Forum Trek.pl Konsola Informacyjna Problemy, pytania i propozycje

Problemy, pytania i propozycje

Wyświetlanie 15 wpisów - od 226 do 240 (z 378 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • OmegaOne
    Uczestnik

Tak szczerze.. 'wlam" nie mial na celu dostania sie do twego konta drogi uzytkowniku, tylko popisania sie swa umiejetnoscia uzycia cudzego skryptu, wiec o swe cenne prywatne wiadomosci nie musisz sie martwic. A tak na marginesie nie ma 100% zabezpieczen ale nikt nie broni ci zmienic hasla do forum, gg, maila, zamka w drzwich itp..

Zuza
    Uczestnik

Hmmm... mam nadzieję, że to tu mam napisać... :blush:

Uprzejmie donoszę, iż w czasie odpisywania w skinie "TSS_OmegaOne" widać coś takiego:

Ostatnie 10 postów [w odwrotnej kolejności

Cosia oznaczyłam na czerwono... Jeśli to początek nawiasu, to koniec wcięło 😐

OmegaOne
    Uczestnik

Dzieki Zuza poprawione ;>

Barusz
    Uczestnik

Pytanie ciekawskiego: kto i dlaczego zamknął wątek "Trekowa lingwistyka"? ;>

Widzę, że już go ktoś otworzył. Tym bardziej ciekawe czemu był zamknięty.

Piotr
    Klucznik

My tez jestesmy ciekawi. ;> Byc moze jakis blad przy odzyskiwaniu bazy danych. Dzieki za zwrocenie uwagi.

r_ADM
    Uczestnik

Czy jasnie oswiecona zaloga TSSu nie myslala nad zmiana serwera na jakis bardziej stabilniejszy ? Ile taki serwer kosztuje w utrzymaniu ?

The D
    Uczestnik

http://www.dreamhost.com/index.html - jeden z popularniejszych i o sprawdzonej renomie. Oczywiście wybór powinien zależeć w dużej mierze od generowanego miesięczniu ruchu.

W każdym razie nic tańszego od Lexxa nie znajdziesz.

izbkp
    Uczestnik

Czy jasnie oswiecona zaloga TSSu nie myslala nad zmiana serwera na jakis bardziej stabilniejszy ? Ile taki serwer kosztuje w utrzymaniu ?

Taki stabilny i pewny? Kilkadziesiat tysiecy miesiecznie 😉

Reyden
    Uczestnik

To co to za server ??

2-4x Itanium II/DEC Alpha , likadzieśiąt GB ramu i kilkanaście dysków SCSI RAID 5 , do tego łacze 100mbit??

Serwer dedykowany jest nie opłacalny dla samego TSS , mozę gdyby w zastepsitiwe Lexxa był to tak , jego koszt to 1000+ + koszt łacza ( w PL od 600 zł za 1mbit , na zachodzie 1 mbit jest znacznie tańszy , ceny zaczynają się od 10 Euro ) .

Lepsze i tańsze rozwiązanie to kupno konta w jakimś serwisie (home.pl , zagrosze.net , etc. )

Piotr
    Klucznik

Problemem sa limity przesylu danych, jesli taki bysmy przekroczyli, bylby problem jeszcze wiekszy niz padanie lexxa. Zreszta tym razem to nie lexx nawalil, pradu mu zabraklo. ;)Sprawa finansow tez nie jest nieistotna, my juz utrzymujemy domene i forum, oplaty za serwer bysmy odczuli jeszcze bardziej. A przeciez pieniadze na to bierzemy z naszych prywatnych portfeli.I ostatnia, nie mniej wazna sprawa - nasz admin. Nie wyobrazam sobie lepszej wspolpracy i mniej problemow z dogadywaniem sie w sprawie serwera niz ma to miejsce z Kaiem.

r_ADM
    Uczestnik

Transfery jakiego rzedu wielkosci, sa generowane przez cala strone ? Co do oplaty za serwer, mozna zawsze zrobic zrzutke wsrod uzytkownikow.

Zarathos
    Uczestnik

Wlasnie mialem sie o to samo zapytac. W razie naglej naglej potrzeby zawsze moge podtrzymac istnienie TSS na swoim serwerze (nie narzekam na stabilnosc, a transferu i tak nie wykorzystuje nawet w polowie ), ale to w razie 'naglej' potrzeby 🙂

izbkp
    Uczestnik

Serwer dedykowany jest nie opłacalny dla samego TSS , mozę gdyby w zastepsitiwe Lexxa był to tak , jego koszt to 1000+ + koszt łacza ( w PL od 600 zł za 1mbit , na zachodzie 1 mbit jest znacznie tańszy , ceny zaczynają się od 10 Euro ).

Hmm... Tak mówisz jakbyś nie wiem ile serwerów kolokował i nie wiem ile łącz z operatorami negocjował... ;P

btw. Jak załatwisz łącze 1mbit pod serwer (symetryczne, z CIR-em) za 10 Euro to ja Cie klientami po prostu zasypię. Do końca życia nie będziesz musiał pracować. Niczym Cygański Książe... ;P (nawiasem mówiąc ta cena za 1 mbit nie jest nierealna - sęk w tym, że musiałbyś w hurcie kupić kilkaset, kilkanaście gbit, wtedy za 1 mbit być może wynegocjowałbyś 10 eur - mało prawdopodobne ale teoretycznie możliwe) 😉

Lekturkę na wieczór polecam 😉

Piotr
    Klucznik

Transfery jakiego rzedu wielkosci, sa generowane przez cala strone ?

Co do oplaty za serwer, mozna zawsze zrobic zrzutke wsrod uzytkownikow.

I tu jest problem, nie wiemy ile danych przesyla nasza strona. Dotad nie mielismy mozliwosci tego z Kaiem sprawdzic.

A zrzutki staramy sie ograniczac do grona zalogi. My jestesmy odpowiedzialni za strone i jesli nie dojdzie do sytuacji gdy taka zrzutka bedzie absolutnie konieczna, nie bedziemy obciazac uzytkownikow.

Zarathos, dzieki za oferte, w razie czego wezmiemy ja pod uwage. Na szczescie lexx zazwyczaj nie pada na dluzej niz kilka godzin. 😉

Zeal
    Uczestnik

Forum, opcja "profil".Przy podglądzie profilu użytkownika widnieje literówka: "Inforamcje".

Wyświetlanie 15 wpisów - od 226 do 240 (z 378 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram