Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Quiz : Co to za statek

Quiz : Co to za statek

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 41 total)
  • Author
    Participant

Dokładnie to klasa Chowder....... wspaniały nieprawdaz?

Reyden
    Participant

hmm, dawanie okrętów non-kanon jest trochę nie fair wobec częsci forumowiczów

Coen
    Participant

Chyba mniej nie fair niż 2 okrety z serialu nie emitowanego z polskiej TV, a raczej z jego późnijszych sezonów

Krusty
    Participant

Ha tu cie mam zapomniałeś o HBO.

Zarathos
    Participant

To teraz ja mam zagadke

Dołączona grafika

to dla trekowych non-kanonikow

Dołączona grafika

a to dla ogolnych ze sci-fi. Kanoniczny. Teoretycznie 😀

Reyden
    Participant

to pierwsze to nie wiem , a to drugie to okręt z B5 - krążownik z 3 przestrzenii :

link

Krusty
    Participant

Dawno nie zgadywałem więc postanowiłem to naprawić zdjęcie numer 1 to klasa Anomie mniejszy ale równie dziarski mlodszy brat Steamrunner-a co do 2 zdjęcia to Reyden już zgadł.

Zarathos
    Participant

Bravo 😀 i Reyden i Krusty zgadli.

Reyden
    Participant

dobra , czas ten topic lekko odświerzyć

pierwszy statek jest z SG-1

Dołączona grafika

drugi już z ST

Dołączona grafika

Domko
    Participant

Ten drugi statek to na pewno klingońska jednostka i to z alternatywnej rzeczywistości. Nie pamiętam z którego odcinka, ale jest to albo ostatni odcinek TNG ("All good things") albo z odcinka DS9, gdzie dowodził nim Worf, a Defiant i stacja to byli rebelianci (nie pamiętam tytułu odcinka). I stawiam raczej na to drugie (DS9).

Zarathos
    Participant

Tia, to to drugie. Nad tym czyms widac kardassianski okret lecacy w ta sama strone, a ze klingonie i kardachy sie nie lubia to by raczej do siebie strzelali 😀 te pierwszy to pewnie to cos co sie mialo zwac enterprise :D, ale sie nie nazwalo.

Coen
    Participant

Ten okret to klasa Regensy (czy jak sie to pisalo), taka warjacja NV majaca 4,5 km długosci 😉

Natomiast ten z SG1 to nie jestem pewny ale to chyba oket na którego Prometheus sie natyka w 7 sezonie, ten co ich zaatakował i nieomal zniszczył jak Sam byla na pokladzie. Chyba nie bylo podanej jego nazwy.

Piotr
    Keymaster

Bardzo Was prosze, uwazajcie ze spoilerami. Po prostu z umiarem w podawaniu informacji o statkach - szersze omawianie fabuly odcinkow w tym topicu nie jest konieczne. 😉

Reyden
    Participant

Coen , Zarathos :

ad . 1 . to nie ten statek

Coen .

Ad 2 . Zgadłeś , statek nazywa się Regency ; swoją drogą klingonii z tego universum są jacyś niedorobienii , skoro okręt mający 4,5 km dł. ma siłę ognia mniejsza niz Vor'cha lub K'T'Inga z naszego universum

Ixion
    Participant

Ad. 1 Ten okręt to własność Stargateowego Borga, czyli Replikatorów.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 41 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram