Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Równowaga sił

Równowaga sił

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 183 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Reyden
    Uczestnik

Nagle okrętem targnął wstrząs , z kilku konsol i przewodów EPS posypały się iskry , mostek wypełnił się gryzącym dymem Co jest do cholery - wyszeptałem kaszląc od dymu , obcy ma chyba huśtawkę nastrojów .Status .Osłony 50 % , uszkodzenia drugorzednych systemów i sieci EPS , drobne uszkodzenia kadłuba .Fregata , którą przed chwilą trzymaliśmy juz nie istnieje , zniknęła w płomieniach po tym jak trafił ją obcy promień .Atak na Hawka powiódł się częściowo , tylko część torped go trafiła , parę trafiło w drugą fregatę , która nagle się pojawiła tuż przed nami .Sam Hawk się zamaskował , zostaje ta druga fregata i no sam artefakt .Kapitanie , sugeruję zniszczyć ten artefakt , obecnie stanowi zagrożenie nie tylko dla nas , także dla Romulan jak i Klingonów - odpowiedział taktyczny .Warto połaczyć w tym celu nasze siły z tym co Romulanom zostało - dodała Megan , na pokładzie mamy trochę torped trikobaltowych - co prawda szansa trafienia nimi w coś co się rusza jest koszmarnie mała , ale skoro Romulanie trafili obcy obiekt torpedami plazmowymi , to tym bardziej nam to sie powinno udać , zwłaszcza że nasze ukłądy celowniczne są zdziebko lepsze niż to co maja Romulanie . Wiemy o 2 okrętach Romulan i drugiej Akirze S31 , pewno Klingonii też tu siedzą , daje nam to co najmiej 4 okręty - wiec jest duża szansa na powstrzymanie tego czegoś .Chwilę się zastanawiam , analizując w głowie fakty oraz słowa taktycznego oraz Megan .Faktycznie , sytuacja zmieniła się diametralnie - to juz nie jest to co było parę minut wcześniej - nie wiem czy warto dalej ryzykowac próbując zaapanować nad tym czymś czy o wiele lepiej było by dla nas jak i dla całej reszty zniszczyć artefakt .Megan , łącz z Romulanami i Akirą , póść też w eter wersje klinogońską tego co zaraz powiem .Tu kapitan Stefan Grot do wszystkich jednsotek znajdujących się w systemie , ostanie wydarzenia postawiły nas przed trudną decyzją - każdy z nas zapewne dostał ze swojego dowódctwa rozkazy zdobycia tego artefaktu , ale czy za każdą cenę .I ile wcześniejsze wydarzenia rokowały jakie kolwiek nadzieje na to że artefakt da się kontrolować , to to co się stało przed chwila chyba te nadzieje przekreśliły - kontrola nad tym artefaktem jest prawodpobnie nie możliwa , nie z naszego punktu widzenia , zaś sama wiadomość od obcego mnie w tym umacnia , wasz też powinna .Dlatego proponuję połączyć siły w celu wyeliminowania zagrożenia ze strony obcego .Chętnych zapraszam do wspólnego ataku na artefakt .Excalibur koniec .

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dowódca federacyjna Akira wysyła przekaz na kanale ogólnym - powiedział operacyjny ja tym czasem obserwowałem całe zajście na głównym ekranie po czym powiedziałem - Przełącz na głośniki - po chwili na mostku rozbrzmiały słowa - Tu kapitan Stefan Grot do wszystkich jednsotek znajdujących się w systemie , ostanie wydarzenia postawiły nas przed trudną decyzją - każdy z nas zapewne dostał ze swojego dowódctwa rozkazy zdobycia tego artefaktu , ale czy za każdą cenę .I ile wcześniejsze wydarzenia rokowały jakie kolwiek nadzieje na to że artefakt da się kontrolować , to to co się stało przed chwila chyba te nadzieje przekreśliły - kontrola nad tym artefaktem jest prawodpobnie nie możliwa , nie z naszego punktu widzenia , zaś sama wiadomość od obcego mnie w tym umacnia , wasz też powinna .Dlatego proponuję połączyć siły w celu wyeliminowania zagrożenia ze strony obcego .Chętnych zapraszam do wspólnego ataku na artefakt .Excalibur koniec .Zamyśliłem się słysząc słowa federacyjnego dowódcy po czym powiedziałem - Zdjąć maskowanie i pełna salwa w artefakt może dzisiaj jest dobry dzień na śmierć.

Kaleh
    Uczestnik

- Maskowanie aktywne...- Dobrze, robimy manewr odejścia. Poczekajmy na rozwój sytuacji.- Skopałbym tyłek najpierw federacji a potem tej bestii.- Spokojnie, nie jesteśmy tu po to. Czekamy na rozkazy, a jeżeli nie nadejdą zajmiemy się chyba naszym potworem. Po drodze robiąc szaszłyk z tego gwałcącego konwencję o nierozprzestrzenianiu maskowania okrętu. - Ich odcięte głowy zawisną na głównym rynku.- Ale najpierw, przegrupowanie sił. Przeładować uzbrojenie... potem dopiero nawrót.

I. Thorne
    Uczestnik

Mostek IRS ImperixFalcon oddalał się z pola walki, gdy rozległ się komunikat z Akiry.Taleria w ciszy wysłuchała interesującej propozycji człowieka i szybko zadecydowała:- Wracamy na pole walki. Będziemy leciec w cieniu Akiry, by artefakt strzelał w niego, nie nas. Przekażcie federakom komunikat "Tylko się nie przestraszcie jak wejdziemy do walki". Przekazać Hawkowi, żeby też...- Pani, ujawnia się klingoński B'Rel. strzela w obcego.- Niech Hawk tez otworzy ogień i niech trzyma sie w okolicy B'Rela. Będzie jego nastepnym celem.

Reyden
    Uczestnik

Widzę że jest odzew na nasz komunikat - jak narazie mamy 1 nowego Klingona i 2 znajomych Romulan .Klingonii za nic w świecie nie przepuścili by bijatyki , co prawda spodziewałam sie co najmiej K'Vort-a lub Vor'Chy , ale ten B'rel też może być - lepszy rydz niż nic .Cała trójka już atakuje , Falcon trzyma sie w naszym cieniu - widać że jego dowódca trochę myśli .Dobra panowie i panie , nie każmy im czekać , taktyczny wal ze wszystkiego co masz w ten artefakt .

Hemrod
    Uczestnik

=USS Repulse Mostek=Człowiek w stopniu kapitana przeszedł nad ciałem mężczyzny, który jeszcze przed chwilą był dowódcą tego okrętu-Cóż panie kapitanie, dowództwo postanowiło pozbawić pana stanowiska- powiedział do ciała przechodząc nad nim. Zajął miejsce w fotelu kapitańskim i popatrzył na załogę. Większość patrzyła na niego z mieszanką strachu i niedowierzania. Nie wiedzieli skąd on się tu wziął ... i kim był. Mężczyzna uśmiechnął się sam do siebie, osobiste maskowanie to wspaniały wynalazek, musi poprosić o to, żeby częściej mu go przyznawali-Moje prawdziwe dane nie są ważne. Jestem Yuri i wchodzę w sytuacjach, w których tacy ludzie jak on - mówiąc to trącił ciało dawnego kapitana -zawodzą. =/= Komputer potwierdź przejęcie dowództwa =/==/= Potwierdzam =/=-Świetnie. Nie opuszczać maskowania, chcę znaleźć się na lewej burcie Romulan i artefaktu--Sir mamy przekaz ...--Dajcie go tu- Kapitan uśmiechnął się szeroko-Sir Klingoni i Romulanie odpowiedzieli na przekaz co mamy robić?--Otrzymał pan rozkazy, proszę zbliżyć się zamaskowanym na lewą flankę Romulan i artefaktu--Sir, czy nie będziemy go atakować?--Cóż, zobaczymy jak poradzą sobie nasi przyjaciele ... -

Kronos
    Uczestnik

Akt XIV

Kwadrant Gamma sektor 045 ……

Mackowaty obiekt pozostawiając za sobą słaby zielonkawy ślad parł do przodu oczekując odpowiedzi z nawracających dookoła okrętów. Rozpostarte macki żarząc się niszczycielską energią namierzały raz po raz poruszające się obiekty i gdy nagle z czeluści kosmosu wyłonił się drapieżny kształt klingońskiego okrętu i zasypał obcego ogniem, kierująca żywym statkiem świadomość zrozumiała odpowiedz. Najbliższe klingońskiej jednostce ramię wypluło zielony promień trafiając w osłony próbującego odskoczyć okrętu niszcząc je do zera i uszkadzając kadłub. Klingońska fregata zapewne podzieliła by los zniszczonej romulańskiej jednostki gdyby nie inny grad torped i fazerów który naglę uderzył od czoła. Nie zważając na ryzyko federacyjny okręt klasy Akira odpalił wszystkie dziobowe i umieszczone na nadbudówce wyrzutnie torped opróżniając je całkowicie. Migoczące gwiazdki z impetem jedna za drugą zaczęły uderzać w obcy statek pokrywając jego organiczny kadłub eksplozjami. Zielona poświata otaczająca obcy statek zamigotała i znacznie osłabła. Macki śledzące klingońską fregatę gwałtownie skierowały się do przodu i przyjmując kształt gwiazdy wszystkie ramiona zaczęły kumulować energię chcąc połączyć ją w jedną skumulowaną wiązkę która miała unicestwić USS Excalibur…….

Dane taktyczne :

Walczące okręty atakują artefakt ………

Obcy artefakt po ataku klingońskiej fregaty i federacyjnej Akiry wyraźnie osłabł. Uznając USS Excalibur za największe zagrożenie organiczny statek zaczął przygotowywać się do odpalenia swojej najgroźniejszej broni…..

RES D`delak

– osłony 51% - aktywne maskowanie - zajmuje dogodną pozycję

RES Imperix – osłony 81% - zamaskowany – zajmuje dogodną pozycję

USS Excalibur

– osłony 51% - atakuje obcy statek – wszystkie dziobowe i umieszczone na podeście wyrzutnie opróżnione, czas przeładowania 1 tura) boczne i rufowe wyrzutnie gotowe do strzału ( każda ma dwie załadowane torpedy )

USS Ripper zbliża się zamaskowany – okręt w zasięgu ognia….…

Klingoński B`Rel zdejmuje maskowanie i otwiera ogień – trafiony przez obcy statek – osłony 0% kadłub 70% - uszkodzone maskowanie i liczne systemy – uzbrojenie sprawne

Szturmowce Dominium lecą w kierunku sektora 045, Dominium jest zaalarmowane o aktywności wroga w sektorze 045. Czas przybycia 2 tury. Czujnik dalekiego zasięgu walczących okrętów śledzą zbliżające się siły Dominium……

Pitmistrz
    Uczestnik

- Przeklęty obcy - krzyknąłem machając ręką aby przerzedzić dym zalegający mostek - Raport - Po chwili operacyjny odpowiedział - Kapitanie straciliśmy osłony kadłub średnio uszkodzony maskowanie i wiele innych systemów nie sprawne ale broń dział - po wysłuchaniu jego raportu połączyłem się z maszynownia i krzyknąłem - Chcę mień to maskowanie nie obchodzi mnie jak to zrobisz - wydarłem się na inżyniera który coś odburknął że jest zajęty i zamknąłem połączenie i powiedziałem do taktycznego - na co czekasz ognia w to coś.

I. Thorne
    Uczestnik

Mostek IRS Imperix- Macki namierzają Akirę. - zameldował taktyczny.- A my jesteśmy tuż za nim. - zauważyła spokojnie Apnexia.- Sternik, ostry zwrot w bok i zacznij podchodzić od tyłu. Dopiero jak będziemy w odpowiednim miejscu otworzyć ogień.

Hemrod
    Uczestnik

Mostek USS RipperKapitan Yuri siedział na swoim miejscu wpatrując się w artefakt, który właśnie rozpoczął kolejny atak-Jołki Połki ...- rzucił krótko, po czym odwrócił się do sternika-Ustaw okręt w optymalnej pozycji do strzału -po czym popatrzył na taktycznego-Ostrzał w kumulującą się wiązkę energii-

Kaleh
    Uczestnik

- Swobodny lot w stronę artefaktu. Chcę miec dostępną całą możliwą broń na pojedynczy strzał. Jak już wam się uda dać znać.Po niecałęj minucie nadszedł meldunek.- Panie, jesteśmy gotowi.- Zwrot i atak. Jak dojdziemy na odległośc strzału wychodzimy z maskowania i uderzamy. Bądźcie gotowi na powtórne wejście w maskowanie.- Tak jest!

Reyden
    Uczestnik

B'Rel mocno oberwał - brak osłon, wytrzymałość kadłuba na 70%, kontynuuje atak.Okręty Romulan bez nowych uszkodzeń, podobnie jak my - zakomunikował taktyczny.Zostały nam tylko boczne i rufowe wyrzutnie, dziobowe i na pomoście są w trakcie przeładowywania.Dobra, fazery ognia w mackę kumulującą energię, sternik - lecimy z niestandardową prędkością - wyciśnij tyle ile się da z silników impulsowych, a jak trzeba masz włączyć silniki warp - chcę mieć conajmniej 0,6 c na licznikuTaktyczny jak będziemy mijać artefakt odpal wyrzutnie rufowe i boczną.Cała dostępna moc do osłon i pól integrujących, będzie gorąco.

Kronos
    Uczestnik

Akt XIV

Kwadrant Gamma sektor 045 ……

Jarzące się coraz silniej macki skumulowały całą dostępną im energię i jeden skomasowany promień wystrzelił w kierunku smukłej Akiry przecinając przestrzeń z zawrotne prędkością. Wykonując gwałtowny odskok USS Excalibur na ułamek sekundy wszedł w warp unikając śmiercionośnej poświaty która jedynie minimalnie musnęła jego rufę…. W tym samym momencie pozostałe okręty otworzyły ogień zasypując organiczny statek gradem pocisków. Przytłoczony nawałem ostrzału artefakt zaczął sporadycznie wystrzeliwać pojedyncze promienie niszczącej energii jednak zdając sobie sprawę z przeważających sił wroga zaczął przekazywać większość energii do chroniących poszycie okrętu pól. USS Ripper który zdjąwszy maskowanie przyłączył się do walki stał się najbardziej zaciekłym wrogiem obcego statku. Jego wyrzutnie torped raz po raz zasypywały łuskowaty pancerz seriami torped. Chcąc uniknąć zagłady obcy obiekt przerwał ostrzał i transferując całą energię do osłon i napędu wszedł w warp kierując się w stronę tunelu prowadzącego do kwadrantu Alfa……….

Ekstrapolując kurs artefaktu dowódcy okrętów przymusowego sojuszu stwierdzili iż zbliżające się siły Dominium prawdopodobnie będą wstanie jako pierwsze przechwycić artefakt. Wyścig z czasem rozpoczął się na nowo. Jeśli Dominium zdoła zdobyć tą technologię może to oznaczać zagładę dla kwadrantu Alfa natomiast jeśli obcy obiekt dotrze do tunelu to któraś ze stron zapewne prędzej czy później zagarnie sekrety artefaktu. Oczywiście każda ze stron chciała by być tą jedyną……….

Dane taktyczne :

Walczące okręty reagują na ucieczkę artefaktu ………

Obcy artefakt po ataku sojuszniczych okrętów wyraźnie osłabł. Transferuje energię do osłon i napędu i ucieka w kierunku tunelu z prędkością warp 9.9…..

RES D`delak

– osłony 30% - ostrzelany prze artefakt

RES Imperix – osłony 50% - ostrzelany prze artefakt

USS Excalibur

– osłony 30% ostrzelany prze artefakt

USS Ripper – osłony 70% - ostrzelany prze artefakt

Klingoński B`Rel otwiera ogień – ignorowany przez obcy statek – osłony 0% kadłub 70% - uszkodzone maskowanie i liczne systemy – uzbrojenie sprawne

Szturmowce Dominium lecą w kierunku sektora 045, Dominium jest zaalarmowane o aktywności wroga w sektorze 045. Czas przechwycenia 1 tura. Czujnik dalekiego zasięgu walczących okrętów śledzą zbliżające się siły Dominium……

Hemrod
    Uczestnik

Mostek USS RipperKapitan Yuri obserwował znikający artefakt. -Do stu tysięcy beczek zjełczałego tranu i tysiąca zdechłych mamutów - rzucił, po czym nacisnął interkom-Maszynownia przygotować się do skoku w warp--Sternik kurs przechwytujący na artefakt--Taktyczny włączyć maskowanie!- Oficerowie mostka szybko zaczęli wypełniać rozkazy swojego nowego dowódcy. -Warp 9,8. Teraz!- rzucił. Kiedy okręt wszedł w warp kapitan popatrzył na głównego inżyniera siedzącego na mostku-Chcę aby ta łajba poleciała szybciej. Przełącz energię ze wszystkich mniej ważnych systemów nie bojowych. -

Pitmistrz
    Uczestnik

- Kapitanie wrogi okręt odlatuje w warp 9.9 kierunek korytarz do kwadrantu Alfa - poinformował mnie operacyjny kiedy artefakt znikł w jasnym błysku.- Na co czekasz - wydarłem się na sternika - za nim maximum warp - po czym połączyłem się z maszynownią a słysząc głównego inżyniera powiedziałem - prze transferuj całą dostępna energię do napędu ten drań nam ucieka i co z tym maskowaniem?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 183 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram