Romulańskie Warbirdy

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    Moderator

Dołączona grafika

Cryptic Studios opublikował pierwsze informacje poświęcone Warbirdom - okrętom charakterystycznym dla gatunku Romulan. Ten nowy typ statku, za którego sterami gracze będą mogli zasiąść już w maju, wyróżnia się nieco na tle dotychczasowych klas dostępnych w grze za sprawą wykorzystania Singularity Warp Core - specyficznego napędu, którego stopniowo rosnąca moc pozwala na wykorzystanie jednej z kilku nowych zdolności. Warbirdy są także nieco mniej zwrotne niż większość okrętów innych frakcji, co jednak rekompensują zwiększoną siłą ognia oraz możliwością maskowania, dodatkowo usprawnionego cechą Subterfuge, charakterystyczną dla wszystkich Romulan.

Warbirdy występować będą w kilku wariantach na przestrzeni całej rozgrywki. Poniżej znajdziecie pierwszą rozpiskę dostępnych okrętów Tier 1-5.

[more]

T'liss Light Warbird (Tier 1)

Lekki Warbird klasy T'liss to okręt startowy dla wszystkich Romulan. Charakteryzuje się on dużą zwrotnością, dzięki czemu powinien odpowiadać graczom preferującym Raidery.

Dołączona grafika

Dhelan Warbird (Tier 2)

Klasa D'helan funkcjonowała jako prekursor przyszłej klasy Mogai. Okręt jest nieco mniej zwrotny niż T'liss, lecz posiada pokaźne uzbrojenie, co czyni go podobnym do obecnych Eskortowców.

Dołączona grafika

Mogai Heavy Warbird (Tier 3)

Klasa Mogai jako kolejna przekłada siłę ognia nad zwrotność. Okręty tego typu można porównać do dotychczasowych Destroyerów.

Dołączona grafika

D'deridex Warbird Battle Cruiser (Tier 4)

Najbardziej rozpoznawalny okręt romulański, klasa D'deridex to ogromny i wytrzymały krążownik zdolny wykorzystać ciężkie uzbrojenie, kosztem zwrotności, która ma być jeszcze mniejsza niż u krążowników Federacji. D'deridex powinien przypaść do gustu przede wszystkim graczom preferującym Battle Cruisery.

Dołączona grafika

Ha'apax Advanced Warbird (Tier 5)

Klasa Ha'apax to najnowszy pokaz technologii romulańskiej. Jeszcze mniej zwrotny niż D'deridex, lecz o jeszcze większej wytrzymałości i sile ognia, okręt ten zdaje się być najbliższy obecnym Dreadnoughtom oraz Carrierom.

Dołączona grafika

Szkic koncepcyjny

Powyższe okręty będą dostępne dla graczy za darmo wraz z kolejnymi poziomami na przestrzeni rozgrywki. Oprócz nich dostępne będą także inne warianty, Refity oraz Retrofity do zakupu w C-Store, a także okręty flotowe. Szczegółowe parametry nie są jeszcze sfinalizowane i zostaną opublikowane w innym terminie.

Źródło: Legacy of Romulus Dev Blog #3[/more]

I. Thorne
    Participant

Jak dobrze widzę, to tier 1 jest klasycznym TOSowskim Bird of Prey.Nawet ładne stateczki, oprócz ostatniego. Jakos mi nie podpasowuje.

Melnikor
    Participant

Jakby ten ostatni miał dłuższy dziób to był by fajny, bo tak to zamiast Bojowego Ptaka, mamy kurczaka z obciętym łbem.

infernoav
    Participant

jesli to cudenko bedzie rywalne dla romulanow to tworze tu postac

http://images-cdn.perfectworld.com/en/sto/...us/large/s4.jpg

LIBERTO
    Participant

jesli to cudenko bedzie rywalne dla romulanow to tworze tu postac

http://images-cdn.perfectworld.com/en/sto/...us/large/s4.jpg

tak pewnie będzie wygladał którys refit, retrofit albo wersja flotowa klasy mogai, więc trochę się pomęczysz zeby go zdobyć 😉

co do mnie to najbardziej podobaja mi sie tier 2 i właśnie 5, aczkolwiek D'deridex też zacnie wygląda-martwi mnie tylko jego przyrównanie do klasy galaxy. bo jeśli mają na mysli tę z gry to ja pitole taki interes- gal jest chyba najbardziej znerfionym statkiem w sto

za to za Chiny nie mam ochoty tykać tieru 1- obrzydliwość moim zdaniem

Popen
    Participant

zgadzam się. 4 i 5 są rewelacyjne 🙂

infernoav
    Participant

byle nie byl z lokboxa bo bym sie wkurzyl, jesli bedzie to wersja flotowa, zen store to moze byc, powalcze i zdobede

LIBERTO
    Participant

z tego co jak narazie zapewniaja statki romków mają być dostępne tylko dla nich w standardowym trybie ich zdobywania tj za lv, z c-store ( nie ma zen store- nic takiego nie istnieje ;-)) i wersje flotowe. żadnych lockboxów. ciekawym tylko czy wersje flotowe będą się różnić w zależności od wybranej frakcji sojuszniczej?

MnICH
    Participant

ciekawym tylko czy wersje flotowe będą się różnić w zależności od wybranej frakcji sojuszniczej?

Romulanskie okrety sa z romkowej floty, wiec niezaleznie od tego z kim sie sprzymierzysz beda miec takie same warianty "flotowe" u kdf i fed. W przeciwnym wypadku wiekszosc tego co Cryptic mowil nie mailo by najmniejszego sensu (ale z ta firma to nigdy nie wiadomo... ;P).

mad
    Participant

a co z klasą Scimtar?

LIBERTO
    Participant

pewnie za zeny w c-store

Ja się tutaj wypowiem krótko.Bez danych okrętów trudno o czymkolwiek rozmawiać tak na prawdę ... a wygląd jest kwestią gustu.Po prostu Tier 1 to Romulański okręt oglądany nie raz w Serii Oryginalnej Star Trek, a D'Derdix'a ... zna chyba każdy.Co się komu podoba ... kwestia indywidualna.Oczywiście było by sympatycznie gdyby okręty miały swoje wersje refit i retrofit dzięki czemu można by zobaczyć"Tier 1" w wersji jakieś flotowo-retrofit'owej itd, żeby na wyższych poziomach było wiele opcji do wyboru.Tak czy inaczej ... bez danych okrętów trudno o czymkolwiek na prawdę rozmawiać jak nie wiemy np w jaki sposóbrekompensowana będzie bardzo mała manewrowość dużych Romulańskich okręgów (jak duży będzie ich duży kadłub ...czy też jaki będzie układ broni - czy ktoś będzie miał 5 z przodu i 4 z tyłu w końcu jak mówimy, że wyjątkowo mało zwrotneno to czy tak rekompensujemy ... ?To jak z nowym systemem Traits czy też "Alien-gen Romulan" (Romulańską wersją Alien) -nic nie wiemy i możemy sobie tylko spekulować. Spekulacje są potrzebne ... w końcu żyjemy mocna tą grą i musimysobie pospekulować, ale na razie to raczej marketing niż coś co nam wiele mówi ...Ogólne pozdrowienia !!

KDF: Rereg (Male Gorn)FED: Re'Reg (Male Klingon)ROM (prawdopodobnie): Rer'Eg (Male Reman)

Reyden
    Participant

Ja tam chętnie bym polatał Valdore ( albo jak kto woli Norexan / Mogai ) . Ciekawe czy okręty dostępne dla graczy będą tak wymiatać jak ich wersje NPC - mam tu na myśli głównie Tiery 3 i 4 , słabo mi się robi jak sobie przypomnę co wyprawia D'D w grze - szczególnie jak sypnie plamówkami .

Melnikor
    Participant

Ja tam chętnie bym polatał Valdore ( albo jak kto woli Norexan / Mogai ) .

Ciekawe czy okręty dostępne dla graczy będą tak wymiatać jak ich wersje NPC - mam tu na myśli głównie Tiery 3 i 4 , słabo mi się robi jak sobie przypomnę co wyprawia D'D w grze - szczególnie jak sypnie plamówkami .

Ty też możesz tak sypać plasmówkami, a nawet lepiej, jak D'D. NPC też korzystają z broni opartej na mechanice tej Romulańskiej Reputacji.

Jamjumetley
    Participant

T'liss i D'deridex - cuda 😉 Co do klasy Ha'apax - ciekawe jak funkcjonuje ten podczepiany okręt. Pojedynczy pet?EDIT: Nie jestem fanem dawania Romulanom dostępu do okrętów ich sojusznika, ale w drodze wyjątku dam swoim Goblinom jeszcze D7 i będzie to jedyny okręt spoza ich frakcji.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram