Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Dyskusje ogólne Problemy z ustawieniami grafiki

Problemy z ustawieniami grafiki

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Participant

Witam.Mam problem z ustawieniami grafiki w STO, a konkretnie, gra jak by nie widziała mojej karty graficznej, za to korzysta z tej wbudowanej w mojego i5- 3570, a przynajmniej tak to wygląda.Może ktoś zna sposób na to by gra korzystała z mojego radeona a nie z tej w procku?

Melnikor
    Participant

Nie wiem jak to wygląda przy Radeonie, ale przy GeForce jak dam prawym na skrócie do STO możliwość wybrania czy ma uruchomić program z karty graficznej czy zintegrowanej.

piaskal
    Participant

Niestety nie mam u mnie nic takiego.Dodatkowo nasuwa się pytanie jak gra interpretuje grafikę w procesorze. Bo wydaje się jak by mojego radka nie widziała.

Melnikor
    Participant

Sprawdzałeś czy w Catalyst Control Center (program do obsługi kart Radeon'a) nie ma opcji ustawienia domyślnej karty graficznej dla danego programu? No i pytanie czy inne gry/programy wykrywają tego radeona?

piaskal
    Participant

Opcji o której piszesz nie sprawdziłem ,dzięki za rade. Co do innych gier to nie mam najmniejszego problemu z nimi, tylko STO "świruje pawiana" 🙂

FAB
    Participant

W opcjach gry, obok zakładki "graphics" jest też zakładka "display". Tam można wybrać sterownik i grafikę, która ma obsługiwać grę.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram