Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Newsy Star Trek Online › Premierowy zwiastun Legacy of Romulus
W serwisie IGN opublikowany został premierowy zwiastun Star Trek Online: Legacy of Romulus skupiający się na Romulanach i ich tytułowym "dziedzictwie". Filmik możecie obejrzeć poniżej:
fajny, klimatyczny. nawet trochę się przejąłem i ciut mnie ruszyło 😉
Filmik to intro po rozpoczęciu gry rasą romulan to pewnie wiecie zapewne 😛 ale do rzeczy, intro wprowadza niesamowity klimat na początek, późniejsze przerywniki też robią wrażenie. Co rzuciło mi się na samym początku? mam wrażenie że twórcy poprawili grafikę bo wszystko jest tak jak by piękne. Każdy detal chociażby spawanie rur na samym początku gry. Jak dla mnie twórcy przygotowali kawałek dobrego dodatku do STO. Zapewne spędzimy trochę czasu grając romkami.PozdrawiamNevileU.S.S Aquatica
mnie równieższtampa jak diabli, wyraźnie skierowana do młodszych użytkowników. u starszych takie "puste banały" powinny jedynie wywoływać (delikatny) uśmiech zażenowania...ah, i nawiązując do rozmowy z czatu w grze - faktycznie, porównując trailery F2P i LoR, ten pierwszy jest zdecydowanie lepszy
Z wyglądu jest ok, podobało mi się. Narracja tak jak Ugand napisał - wywołała uśmieszek. Z drugiej strony trudno oczekiwać, żeby intro/materiał promocyjny gry były kierowane do takiego starego konia jak ja 🙂
Tu nie chodzi o wiek grupy docelowej, tylko jej lokalizacje kulturową. A gra jest jednak nastawiona na Amerykanów i zachód Europy, którzy taki patos i dramatyzm wręcz kochają.
Filmik to intro po rozpoczęciu gry rasą romulan to pewnie wiecie zapewne 😛
To nie intro, tylko zwykły (wyreżyserowany) trailer.
Sztampa sztampą, patos patosem, zamysł trailera wcale nie jest zły, ale narracja jest zdecydowanie za długa i zdecydowanie przesadzona. Powinni to uciąć w 1/3 a w pozostałej części skupić się na akcji i konkretach. Nawet wspomniany trailer F2P też wcale nie szczędził tych patetycznych gadek, ale mimo wszystko były one dość stonowane. Tutaj zaś sztuczne Ą i Ę.
No ale co nam oceniać - jak już Mel wspomniał, to materiał reklamowy skierowany do określonej, bądź najliczniejszej grupy odbiorców i ma spełniać swoją rolę tak samo jak "cycki na głównej".
lol odezwali się sami starzy koneserzy kina, znawcy tematu i krytycy ;-P ludzie to jest trailer gry, to ma pobudzać ciekawość i chęć zagrania a nie być dziełem na miarę Hitchcocka czy innego Almodovara. nie jestem młodym szczylem a lubię podobne klimaty "urrrra za ojczyzne, honor i lokalny supermarket" 🙂 podobnie jak np podobali mi się "Żołnierze kosmosu", którzy byli przepełnieni podobnym "patosem" wręcz do granic możliwościps a cycki na głównej to miły akcent. wolę już na nie patzreć pzez te 3 sek między przełączaniem newsów niż na kolejnego napakowanego kolo z giwerą w łapie ;-p
zachód Europy, którzy taki patos i dramatyzm wręcz kochają.
ehe, ale nie amerykański. założę się o 5 funtów, że też wyśmiewają tę pompę i patos, z jakim mówi lektor.
edit: 1. czytanie ze zrozumieniem się kłania
2. "Starship Troopers" Verhoevena to faktyczny hamerykański gniot, dobrze że Heinlein nie dożył ekranizacji
To posłuchaj sobie przemówień polityków amerykańskich, wojskowych. Ich "patriotyzm" jest nieco przesadzany jak przemowa w trailerze. Trailer został skrojony tak aby amerykańce mogli się identyfikować z patriotyzmem romulan jak własnym.
Filmik to intro po rozpoczęciu gry rasą romulan to pewnie wiecie zapewne 😛
A jednak miałeś rację - dodali ten filmik przed tutorialem romulańskim w najnowszym patchu tribbla. Trochę dziwne, gdyż poniekąd streszcza on całość wydarzeń, jakie mają miejsce na początku (nie, aby nie były one do przewidzenia, ale mimo wszystko...).
Klingoni także dostali swój filmik, acz taki sobie moim zdaniem - myślałem, że się przycina z jakiegoś powodu, a on tak nagrany dziwnie.
Klingoni także dostali swój filmik, acz taki sobie moim zdaniem - myślałem, że się przycina z jakiegoś powodu, a on tak nagrany dziwnie.
Pewnie go robili jacyś niehonorowi wojownicy 😀
Szkoda, że sobie nie popykam w STO. Nie kupuję dla gry nowego komputera, więc dopóki mi nie padnie stary to nie będę grać.
Hmmm klingońskiego nie widziałem (jeszcze) a mam takie pytanko czy postaci tworzone na triblu będa przenoszone na holodeck? czy czeka mnie powtórka z rozrywki?
Postaci z Tribla nigdy nie były i raczej nie będą przenoszone na Holodek. Prędzej w drugą stronę.