Q Winter Event, cz. 4

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Participant

Dołączona grafika

Od niedawna wiemy, że w trakcie nadchodzącego Q Winter Event gracze będą mogli otrzymać darmowy okręt, a od wczoraj znamy już sposób na jego otrzymanie. Dziś możemy poznać szczegółowe parametry i możliwości statku. Breen Chel Grett Warship - bo ten okręt ma być prezentem dla graczy - ma być wyposażony w uniwersalną konsolę Energy Dissipator, która będzie posiadać możliwość oddawania strzału Energy Dissipating Blast. Trafienie nim przeciwnika będzie oznaczać znaczące obniżenie mocy systemów, a nawet szansę na czasowe wyłączenie jednego z systemów. Niestety Energy Dissipating Blast będzie można zestrzelić.

[more]

Dołączona grafika

Parametry statku:

• Minimalna ranga: Rear Admiral / Brigadier General
    • Kadłub (Hull): 36000
    • Modyfikator osłon: 1
    • Załoga: 650
    • Sloty na broń: 4 przednie, 4 tylne
    • Sloty na urządzenia: 3
    • Stanowiska oficerów mostka: 1 taktyczne Commander (4 sloty na umiejętności), 1 taktyczne Lieutenant (2 sloty), 1 inżynieryjne Lieutenant (2 sloty), 1 naukowe Lieutenant Commander (3 sloty), 1 uniwersalne Ensign (1 slot)
    • Sloty na konsole: 4 taktyczne, 3 inżynieryjne, 3 naukowe
    • Zwrotność: 13 stopni na sekundę
    • Modyfikator impulsowej: 0.18
    • może używać Cannonów
    • +10 mocy do broni, +5 mocy do silników
    • Uniwersalna konsola - Breen Energy Dissipator

Ostateczne parametry okrętu mogą jeszcze ulec zmianie.

Ważna informacja: skrzynka zawierająca statek będzie "bound" co oznacza, że nie będzie można sprzedać jej na giełdzie Exchange.

Źrodło: Season 7 Dev Blog #27

[/more]

FAB
    Participant

Statystycznie ten okręt nie wygląda źle.

(cześć Śmiecho ;))

Lejtnant
    Participant

Po darmowym statku można się było spodziewać niższych lotów.Jestem mile zaskoczony.Z chęcią zaoram tą zabawką paru przeciwników:)

LIBERTO
    Participant

bardzo ciekawy statek i o sporych możliwościach. w końcu będę miał gdzie wsadzić mój set breenowski i tac boffa 😉

mad
    Participant

całkiem przyjazny i może z canonków korzystać, dokładnie wsadzić set breenowski i mieć go w kolekcjji:) zawsze jakieś urozmaicenie

MnICH
    Participant

Ostatnio ktos sie zastanawial jak ten okret bedzie sie prezetowac w secie borg-a, co zaczelo i mnie interesowac. Takze sprawdzilem to przy uzyciu holo emittera z tym modelem statku.

Oto wyniki w postaci zwyklych linkow, by post nie byl zbyt rozlazly. Detale mam dosc niskie, wiec sie tym nie dziwcie. ;P

Borg set 1 Borg set 2

Maco

Reman tylko oslona + mocno rozjasnione, gdyz ten set z natury jest dosc ciemny.

Jem'hadar na pelnej impulsowej, poniewaz nie bylo widac sladow silnikow przy zwyklej predkosci.

Aegis

Klingon Honor Guard

Omega

Silniki setu Breen

LIBERTO
    Participant

ech szkoda tylko że najciekawszego nie pokazałeś: setu breenowskiego ;-). chociaż remańska tarcza też fajnie wygląda, ale ja nie jestem obiektywny bo mam na jej punkcie zboczenie ;-D

MnICH
    Participant

ech szkoda tylko że najciekawszego nie pokazałeś: setu breenowskiego ;-). chociaż remańska tarcza też fajnie wygląda, ale ja nie jestem obiektywny bo mam na jej punkcie zboczenie ;-D

Jesli dobrze pamietam, to tylko silniki z tego setu maja modyfikator wizualny, ktory zreszta jest bardzo podobny do aegisa (tylko bardziej jednolity i bialy slad).

[edit]

Dodalem screena z widocznymi sladami silnika z tegoz setu. Nie posiadam oslon, wiec nie mam 100% pewnosci czy nie zmieniaja wygladu, ale deflektor napewno nic nie dodaje.

LIBERTO
    Participant

dawno na nim nie latałem ale coś chyba dawał ten set, ale może mnie pamięć myli. będę miał okazję to sprawdzę

Slawek
    Moderator

Tylko silniki Breen mają efekt graficzny.Nie wiedziałem, że set wyświetla się też na hologramie. Niemniej jednak miałem nadzieje, że z borgowym ten Warship będzie wyglądał nieco bardziej... pokracznie. ;P

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram