Problem z oficerami

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Participant

Witam Mam dziwny problem z oficerami. Spróbuje opisać najlepiej jak umiem. Wciskając K i przechodząc do zakładki Stations Mamy Starship Stations i Standard Away Team W tym drugim (SAT) są moi oficerowie i mogę dowolnie zmieniać. Jednak w pierwszym (SS) cały czas wyświetla mi None. Wciskając "ptaszek" przy None wybieram potrzebnego oficera jednak cały czas nie chce zająć pozycji. Uprzedzam pytanie nie mylę pozycji taktyka z inżynierem czy naukowcem

mad
    Participant

miałem dziś dokładnie ten sam problem a wydaje mi się dlatego że wywaliłem jeden z okrętów kapitańskich.na początku wywaliło mi wszystkich boff ze station i mogłem dodać - bez sensu, tylko inżyniera i naukowca a dwóch taktyków nie mogłem.W away team i wachadłowcu ok wszystko. Resetnąłem grę i kompa i nic. Pomogła zmiana statku (jakiś bug). Odrazu mogłem wszystkich dodać i tak samo ja powróciłem do swojego poprzedniego

panczo86ad
    Participant

Działa wielkie dzięki za pomoc 🙂 Live long and prosper 🙂

Mortifer
    Participant

Oficerów dodaje tylko ich nie widać, ale skille są widoczne. Dzięki temu bugowi dodaje skille których nie powinno się mieć z 4 poziomu. Myślałem że to naprawią w ostatnim update ale nie. Jedni się cieszą drugim jak widać to przeszkadza. Swego czasu miałem na naukowym statku 3 skille 4 poziomu i to nie naukowe. Niestety nic nie mogłem na to poradzic ponieważ w żaden sposób nie mogłem umiescić oficerów tak by byli widoczni.

mad
    Participant

właśnie zapomnialem wspomnieć że mam umiejętności boffa który nie jest w station, nie wiem jak ale mi sie to nawet podoba. Zawsze 3 umiejetności wiecej i właśnie dziwne czemu 3 a nie 4.

Jamjumetley
    Participant

Z boffami jest jeszcze jeden problem i wnioskując z chatu, nie jestem jedyny. Okazuje się, że czasem oficerowie zmieniają rzadkość na niższą. Przykładowo - wszystkie moje jaszczury na Recluse zmieniły się z fioletowych na niebieskie.

LIBERTO
    Participant

a to akurat nie dziwne. gdzieś czytałem że robili przekonwertowanie boffów i doffów chyba też przy ostatnim patchu

FAB
    Participant

Nie będę zakładał nowego tematu:Jestem w Ambasadzie, chcę kupić romulańskiego BOFF i wyświetla mi się informacja, że nie mam miejsca, by dokonać zakupu... Z góry informuję, że mam jeden wolny slot BOFF, wolne miejsce w inventory, liczba dostępnych "items" jest ponad zero.Kilkukrotnie już powiększałem roster Boff, być może to problem i jestem ciekawy, czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim i ewentualnie zna rozwiązanie?

Melnikor
    Participant

Fab sprawdź czy Flota ma dość provisions na boffy.

Slawek
    Moderator

Nie kupujesz boffa bezpośrednio, tylko kandydata. A że lista kandydatów także jest ograniczona (nie pamiętam dokładnej liczby), to prawdopodobnie musisz wykopać kogoś z listy "rezerwowej", kupić romulan boffa i dopiero potem go zatwierdzić jako aktywnego członka załogi.

FAB
    Participant

Slawek, że też ja o tym nie pomyślałem, to na pewno to. Dzięki!!!

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram