Forum Fandom Kluby i grupy IKC Kronos Raport ze spotkania załogi 8.09.2012

Raport ze spotkania załogi 8.09.2012

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Participant

Raport ze spotkania załogi IKC Kronos8 września 2012 roku odbyło się kolejne spotkanie załogi IKC Kronos. Na spotkanie przybyli: Jarrod, Troi, biter (trochę spóźniony 😉 ) i Salamandra, fanka TOSa, która chce pójść w ślady doktora McCoya.Tematów do rozmów było duuużo.Nowa osoba to dużo do opowiadania hihihi. Przybliżyliśmy Salamandrze załogę Kronosa i trochę jego historii. Opowiedzieliśmy co się dzieje w polskim fandomie (klubach, Stowarzyszeniu TSF, TrekSferze), na jakie strony warto zajrzeć, gdzie szukać informacji, jakie mamy plany na przyszłość. Mam nadzieję, że nie zagadałam załogi na śmierć ;)Na ostatnim spotkaniu (sierpniowym) braliśmy pod uwagę udział w tegorocznym Falkonie. Dziś już oficjalnie możemy powiedzieć, że Star Trek zagości na tegorocznym Falkonie. Dostaliśmy kilka godzin w programie na trekowe atrakcje, które już powoli przygotowujemy z pomocą innych klubów. Będzie się działo! Powzięliśmy już pewne kroki w kierunku szycia trekowych mundurów. Bardzo dobra wiadomość jest taka, że znalazła się w Lublinie krawcowa, która wie co to Star Trek i nie boi się podjąć wyzwania szycia kosmicznych strojów :)Salamandra okazała się też wielka fanką muzyki. Poruszyła ciekawą kwestię muzyki trekowej i zespołów śpiewających o Star Teku np. Warp 11, Five Year Mission. Padł też pomysł by stworzyć taki zespół w Polsce. Ciekawy pomysł, prawda? Powspominaliśmy świetną trylogię o Batmanie, Star Trek XI a także serial Ucieczka w kosmos. Stwierdziliśmy też, że z wielkimi obawami czekamy na premierę Hobbita (trzy części?, postacie których nie powinno być? Hmmm), a przyszłoroczną premierę Star Trek XII trzeba będzie wykorzystać do pozyskania nowych fanów. Kolejne spotkanie w październiku. Mam przeczucie, że pojawią się nowe osoby ;)Qapla’!

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram