację?- Dane które posiadamy mówią o niskiej zwrotności tych statków. Po za tym mają słabe osłony... 3-4 torpedy kwantowe i osłony diabli wezmą.- Dobra. Prześlij na Rippera że warto by zaatakować te szturmowce.- Nie zdążyłem, sir! - w ggłosie Beregha zabrzmiało rozbawienie - byli pierwsi. - Kapitanie, jeśli zdejmiemy maskowanie zostaniemy wykryci!- Może i tak... Mniejsza. Tak czy inaczej by nas odkryto... Prędzej lub później. A banda w systemie chyba nas jeszcze nie złapie czujnikami krótkiego zasięgu, więc wykryją 'dwa cosie' a nie okręty Federacji. Woźniak uruchomił komunikator=/= Woźniak do Dunbara. Przygotuj dwie dziesięcioosobowe grupy marines. Weźcie osobiste pola siłowe, prześlemy was wkrótce na szturmowca Dominium. Jedna grupa do maszynowni, niech idzie do transporterowni 1, a druga na mostek - ci idą do dwójki. - Beregh, jak zniesiemy osłony celu, namierz pozostałymi transporterami, łącznie z towarowymi, wszytkie formy żywe na jdnostce wroga. I prześlij w próżnie... Złapiesz wszytkich na raz?- Jeśli użyję i tarnsporterów towarowych i osobowych, to powinno się udać, sir- Doskonale.- Shiran, uzbrojenie. Fazery uzbroisz dopiero jak zdejmiemy maskowanie - torpedy z tego co pamiętam są w wyrzutniach?- Tak, szefie.- Świetnie. Ustaw ogień pojedynczy. Po cztery kwantówki na cel, zaraz po odmaskowaniu. Jeśli nie będą mieli podniesionych osłon, to tylko fazery - najlepiej w ich generator. Potrzebujemy tych statków w całości.- Magda, kurs przechwytujący. Zwolnij do warp 6. Nie mogą nas wykryć wcześniej...Akira zwolniła nagle, i skierowała się dokłądnie w stronę szturmowców. - Shiran, zmień sygnaturę naszej broni... Niech chociaż przypomina Klingońskie albo Romulańskie Discuptory... WIĄZKOWE - dodał z naciskiem kapitan. Bo ze fazer z discruptorem impulsowym pomylić można raczej wątpił. Panie, panowie. Pzygotujcie się do walki... - Woźniak spojrzał po twarzach swojej załogi. Na wszytkich malował się delikatny usmiech, z dominium jeszcze nie mieli okazję walczyc.. Teraz miał się to zmienić.Woźniak usadł wygodniej, ale nagle przyszła mu do głowy pewna myśl. Pomysł. Zakrawał na wariactwo... Ale, jest wojna! A przecież artefaktu nie będą targać ze sobą przez terytoriu Dominium...- T'Rea, łapiesz jeszcze okręty SFI?- Tak, sir. Ich sygnatura warp jest prawie niewidoczna, ale nbie odlecieli jeszcze zbyt daleko- Beregh, powiedz kapitanowi Mifune, że możemy spodziewać się gości. A zaraz potem wywołaj na prywatnym kanale Akirę ze SFI. Przełącz do biura.Chwilę później Maciek siedział już w fotelu w biurze i wpatrywał się w mały ekranik. Walczył ze sobą chwilę, ale w końcu się zdecydował.- Dzień Dobry. Tutaj Federacyjna Akira, przygotowywująca się do walki z Dominium... Zapraszamy. Znamy cel waszej misji, i możemy sobie wzajemnie pomóc. - Kapitan podał jeszcze współrzedne i oddał się rozmyślaniom. SFI powinna być zainteresowana wiadomością z okrętu którego niewykrywa... Jeszcze. Przez krótką chwilę agent chciał się przedstawić, ale uznał że jeśli wywiad dowie się że nie żyje od kilku dobrych lat, to może mieć opory przed przylotem...

CoBrah
    Uczestnik

Rugal siedzial nadal w fotelu kapitanskim czytajac wszelkie informacje,ktore Kasta zebrala na temat federacyjnego wywiadu - szczegolnie o sposobach dzialania. Musial byc przygotowany,skoro i te sily zblizaly sie do tego systemu. A wlasciwie tak twierdzili Romulanie,powolujac sie na zaufanego agenta z DS9. Lekture przerwal mu Dakol:- Kapitanie, cos dziwnego dzieje sie we wnetrzu systemu....widze trzy okrety Dominium...szturmowce,zmierzaja w strone okretu dowodzacego silami romulanskimi- Czy mogli go wykryc?- Nie jestem pewien,ale raczej nie powinni...- Czy moga wykryc nas?- Rugal ciagle nie byl przyzwyczajony do urzadzenia maskujacego- Nie,sa na razie za daleko. Najpierw wykryliby okrety Tal Shiar. Ale zalecam wylaczyc na razie niepotrzebne systemy,tak aby zminimalizowac ryzyko...- Wykonac

Reyden
    Uczestnik

Kapitanie , ktoś nas wywołuje .Ktoś ?? Nie wiem , kto na czujnikach nic nie ma .Ok, wrzuć przekaz na ekran .To wiadomość osobista , tylko do pana .Ok - przełącz na salę odpraw .2 minuty puźniej Na ekranie komputera pokazała się tajemicza postać w czerni - Dzień Dobry. Tutaj Federacyjna Akira, przygotowywująca się do walki z Dominium... Zapraszamy. Znamy cel waszej misji, i możemy sobie wzajemnie pomóc...Po chwili na ekranie obok pojawiły się współrzędne o raz coś jeszcze ...5 minut po tajemniczym przekazie .Sternik , zmiana planów - kurs zgodny z tymi danymi - podałem mu pierwszego pada Aye sir .Stefan , tym kursem za 7 minut przechwycimy okręty Dominium .Wiem , ten tajemniczy przekaz był od kogoś , kto być może gra w tej samej drużynie ; w zamian za pomoc przy przechwyceniu Szturmowców da nam ciekawe "prezenty" , podałem Megan drugi pad zawierający krótką listę ....Wow - no to teraz nikt nas nie zatrzyma 🙂 Przekaż te dane na Nebulę , niech również zmienia kurs i przygotują się do walki .Podnieść osłony , czerwony alarm .Poczekamy na ruch naszego "Przyjaciela" .On wraz ze swoim kolegą zajmą się Jem'Hadar , my mamy ich ubezpieczać .

Kaleh
    Uczestnik

- Panie... mamy odczyty z pozostałych okrętów... obiekt jest na planecie... - zameldował Gelon- Coś więcej? - To nie jest moja specjalność, ale biorąc pod uwagę ilość wydzielanej przy tej okazji energii musi być to warte naszej uwagi...- Iconia? - stwierdziłem przypominając sobie słąwną niegdyś interwencję Federacji- Kto wie.... - zamyślił się naukowy, jednak jego rozważania przerwał krótki meldunek- Okręty w zasięgu naszych sensorów - zameldowała Nehria- Typ i pochodzenie...?- Wygląda mi to na szturmowce Dominium ale odczyty nie są dokładne przez to piekielne promieniowanie- Dobra, Gared zabierz nas stąd. Oddalamy się od systemu i przemykamy w okolice naszych obsydianowych braci... - powiedziałem ironicznie- Tak jest.- Nehria? Systemy w normie?- Wszystko wyciszone, maskowanie działa jak należy...- Jak na razie nie wygląda na to by nas widzieli więc zachowujemy spokój, żadnych nerwowych ruchów i chcę być jak najbliżej naszych sojuszników, wciąż nie wiem czy warto ryzykować posiadanie ich za swymi plecami...

Kronos
    Uczestnik

Akt III

Kwadrant Gamma sektor 045 ……

Dowódca RES Nei'rrh zachowując zimną krew pozwolił by szturmowce Dominium kontynuowały swój lot. Wrogie jednostki nie zmieniając kursu zaczęły zbliżać się do lodowej planety. Zamaskowany RES Devoras zachowując absolutną cisze radiową czekał……

W tym samym czasie RES Nei'rrh będąc już bezpiecznym zaczął wykonywać manewr zbliżeniowy. Wykorzystując osłonę słońca zdjął maskowanie i wypuścił z hangaru zwiad. Promy szybko znikneły pomiędzy skałami pierścienia otaczającego planetę i zaczęły zbliżać się do współrzędnych gdzie miało miejsce gwałtowne wyładowanie……

Pozostałe okręty Tal’shiar i Kasty Obsydianowej wyłączając wszystkie zbędne systemy próbowały zejść z drogi nadlatującym szturmowcom wroga……

Szturmowce przez dłuższy czas nie zmieniały kurs i w pewnym momencie dowódca D’Deridex zaczął się zastanawiać czy nie został wykryty gdyż wrogie jednostki zaczęły się zbliżać kursem kolizyjnym. Jednak na szczęście zanim doszło do bezpośredniego zagrożenia szturmowce nagle wykonały gwałtowny zwrot i przyspieszając ruszyły w kierunku wyjścia z systemu. Wyraźnie zaczęło im się spieszyć. Po oddaleniu się na bezpieczną odległość od lodowej planety i krążących wokół niej kosmicznych śmieci wrogie okręty weszły w warp………

Tymczasem o godzinę lotu od sektora 045……

Dwa szturmowce Dominium wykonując rutynowy patrol wykryły dziwną sygnaturę warp. Była ona prawie niezauważalna i to zaciekawiło dowodzącego patrolem Vorte. W momencie gdy na czujnikach okrętów Dominium pojawiły się dodatkowe sygnały oba okręty podniosły osłony i zwiększając prędkość zaczęły zbliżać się do jednego ze źródeł sygnatury warp……

Lecące w cieniu okrętów SFI zamaskowane jednostki Sekcji 31 widząc w patrolu Dominium nadarzającą się okazję postanowiły ją wykorzystać. Korygując swój kurs oba okręty zaczęły zajmować taktyczne pozycje za rufami szturmowców Dominium. Również w tym samym czasie po otrzymaniu dziwnej wiadomości dowódcy okrętów SFI skuszeni tajemniczą ofertą zawrócili swoje jednostki i rezygnując z chwilowego bezpieczeństwa zaczęli zbliżać się do okrętów wroga. ………

Zbliżając się do wybranego źródła sygnatury warp oba okręty wyskoczyły gwałtownie z warp zalewając okolicę szczegółowym skanem. Podążające za nimi okręty Sekcji znalazły się chwile później w zasięgu strzału i gdy tylko wyszły z warp gwałtownie opuściły maskowanie i otworzyły ogień. Dostrzegając wroga okręty Dominium natychmiast zaczęły rozchodzić się na boki. Najeżona wyrzutniami torped Akira raz po raz słała śmiercionośne pociski raz w jeden raz w drugi cel w trakcie gdy Excelsior wykorzystując swoje fazery skupiał się na bardziej precyzyjnej walce. W pierwszych sekundach walki oba okręty Dominium otrzymały bezpośrednie trafienia z torped kwantowych i fazerów. Szturmowce natychmiast odpowiedziały ogniem jednak już po chwili walka dobiegła końca……

Podążające z pewnym opóźnieniem w stosunku do pozostałych jednostek Federacji klingońskie okręty zaczęły powoli nadrabiać stracony czas. Wszystkie okręty obserwują rozgrywającą się na ich kursie walkę………

Dane taktyczne :

RES Nei'rrh - promy natrafiają na szczątki szturmowca Dominiuma wkrótce po tym czujniki rejestrują organiczną masę odpowiadającą raportom wywiadu……

Trzy szturmowce Dominium pospiesznie opuszczają system i wchodzą w warp……

USS Repulsje i USS Ripper atakują dwa okręty Dominium ostrzeliwując je z pojedynczych torped i fazerów:

Akira : odpala jeden fazer i 8 torped kwantowych w oba okręty Dominium

Excelsior: odpala 15 fazerów i dwie torpedy kwantowe w oba okręty Dominium

Okręty Dominium:

Okręt atakowany przez Akire uległ zniszczeniu, jego konstrukcja nie wytrzymała zmasowanego ostrzału. Excelsior miał więcej szczęścia i udało mu się unieruchomić wrogi okręt jednak w wyniku ostrzału uszkodzeniu uległo jego zasilanie i wykazuje niestabilne odczyty energi……

USS Repulsje i USS Ripper otrzymały po jednym trafieniu z emitera wiązki polaronowej. Osłony zawiodły. Niewielkie uszkodzenia kadłuba.

Osłony 99% Kadłub 99%

Okręty SFI – rejestrują pojawienie się obcych okrętów o czarnych kadłubach i konfiguracji należącej do Federacji. Chwilę po zniszczeniu wrogiego okrętu wychodzą z warp obok jednostek Sekcji 31.

USS Youth America po kilku chwilach wykrywa zbliżające się kursem przechwytującym trzy szturmowce Dominium……

Zarathos
    Uczestnik

- Dominium sie złapało... tylko na co? - zameldował oficer taktyczny - zmieniają kurs. - Utrzymać dotychczasowy. Przygotować uzbrojenie. Cała moc z pól osłonnych w pola integralności strukturalnej i fazery.- Aye... konfiguracja gotowa. Na pani rozkaz. "Poczekamy, zobaczymy." pomyslala Aiien i włączyła monitor taktyczny na swojej konsoli. Nagle pojawienie się dwóch okrętów GF za jednostkami Dominium kompletnie ją zaskoczyło. "Co jest na pryszcze Q?"- Sternik, zawracamy, maksymalna awaryjna. Taktyczny, przygotuj osłony, chyba mamy nieproszonych gości. Powiadomćie Excalibura, niech lecą za nami.- Aye, ma'am. To Akira i Excelsior, ale zmodyfikowany. Wygląda na tą Lakotę co ją Utopia zaplanowała... strzelają do szturmowców. Jeden zniszczony, jeden uszkodzony... to nie Excelibur dowodzi?- Może i tak, ale mam wrażenie, że wiem co to za jedni. OPS?- Ten uszkodzony jest nieźle pocharatany, mam fluktuacje energii. - Czerwony alarm! Osłony na pełną moc. Namierzyć Excelsiora. Sternik, ustaw nas tak, żeby Lakota zasłaniała nas przed Akirą. Otwarty kanał.=/= Okręt Federacji USS Youth America do okrętów Sekcji 31. To nie wasze podwórko, więc bądźcie łaskawi się stąd wynieść.

Anonimowy
    Gość

Okręty S31 zajęły taktyczne pozycje za rufami okrętów Dominium , po czym w chwile potem przestrzeń majestatycznie zafalowała ukazując Vorcie dowodzącemu zwiadem 2 okręty Federacji o nietypowym deseniu....W chwile potem rozgorzała walka....Mostek USS Ripper:- Taktyczny raport !! - krzyknął kapitan Excelsiora- Dwie z trzech torped trafiły w śródokręcie, fazery też... - odpowiadają ogniem - wiązka polaronowa przenikneła osłony , kadłub i osłony 99% sir - odparł zwięźle półklingon- Kpt 2 szturmowiec otrzymał 4 trafienia bezpośrednie torpedami i eksplodował - dodał poirytowany naukowy- Co ??!! Niech to szlag.... - odparł Mifune- Gama 1 pozbawiona osłon, systemy zakłucające działają - zaraportował porucznik Karres po czym ironicznie dodał - mam nadzieję , że jak będziemy walczyć z B'relami i Falconami to też taktyczny Akiry się popisze i wszystkie kwantówki będą wchodziły w cel pomimo ich zwrotności....- Życzmy mu tego z serca i duszy - dodała cierpko Nala'e- A co z gamą 1 ?? - spytałem z nutką nadzieji w głosie- Kpt w wyniku ostrzału uszkodzeniu uległo zasilanie co więcej wykazuje niestabilne odczyty energii……, najpewniej padł napęd warp, działają tylko silniki impulsowe liczne drobne pęknięcia poszycia - poinformował dowódcę Lakoty naukowyW chwili gdy miałem nacisnąć komunikator - usłyszałem głos Maxa Schwartza... - zgodnie z rozkazem od razu po opadnięciu osłon dżemów przetransportowaliśmy na pokład neurazynę, nie mają najpewniej inhibitorów, więc rozpoczeliśmy abordaż zgodnie z planem....- Jaki czas operacji pan przewiduje ?? - spytał prof Klax- Za mniej niż minutę okręt powinien być nasz - zripostował płk- Tak szybko ?? - zainteresował się uczony- Tak wg danych dostarczonych nam z maszynowni, o tym okręcie większość załogi jest martwa..., pochwycimy Vortę o ile żyje, w praktyce już za chwilę może pan przesłać sieciowców i specjalistów od nowych technologii....- Doskonale - odparłem lakonicznie , uśmiechając się - Zamierzamy także przesłać naszych inżynierów na pokład buga - zameldował czarnoskóry półwolkanin - zaraz po transporcie podepną się do głównego komputera i rozpoczną kopiowanie bazy danych....- Kpt Mifune okręty SFI wyszły z warp przybywając na nasze zaproszenie - powiedział chorąży Martens - do czym dodał ta karakan Aiien Tier ma komunikat dla nas....=/= Okręt Federacji USS Youth America do okrętów Sekcji 31. To nie wasze podwórko, więc bądźcie łaskawi się stąd wynieść.Mifune - sugestie ????- A może niby to jest jej podwórko..., myślałam , że Dominium ale kto wie - powiedziała śmiejąc się Nala'e- Kolejna kpt GF aspirująca do bycia świętą, a jak przychodzi co do czego do Federacja zapomina o etyce i całą brudną robotę odwalamy my albo Klingoni - dorzucił , makabrycznie się szczerząc taktycznyNormalka - odparłemKpt - ustawili się tuż przed nami tak aby Repulse znajdował się za naszymi plecami..., ich odczyty energetyczne fazerów i mocy osłon bardzo wzrosły- No chyba nas nie zaatakują - zestrachała się papuga Ara A niech mnie jak Koval byłby chociaż w połowie tak rozumny jak to ptaszysko to dawno Tal'shiar zinfiltrowałoby Kolektyw.... - po raz kolejny uświadomił sobie ten fakt kpt Lakoty- Landrynkowata SFI, powinni pomalować kadłuby na różowo i strzelać serduszkami to byłby lepszy efekt psychologiczny niż gdyby mieli maskowanie... - zadrwił naukowy- Dobrze poruczniku Taller chcę wszystką możliwą moc do deflektora i przednich osłon, niech pan bierze z replikatorów i podtrzymywania życia jeśli będzie trzeba.....- Aye sir , powinni się na to złapać.... - Martens niech pan zbliży się na odległość umożliwiającą użycie naszej wyimagowanej zabawki i nada wiadomość do kpt USS Youth America o nastepującej treści, tylko fonia - głos jej samej....- Sami już się tak ustawili powiedział rozbawiony Andorianin=/= Przykro mi bardzo ale nie widzę takiej możliwości pani kapitan, Federacja musi zdobyć ten artefakt od tego może zależeć jej los...., w związku z tym pani żądanie uważam za irracjonalne i niemożliwe do spełnienia. Choć z drugiej strony zawsze możemy się jakoś porozumieć przecież należymy do tej samej drużyny, jeśli jest pani zainteresowana to zapraszam do kajuty kpt , tam porozmawiamy na ten temat poprzez komunikację podprzestrzenną.....- Co będzie jeśli się nie zgodzą ?? - spytała rozdrażniona PO- Nie wiem wolałbym nie walczyć to w końcu nasi, ale jeśli nie będę miał wyboru - odparłem szczerze - po czym dodałem biorąc się w garść - jak pan ocenia szanse w tej konfrontacji prof Klax , jako eugenik ??- Normalnie byśmy przegrali ale....., po wykonaniu ataku Mizia z Nebuli zostanie chmura cząstek i resztki wirującego spodka...- Dobrze , niech promy nadal skanują pasywnie przestrzeń , jeszcze Czarnej Floty nam tu do szczęścia brakuje.... - po czym wydałem dyspozycję - wysłać odp do kpt Woźniaka , później na USS Youth Amerika - Aye sirZałoga okrętów S31 zamarły w oczekiwaniu na to co się stanie....

Eric Keitel
    Uczestnik

== Mostek. Repulse ==- E... Szefie, odrobinę przesadziłem... - Maciek uznał tłumaczenia taktycznego za niepotrzebne. Wystarczył mu widok niewielkiej chmury szczątków, jeszcze minutę temu będącej szturmowcem Dominium.- Dobra, Shiran... W kwadrancie jest sporo Dominium, jeszcze poćwiczymy przejmowanie statków... Naukowa?- Drugi jest poważnie uszkodzony. Ripper jest w pobliżu. I wykrywam Zbliżającą się Nebulę. Jest bardzo blisko, zaraz wyj... - T'Rea nie dokończyła, właśnie w tym momencie okręt SFI wyskoczył z warp - Akira też niedługo tu będzie.- Dobra, to nie z nimi gadaliśmy... Shiran, ustaw nas żebyśmy mogli dowalić jej przednimi wyrzutniami, jakby jej dowódca miał... Miała, jakieś głupie pomysły. - Aye szefie. Maskowanie?- Nie trzeba, i tak mogliby je wykryć... Chociaż z drugiej strony, nie powinni mieć zbyt czystych odczytów. Zamaskuj nas, a potem odbijaj w prawo, żebyśmy przypadkiem nie trafili w Excelsiora. Na moją komen....=/= Okręt Federacji USS Youth America do okrętów Sekcji 31. To nie wasze podwórko, więc bądźcie łaskawi się stąd wynieść.- Wstrzymaj się. Tylko odbij w bok. Beregh, czy systemy łącznośi działają... Wszystkie?- Tak sir. Łączyć?- Tak. - Woźniak lekko wzruszył ramionami. System łączności był starym pomysłem - opracowanym kilkanaście lat temu, kiedy sekcja zaczeła używać własnych mundurów i modyfikować okręty w większym stopniu - każdy kontakt z kimś innym natychmiast ją zdradzał. Dlatego systemy zostały odrobinę zmodyfikowane, tak by pokazywać standardowy mostek, i załogę w mundurach Floty. Szczerze mówiąc kapitana system nieźle bawił - szczególnie że ktoś w centali się popisał i kapitanowi zaprogramował wizerunek gangstera z XX wieku - na cześć jego metod z początków służby.=/= Tutaj Okręt Zjednoczonej Federacji Planet USS Pinokio. Sekcji 31? Nie oglądała się pani zbyt dużo filmów? Nawiasem mówiąc, mogę się mylić... Ale to chyba podwórko Dominium?- Dobra Beregh, zamykaj kanał. I wywołaj Akirę...=/= Dzień dobry. Kapitan Eastwood, dowódca Repulse. Dowódczyni tej Nebuli jest dość nerwowa... Co pan powie na wstrzymanie się od strzelania, i spokojną rozmowę? Może mała konferencja? Pan, panna Teer, Ja i dowódca Excelsiora? Chyba mamy kilka wspólnych tematów do przedyskutowania...

Reyden
    Uczestnik

Ujawiaja się dwa okręty , konfiguracja federacyjna .Federacyjna , skąd oni mają masko... wanie .Chyba wiem skąd , mówi wam coś nazwa Sekcja 31 ??Niebardzo - odpowedział Vaseevi .Słyszłam opowieści o niej , podobno jest supertajna , posiadają dosyć szczególne uprawnienia etc. Własnie - to moze wyjaśniac skąd mają maskowanie .Nebula ładuje osłony i broń , celują w Excelsiora .Nadaja przekaz do tych okretów .Możemy posłuchać ??Tak , chwila moment =/= Okręt Federacji USS Youth America do okrętów Sekcji 31. To nie wasze podwórko, więc bądźcie łaskawi się stąd wynieść.A ona co wyprawia - widać że w gorącej wodzie kompana .Wywołaj YA .=/= Aieen co ty do jasnej ciasnej wyprawiasz , wstrzymaj się na razie od tego ...Akira nas wywołuje .Na Ekran =/= Dzień dobry. Kapitan Eastwood, dowódca Repulse. Dowódczyni tej Nebuli jest dość nerwowa... Co pan powie na wstrzymanie się od strzelania, i spokojną rozmowę? Może mała konferencja? Pan, panna Teer, Ja i dowódca Excelsiora? Chyba mamy kilka wspólnych tematów do przedyskutowania...Chwilę się zamyśliłem .=/= No dobra , może czas zawrzeć rozejm , ale jeden warunek , spotkamy się na pokładzie mojego okrętu .Excalibur end.Meg - powiadom ochronę , niech trzymają warty wokół nakważniejszych miejsc okrętów , jak tylko nadejdzie sygnał gotowości wyłączysz inhibitory w transporterze II ( == Moja Akira ma zintegrowane systemy zakłucania transporterów , dzieło stoczni Beta Antares == )

Zarathos
    Uczestnik

- Ma'am, Excalibur.=/= Aieen co ty do jasnej ciasnej wyprawiasz , wstrzymaj się na razie od tego ...- Wlaczyla sie ta Akira.=/= Dzień dobry. Kapitan Eastwood, dowódca Repulse. Dowódczyni tej Nebuli jest dość nerwowa... Co pan powie na wstrzymanie się od strzelania, i spokojną rozmowę? Może mała konferencja? Pan, panna Teer, Ja i dowódca Excelsiora? Chyba mamy kilka wspólnych tematów do przedyskutowania...- O by go...- Ma'am mamy wzrost emisji energii na Lakocie. Cos DUZEGO im sie laduje.- Przygotowac systemy obronne, pelna moc lacznie z kadlubem. I zaladowac miotacze AM. Jak tam Lance?- Sprawne. - Przekierowac na oba miotacze. Wycelowac w jeden punkt oslon. I przygotowac Niespodzianke. Bez wzgledu na to...=/= No dobra , może czas zawrzeć rozejm , ale jeden warunek , spotkamy się na pokładzie mojego okrętu. Excalibur end.- Odbilo mu!? - Aiien sie wsciekla - To Sekcja a nie skauci. Bandyci, mordercy i oszusci! Juz ja sie postaram, zebys za to stracil nity, kretynie.Kapitan byla wsciekla. - Namierzyc ich systemy transportowe, wpiac sie we wiazke, Wszystkich, lacznie z Excaliburem, i zaladowac im niespodzianke. - Wszystkim?- Tak, nie mam zaufania do tego milosnika Sekcji. I przygotujcie sie do przeslania mnie na poklad Excalibura.

Eric Keitel
    Uczestnik

== Mostek Repulse ===/= No dobra , może czas zawrzeć rozejm , ale jeden warunek , spotkamy się na pokładzie mojego okrętu. Excalibur end.=/= Przykro mi kapitanie, ale nie - Maciek uśmiechnął się lekko - Może mnie pan nazywać paranoikiem, ale osłon bez potrzeby nie zdejmę - zresztą niech pan zastanowi się... Czy zgodziłby się pan wpaść na mój okręt? - Woźniak westchnął lekko - zapewne nie. Miałem na myśli wideokonferencje, biorac pod uwagę bliskość naszych jednostek nasze przekazy pozostaną niewykryte...Beregh szybko wyłączył na chwilę fonię i wyraził swoją opinię na temat dowódcy Excalibura - parsknięciem śmiechu.- Szefie, O ile ta mała kobitka z Nebuli jest przewrażliwioną lalunią, to ten facet wariatem...- Więc już nigdy nie będziesz narzekał na poliykę werbunkową sekcji? Pomyśl co by się dizało gdybyśmy mieli takich sprzymierzeńców... Nie potrzebowalibyśmy wrogów - uwaga Shirana wtrącona złośliwym onem spowodowała ogólne rozbawienie na mostku- Oj, nie narzekajcie. Większość z nas też była łatwowierna... - Spokojny głos sterniczki nieco uspokoił załogę- Tia... Swoją drogą rozejm może być trudny... Tą całą Teer powinniśmy natychmiat zabić, za wtrącanie się w sprawy sekcji - z jej akt wynika że też nie gra czysto. Sama jest kryminalistką... Tylko SFI skutecznie to ukrywa- A jak nazwać ciebie, szefie?- Dobra. Punkt dla ciebie Alan... A co powiesz na biednego oficera wykonującego rozka... - Wybuch śmiechu Pierwszego był wystarczającą odpowiedzią. - Trudno... Beregh, donia. Akira pewnie zaraz odpowie.

Anonimowy
    Gość

Mostek USS Ripper:- Kapitanie rejestruje ogromny wzrost energii na tej Nebuli - To ciekawe - odparłem - pewnie tej małej czarnej pomyliliśmy się z Cubem...- Co ??? - spytała nie rozumiejąc Nala'e- Kapitan miał na myśli , iż niedoszła członkini korpusu dyplomatycznego floty będzie chciała użyć przeciwko nam nietypowych broni... - dodał poirytowany prof Planck - Czy to jest to o czym myśle - spytałem - blef - Tak Takechi - odparł wykładowca Instytutu Richarda Daystroma - ale się krasnal przeliczy bo my tacy głupi nie jesteśmy....- Co więcej my też mamy zęby , żeby się dotkliwie odgryść - dodał rozbawiony inny eugenik- Cóż jesli chce się porywać z motyką na słonce to nie możemy jej tego zabronić.... - zaśmiał się porucznik Taller- Chyba nie zamierza pan przetransportować się na pokład SFI - spytał naukowy- Przecież nie mogą być tak głupi aby myśleć iż to zaakceptuje - lodowato odpowiedziałem wstając z fotela kapitańskiego- Taktyczny jak pan ocenia nasze szanse w tym starciu - zwróciła się do taktycznego PO- Jeśli przeprowadzimy dokładnie atak Mizia , strzelając wraz z Repulse z fazerów i torped kwantowych w maszynownie Youth America to osłabimy ich tarcze na tyle , że zniszczymy Nebule od ręki i nawet nie zdążą odpowiedzieć ogniem - powiedział na głos porucznik Karres- Wiem ale mnie to nie interesuje, połączcie mnie z dowódcą Akiry należącej do SFI, taktyczny miej na oku Nebule jak zaczną coś kombinować to skoordynuj sekwencję ataku z taktycznym Repulse- Już to zrobiłem sir - odparł basem półklingon- To dobrze, trzymaj palec na spuście, a i nadajcie nastepująca wiadomość do kapitana Excalibura=/= Przykro mi kapitanie, ale nie moge na to przystać, może to pan okreslić jako atawizm , ale osłon bez potrzeby nie zdejmę - zresztą niech pan zastanowi się... Czy zgodziłby się pan wpaść na moją Lakote ? Myślę, że nie. Miałem na myśli wideokonferencje, biorac pod uwagę bliskość naszych jednostek nasze przekazy pozostaną niewykryte...Po czym dopowiedziałem kierując się w stronę drzwi kajuty kapitańskiej- Bądzcie gotowi na wyciągnięcie w każdej chwili tych kilku asów i jokera z rękawów...

Corvus
    Uczestnik

Kaol z rosnącym zaskoczeniem obserwował przypieszające szturmowce Dominium. Przy pierwszym zerknięciu na mapę taktyczną, dało sie zauważyć że okręty kierują sie na przecięcie prawdopodobnego kursu okrętów federacji i prawdopodobnie klingonów. Czyżby dali się wykryć? Czy moze zaczęli strzelać ? Co za głupota. Czy oni nie znają starego powiedzenia, a z tego co sam zaobserwował pojawiało się on w każdej możliwej kulturze. ‘Nie ten zwycięża kto lepiej walczy, ale ten kto popełnia mniej błędów’. Jemu na razie udawało się ich unikać, za to przeciwnik robił je prawie maszynowo. Czas zacząć je wykorzystywać…-Arai udało ci się potwierdzić informacje z Nei'rrh’a??- Nie. Nie z tej pozycji w jakiej się znajdujemy.- Rozumiem, a wiec pozostaje mi wierzyć Aidoann na słowo. Arai powiadom promy by od razu skierowały się na druga planetę – dziewczyna nie komentowała także zdała sobie sprawę ze demaskowanie się dla ich zabrania może ich niechcący zdradzić. Poza tym trwało by to zbyt długo…- Tak panie.- Janus chcę nadać ‘Blipa’.- Panie? - Dobrze słyszałeś. Przygotuj się do nagrania informacji. - Tak panie.- „ T’liss (nazwa kodowa Devorasa) do piskląt (nazwy kod. okrętów grupy, numerowane). Zgrupowanie na 3 (nazwa kod. drugiej planety, ognistej). Pośpiech 5 (najwyższy)” - Kompresuje i nadaje, panie.- Toral, kurs na drugą planetę. 3/4 impulsowej. - Tak panie.Kaol rozsiadł się wygodniej na fotelu i powrócił do obserwowania poczynań okrętów federacyjnych.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 183 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram