Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG "Przeżyją tylko najsilniejsi..." Survivors RPG

"Przeżyją tylko najsilniejsi..." Survivors RPG

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 305 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • CoBrah
    Uczestnik

Pobiegl w najblizszy korytarz.Moze ten poprowadzi go na zewnatrz.A jak nie,to trzeba bedzie zdac sie na szczescie i poplynac z nurtem rzeki...

Kaleh
    Uczestnik

Co'Brah

Najbliższy tunel był tylko częściowo zalany. Biegł rozpryskując na wszystkie strony cieniutką warstewkę wody. Wiedział że na końcu jest ciężka żelazna śluza prowadząca do podziemi. Mechanizm powinien jeszcze działać....

CoBrah
    Uczestnik

ZEMSTA

Po chwili dobiegl do śluzy.Mial nadzieje,ze pamieta,jak sie to otwiera.Zaczal naciskac znajome przyciski i dzwignie...

Kaleh
    Uczestnik

Co'Brah

Wydawało się że dźwignia drgnęła.... naparł na nią mocniej.... w tym momencie usłyszał coś co zabrzmiało jak komenda a chwilę później zabrzmiał alarm. Na małej konsolecie zaczął pojawiać się jakiś szybko malejący rządek znaków....

CoBrah
    Uczestnik

ZEMSTA

Nacisnal w panice szybko jeszcze kilka przyciskow.Spojrzal, czy drzwi sie nie otwieraja.Nastepnie wyciagnal disruptor i lekko sie wycofal,gotowy jakby co do szybkiego strzalu i jeszcze szybszej ucieczki....

Kaleh
    Uczestnik

Co'Brah

Coś było rzeczywiście nie tak. W pewnym momencie rządek znaków znikł, a konsola wybuchła. Padł na ziemię dosłownie w ostatnim momencie, gdyby jeszcze tam stał straciłby pewnie pół twarzy... o ile w ogóle by przeżył. Wody przybywało. Po przymusowym lądowaniu na ziemi było mu zdecydowanie mokro....

CoBrah
    Uczestnik

ZEMSTA

"No nie mam dzis szczescia"pomyslal.Wstal i spojrzal na drzwi.Chyba nadal zamkniete.Pobiegl z powrotem na rozwidlenie i rozejrzal sie raz jeszcze.Moze znajdzie sie jakas polka skalna nad poziomem wody...

Kaleh
    Uczestnik

Co'Brah

Półka była i leżała nawet w jego możliwościach wspinaczka na nią. Nie miał problemu by się wdrapać na nią. Usiadł i spojrzał na przybywającą wodę. Ile to jeszcze potrwa? - pomyslał. Rozejrzał się czy nie ma gdzieś jakiegoś przejścia. Było.... nieczynna czerpnia powietrza. Tyle że była zblokowana przez skorodowaną kratkę....

I. Thorne
    Uczestnik

OKIEM ROMULANKI

Karabin fazerowy? - głośno rozmyślała pakując w jakiś plecak wszystkie przydatne przedmioty. - Czy byłby pan w stanie pomóc zabrać go? - zapytała lekarza.

Kaleh
    Uczestnik

I.Thorne

Może najpierw podziękuję Ci.... - rzekł Romulanin - Jestem Subcommander Kher'n i mam nadzieję przedstawić Cię do awansu po powrocie na Romulusa - dokończył spoglądając na coraz lepiej wyglądającą nogę. - Chyba nie będzie problemu z tą bronią, jestem w stanie iść, ale nie wiem czy słońce nie usmaży nas jak na patelni jak tylko stąd wyjdziemy.... Mamy czas na lepsze poznanie siebie centurionie...?

I. Thorne
    Uczestnik

OKIEM ROMULANKI- Centurionie? - zaśmiała się. - Jestem dopiero podporucznikiem. Nazywam sie Nersa i mimo, że większość członków mej rodziny służyło w Tal Shiar to ja wybrałam marynarkę. To moja pierwsza misja w głębokim kosmosie i od razu takie przeżycia. Ale niestety nie wypełniłam jeszcze swojej przywatnej listy zastrzelonych Klingnów na tej planecie. - przerwała na chwilę. - Chyba za dużo gadam. A siedzimy tu jak na strzelnicy. Najlepiej zabrać co sie da, zniszczyć resztę i schować się w jakieś jaskini. Może ta rura, która znalazłam prowadzi do jakiegoś kompleksu?

Kaleh
    Uczestnik

I.Thorne

Jest taka szansa. Zobaczymy czy któryś z tricorderów coś pomoże. Powinien mieć podprogram geologiczny, powinno pomóc. Poza tym weźmy co się da, ale nie niszczmy, może się jeszcze przydać.... a z centurionem się nie mylę.... jak wródimy na Romulusa dostanie pani awans i nowy przydział, daję na to swoje słowo....

CoBrah
    Uczestnik

ZEMSTA

Warto sprobowac.Jesli jest skorodowana to moze latwo wypadnie.Zamierzyl sie z calej sily butem...Mial tylko nadzieje,ze woda do tej kratki nie siega....

Kaleh
    Uczestnik

Co'Brah

Kratka rozsypała się pod jego uderzeniem w stertę metalowych kawałeczków. Lekko skorodowane? - pomyslał i podziękował jakimkolwiek bogom za to że nie uderzył barkiem. Wsunął głowę do otworu. Czuć było ciąg powietrza. Poza tym pachniałao kurzem, ale wydawało się drożne... gdzieś z oddali słychać było przytłumione buczenie....

I. Thorne
    Uczestnik

OKIEM ROMULANKI

Jak nie chcę pan niszczyć, to przynajmniej schowajmy. Po drodze do tej rury dobra kryjówkę zawsze się znajdzie... Chodźmy

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 305 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram