Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Nauka Programowanie

Programowanie

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Participant

Mysle ze kazdy musi cos niecos programowac..

Moze oplacaloby sie wymieniac gotowymi programami jak ktos ma...

i robota bylaby z glowy

moze ktos z was ma jakies stare programiki pisane w C np liczenie wyznacznika,

obliczanie pierw 3 stop met. Bisekcjii, lub rownania rozniczkowe met Newtona i jeszcze jakas inna...

W programowaniu za dobry nie jestem 😀 😀 😀

mnemen
    Participant
    Quote:

Taa, jedyne języki jakie ruszałem (na informatyce :)) to Logo i Pascal :>

fluor
    Keymaster
    Quote:
    Quote:

Taa, jedyne języki jakie ruszałem (na informatyce :)) to Logo i Pascal :>

Tia, w ankiecie znowu nie ma takiej opcji 😛

Q
    Participant

Mysle ze jakby tu wsadzic wszystkie mozliwosci, ankieta bylaby troche przydluga.

Fortran wsadzilem dla picu, czy ktos oprocz fizykow w nim programuje???

fluor
    Keymaster

Mysle ze jakby tu wsadzic wszystkie mozliwosci, ankieta bylaby troche przydluga.

Aha... czyli w innym 😛

OmegaOne
    Participant

A gdzie Delphi, PHP, java, ActionScript, VB, Python, Lisp, Assembler ooo moglbym jescze wymieniac 😉

TeMPOraL
    Participant

To zależy od tego, do czego chcemy dany język stosować.

Poważną robotę robimy w C/C++/Java/ASM (a tu to już zależy;D), a mniejsze prace - w innych. Nie umniejszam tu znaczenia języków mniejszych, typu Perl czy Python, ale spójrzmy prawdzie w oczy - napisanie większej aplikacji z użyciem tych języków jest tak naprawdę o wiele trudniejsze, a programy chodzą wolniej. A tak w ogóle to C++ RULEZ 😀 =/2=

Moderator nalega o nie pisanie kolorami.

hemar
    Participant

Hmmm .... mi się wydaje że ktoś tu pominął Perl-a który jest bardzo fajnym i prostym językiem z dużymi możliwościami.

Raphael
    Participant

Zdecydowana większość poważnych aplikacj jest pisana w języku C++ więc bez cienia wątpliwości mozna powiedzieć, że jest to w tej chwili najlepszy język programowania.

rdo
    Participant

Wiele dobrych (także dużych) gier jest zrobionych w różnych dewiacjach Pascala (np w Delphi)

ja sam pisałem w C/C++/TP/PP/Delphi/ASM i wiem, że w językach wyzokieog poziomu (C++/Delphi) to nie ma znaczenia w czym piszesz(bo da sie wszystko we wszystkim zrobić) lecz jak znasz teorie i prakryke algorytmów... oraz jak umiesz szukać w necie lib-srcs

lepton
    Participant

Zdecydowana większość poważnych aplikacj jest pisana w języku C++

W jednej ksiązce czytałem że C++ jest używany przez przwdziwych fizyków, np. do przeprowadzania symulacji lotu cząsteczek, c++ to moim zdaniem najlepiej rozwinięty język 😛

Może zna ktoś jakieś ciekawe stronki z kompapilatorami c++ do ściągniecia? ❓ 💡

Q__
    Participant

Jak kto się boi, że modnie Pegasusem go podglądali, to ponoć da się to sprawdzić (stosownym programem właśnie)...
    https://github.com/mvt-project/mvt
    https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/bezpieczenstwo/mozesz-byc-podsluchiwany-przez-system-pegasus-oto-narzedzie-ktore-pozwala-to/l9s1x0g

Q__
    Participant
    Q__
    Participant

Co by nie gadać, koniec pewnej epoki:
    https://www.techspot.com/news/94935-internet-explorer-dies-tomorrow-after-27-years-but.html
    (Choć najbardziej się zdziwiłem, że ludzie tego wciąż używali, i to tak masowo... 😎 )

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram