Forum Trek.pl Newsy Star Trek Prezent od Mattel dla trekkerów

Prezent od Mattel dla trekkerów

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Author
    Keymaster

Producent znanych na całym świecie lalek Barbie, firma Mattel, szykuje coś specjalnego dla młodych fanów i fanek Treka - kolekcjonerska edycja lalek z podobiznami bohaterów "Star Trek XI": Kirka, Spocka i Uhury. Wstępny wizerunek lalki Spocka można zobaczyć dalej.

[more]Dołączona grafika

To nie pierwszy raz, kiedy Mattel oddaje honory Trekowi - na 30 rocznicę powstania Star Treka wydano Barbie i Kena w mundurach z czasów TOS.

Dołączona grafika

Źródło: TrekMovie[/more]

Eviva
    Participant

Kurka wodna, chciałabym mieć te laleczki! Niestety, chyba jest to tak zwane marzenie ściętej głowy...

Xalein
    Participant

Ja tez chcialbym je :blush: Ale tak poza tym to ze mna wszystko w porzadku 😆

fluor
    Keymaster

Będą dostępne od kwietnia za około 45$.

Eviva
    Participant

Będą dostępne od kwietnia za około 45$.

Ale nie w Polsce, niestety...

Silver Phoenix
    Participant

A co, Sheridan zamknął sklepik? 😉

http://trekker.com.pl/

Lo'Rel
    Participant

Eviva, jest sklepik. O właśnie adres wskazany przez Silvera. Dostaniesz tam bardzo dużo z trekowych gadżetów. Sam zaopatruje się tam w modele. 🙂

Infango
    Participant

muszę się zapytać u polskiego dystrybutora Matela czy będą

Eviva
    Participant

Eviva, jest sklepik. O właśnie adres wskazany przez Silvera. Dostaniesz tam bardzo dużo z trekowych gadżetów. Sam zaopatruje się tam w modele. 🙂

Jednak tego, co mnie interesuje, to albo nie ma w ofercie, albo jest niedostępne - co nie przeszkadza, że parę rzeczy już u faceta nabyłam (drogą kupna). Nietanio, ale uczciwie i szybko.

Flashbones
    Participant

w tym sklepie fajne są modele statków !!!

Eviva
    Participant

w tym sklepie fajne są modele statków !!!

Ceny jednak raczej słone jak na polska kieszeń. Gdyby nie to, kupowałabym tam znacznie częściej.

Xalein
    Participant

Ja sie dowiedzialem ze jesli czegos nie ma w ofercie sklepu a jest w jakimkolwiek zagranicznym to wlasciciel na prosbe moze to sprowadzic.

Silver Phoenix
    Participant

Ceny jednak raczej słone jak na polska kieszeń.

- koszt transportu (samolotem wychodzi ok. 4-5 USD na każdy przewieziony kilogram, a wątpię, żeby sprowadzał to drogą morską);

- koszt przelewu pieniędzy za towar do USA (bynajmniej nie 0,50 PLN);

- koszt odprawy celnej (towar spoza Unii, więc przechodzi przez agencję celną bądź jest odprawiany przez przewoźnika - bynajmniej nie za free);

- cło ( o ile jest, nie chce mi się teraz sprawdzać w TARIC-u :P);

- koszt dostawy z lotniska do odbiorcy (nawet transport własny darmowy nie jest).

Te wszystkie pozycje robią koszty, które ktoś musi pokryć. Przecież nie sprowadzający...

A zarobek też jakiś powinien być. Jeśli dodasz do siebie to wszystko, co wymieniłem i porównasz z cenami w USA, wcale nie wyjdzie aż tak słono. Zwłaszcza, gdy przeliczysz po np. dzisiejszym kursie USD/PLN.

Eviva
    Participant

Twierdzę, że ceny są wysokie, nie, że nieuczciwe. Wiem, że te wszystkie cudeńka nie rosną na drzewach, a i właściciel sklepiku musi z czegoś żyć. Aż taka głupia nie jestem, by to do mnie nie docierało.

Silver Phoenix
    Participant

Spoko - po prostu wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, co właściwie składa się na koszty i dziwią się, czemu tak drogo.A prawda jest taka, że przy praktycznie jednostkowych zamówieniach (bo nie wierzę, żeby tamten sklepik miał hurtowe obroty...) trudno owe koszty zmniejszyć. Heh, nie ma to jak rozmowa z klientem, który pyta o cenę w PLN i mówi oburzonym głosem "ale w lipcu to kosztowało 30 procent mniej!".Tyle tylko, ze o różnicy kursu między lipcem a grudniem już nie raczy pamiętać... Ale to już rozmowa raczej na inną okazję 😉

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram