Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL Projekt - ST: PBF PL - mechanika, komentarze, nowinki

Projekt - ST: PBF PL - mechanika, komentarze, nowinki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 327 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • sequlatin
    Uczestnik

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość przyłączenie się do rozgrywki? Jeśli tak to jakie warunki muszę spełnić. Z regulaminem już się zaznajomiłem, a karta postaci jest prawie gotowa.

Kronos
    Uczestnik

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość przyłączenie się do rozgrywki? Jeśli tak to jakie warunki muszę spełnić. Z regulaminem już się zaznajomiłem, a karta postaci jest prawie gotowa.

[post="24624"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Witam

Oczywiście że można przyłączyć się do rozgrywki. Dodatkowych warunków nie ma, wystarczą tylko chęci do wspólnej zabawy. Po wstępnych przygotowaniach jakie poczyniłeś widzę że ci ich na pewno nie brakuje 🙂 Zaraz sprawdzę który MG ma wolne miejsca, na pewno wkrótce ktoś się do ciebie odezwie na PM tu na forum.

Pozdrawiam

Dodano :

Ok wszystko już jasne, MG Zeal chętnie zaopiekuje się nowym graczem. Miłej zabawy życzę zarówno MG jak i graczowi 🙂

Qapla

sequlatin
    Uczestnik

Rozumiem, dziękuje za tak szybkie rozpatrzenie prośby o przyjęcie do gry 😉

Mam jedno pytanie. Czy mam sam przesłać zgłoszenie do MG Zeal, czy też czekać na jego PW?

Kronos
    Uczestnik

Nie ma sprawy 🙂

Jeśli chcesz możesz mu już podesłać np. kartę postaci, tak czy inaczej na pewno wkrótce się do ciebie odezwie.

Pozdrawiam

sequlatin
    Uczestnik

Mam takie pytanie. Czy ktoś zna, jeśli takowy istnieje, rozkład pomieszczeń na okręcie klasy New Orleans? Chodzi mi o to, gdzie np. znajduje się maszynownia, ambulatorium, hangary itd.

Zeal
    Uczestnik

Nigdzie nie udało mi się natrafić na żaden opis. Niemniej jednak New Orleans wygląda jak pomniejszony Galaxy (z kilkoma różnicami, ale to nieistotne).

Rozkład pomieszczeń powinien być podobny.

Maszynownia - w sekcji maszynowej, czyli między gondolami warp 🙂

Ambulatorium - na którymś ze środkowych pokładów. Może być tak na piątym jak i na dziesiątym.

Hangary - w sekcji maszynowej. No i nie są one tak olbrzymie, jak na Galaxy.

Wymiary i trochę danych:

Wymiary:

Długość: 350m

Szerokość: 290m

Wysokość: 83m

Liczba pokładów: 19

Masa: 723 000 t

Załoga: 190

Maksymalnie: brak danych

Uzbrojenie:

4 pasy fazerów typu VIII o mocy 9 500 TW

3 standardowe wyrzutnie torped fotonowych z zapasem 90 torped

Systemy obronne:

System osłon o mocy 958 500 TJ

Standardowy pojedynczy duranowo-trytanowy kadłub

Standardowe pole integrujące

Osiągi:

Prędkość przelotowa: Warp 6

Prędkość maksymalna: Warp 9,2

Prędkość maksymalna chwilowa: Warp 9,4 przez osiem godzin

Dane pochodzą z bazy danych IKC betleH.

http://betleh.klingons.eu.org/menu.html

Może i mało kanoniczne, ale jak dotąd jest to chyba jedyny opis NO po polsku.

Do PBF-a wystarczy.

sequlatin
    Uczestnik

Oki wielkie dzięki, na tą stronę zaglądałem i właśnie tych informacji nie znalazłem. Mam jeszcze pytanie o mostek czy jego wygląd zbliżony jest do tego, który posiada okręt klasy Galaxy?

Zeal
    Uczestnik

Tego nikt nie wie, ponieważ w żadnym serialu go nie pokazano :)Tak się składa, ze również używam NO 🙂 Założyłem, że skoro cały okręt bazuje na designie Galaxy, to mostek równiez powinien. Oczywiście nie pod względem wielkości, ale rozmieszczenia stanowisk. Zresztą to akurat federacyjny standard 🙂 Na każdej jednostce pilot, taktyczny, kapitan, pierwszy siedzą w tych samych miejscach. Inna sprawa, że wcale nie musisz mnie naśladować.

sequlatin
    Uczestnik

Mam jeszcze jedno pytanie 😉

W internecie natknąłem się na taką o to mapę:

http://startrek.pl/res/dbbig/mapy/galaxy-large_big.jpg

Jest ona bardzo dokładna, ale nie ma na niej naniesionych wszystkich systemów, a także sektorów. Czy w grze używamy jakiejś mapy z podziałem na sektory, czy raczej nie jest to konieczne?

Zarathos
    Uczestnik

Tutaj masz dokladny opis klasy New Orleans. Razem z rozkladem pomieszczen na poszczegolnych pokladach.

NCC-2000-C USS Excelsior - na razie sa rozklady pokladow tylko dla New Orleans i Insignia, pracuje nad Galaxy (dorwalem sie do oryginalnych planow E-D :D), ale to troche potrwa. Jezeli bedziesz potrzebowal jeszcze czegos - daj znac. Klient nasz pan.

aha, slynna CUIP'owa mapka, tyle ze jakos nie kanoniczna. A prawde mowiac pomieszane z poplatanym no ale jak na mape 2-d to i tak moze byc. Szczegolnie do PBF'a 😀

sequlatin
    Uczestnik

Dziękuje Zarathos tą stronkę też przeglądałem ale jeszcze kilka dni temu chyba tych informacji nie było. Czy ja źle przeglądałem? 😉

Zarathos, a jest w internecie jakaś inna, bardziej kanoniczna, albo dokładna mapa?

Zarathos
    Uczestnik

Nie ma zadnej kanonicznej mapy trekowej. chyba ze gdzies trafisz na screenshota z tego odcinka z robalami kierujacymi admiralami federacji. tam byla mapa kosmosu, ale nie wiem czy cos z niej wyciagniesz. Gdzies kiedys widzialem "opisowa" mape, ale sam tekst raczej ci nie pomoze (na dodatek po anglijsku).---Co do danych... jak mowilem, nasz klient, nasz pan. chciales rozklad pokladow NO to dostales 😀

Zeal
    Uczestnik

Nie zgadza mi sie jedna rzecz w opisie NO wg Zarathosa.

NO ma trzy wyrzutnie torped. Wszystkie są na zewnątrz kadłuba. Skąd w takim razie ulokowanie rufowej wyrzutni na piętnastym pokładzie?

Ona przecież nie jest na żadnym pokładzie.

Zarathos
    Uczestnik

poczytaj opis (chyba opis) - sa wersje (pierwsza i ostatnia chyba) z wewnetrznymi wyrzutniami.

Zeal
    Uczestnik

Niedługo po bitwie o Wolf 359 New Orleans przeszły pierwszą przeróbkę. Wymieniono wyrzutnie z zewnętrznych na wewnętrzne.

Nie wymieniono które. Zakładam, że wszystkie.

W takim razie również i te ze spodka powinny być w kadłubie. Nie widzę ich w spisie wyposażenia.

Nawet, jeśli to była wersja z dwiema wyrzutniami, to ciągle jednej mi brakuje.

Poza tym pierwszą wersją było to, co Ty określasz jako New Orleans (podtyp, do którego należał Kyushu). A on miał wszystkie wyrzutnie na zewnątrz. Wewnętrzne wyrzutnie były - ale na desce kreślarskiej. Zarzucono ten pomysł.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 211 do 225 (z 327 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram