Proszę o pomoc w wyborze statku.

Viewing 5 posts - 16 through 20 (of 20 total)
  • Author
    Participant

Szczerze, to  zwrotność 7 sprawia, że raczej Tulvarem nie pogram, nic mnie tak nie wkurzało jak czas wykonania nawrotu na poprzednim statku. Czy jest jeszcze, poza ubogą ofertą stoczni jakiś handikap naukowców -Romulan?

Irenvelle
    Participant

Nie znam sie zasadniczo na romulańskich maszynach, ale z tego co wiem oni po prostu nie maja typowych statków SCI. Szczerze mówiąc rzeczywiście Twoj wybór jest jeszcze trudniejszy niż moj, a pamietam jaki miałem dylemat. Na Twoim miejscu i teraz, z perspektywy czasu myślę że wziął bym któregoś z lotniskowców, mimo że jednak nie ma żadnych t6 i nie masz traita z nich, ale naprawde są dobre dla nas, SCI. Mają dużo hp, i dobre tarcze, będą Cie wkurzać małą zwrotnością ale uwież mi, latam pathfinderem(12 stopni) jeszcze mam słaby gear i czasami na PvP mam do czynienia z zwrotniejszymi od siebie krązownikami:D większość jest chyba po stronie grearu niz statku, takie mam wrażenie.

Dzikowy
    Participant

Szczerze i serdecznie polecam Ar'Kif. Mam co prawda Eng, ale latadełko zwrotne i z HC, no i myśliwce też robią swoje. Na CE A zazwyczaj mam 1st lub 2nd.

Annitaill
    Participant

Statkow typowo naukowych dla Romulan jest jak na lekarstwo, niestety. Tulvar jest dobrym statkiem szczegolnie z elitarnymi flotowymi dronami w hangarze. Innym wyborem są Tholian Recluse Carrier oraz Breen Sar Theln Carrier, pierwszy do zdobycia z exchange/lobi store, drugi niestety tylko z zimowego ewentu od Q. Na wszystkich 3 statkach mozna zrobic dobrego naukowca - poswiecajac na to troszke czasu 🙂

Jamjumetley
    Participant

Romulańskiemu naukowcowi polecam Tal Shiar Adapted Battlecruiser. Trzeba się tylko liczyć z wydatkiem 800 Lobi lub ładnej sumki EC.

Viewing 5 posts - 16 through 20 (of 20 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram