Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Prasówka - DVD

Prasówka - DVD

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 35 total)
  • Author
    Participant

Często zdarza się, że po czasie dowiadujecie się, że dosłownie 2 dni temu zniknął z kiosków tygodnik z filmem na który polowaliście od dłuższego czasu, bo nie wiedzieliście, że wyszedł, albo umknął wam w zalewie prasy kolorowej.Mi przytrafiło się to nieraz, więc powstał ten topic.Dzisiaj w rozkładzie:1. Ostatnie NAJ - "Nieśmiertelny I" z Christopherem Lambertem2. Focus - wersja reżyserska "Gwiezdnych wrót"

Zeal
    Participant

Przyszły tydzień - "Naj" - "Rambo II".:)PS - Doc - dobry pomysł z tym topikiem.

Gosiek
    Participant

W listopadowym numerze miesięcznika Zwierciadło w serii filmów Felliniego tym razem Ginger i Fred na DVD.

Również w listopadowym numerze, tym razem w magazynie Play DVD film pt. Dym (Smoke).

28 listopada w Pani domu ma się pojawić Inspektor Gadżet - podawane są informacje zarówno o DVD jak i VCD, więc jak komuś uda się zweryfikować "w naturze" 😉 to proszę o info.

1 grudnia w Vivie film o Jimie Morrisonie i spółce czyli The Doors.

W grudniowym numerze Olivii ma się pojawić DVD z filmem Dirty Dancing.

Gosiek
    Participant

W miesięczniku Film ma się pojawić reedycja wydanych już wcześniej przez tą gazetę DVD z następującymi produkcjami: Requiem dla snu, Płytki grób i Samotni, wszystkie 3 będą w jednym numerze, cena 14,90.

Gosiek
    Participant

Kolejne zapowiedzi filmowe:

• 15 grudnia w Vivie DVD z filmem Dziewczyna z perłą.
    • W grudniowym numerze miesięcznika PlayDVD coś z gatunku SF czyli Cube - oczywiście też na DVD.
    • Także w grudniu razem z pismem Glamour będzie można kupić Truman Show, niestety jedynie VCD.
    • W styczniu do Olivii na DVD będzie dołączona świetna węgierska komedia czyli Kontrolerzy.
    Pah Wraith
    Participant

Niemal zawsze rewelacyjny (aczkolwiek w ostatnim albumie zasmucająco słaby) Asterix w wersji animowanej (czyli jedynie słusznej :)) co tydzień w Dzienniku Polskim (gazeta dostępna bodajże tylko na południu Polski). W każdy wtorek ukazuje sie nowy film. Do tej pory ukazały się:- Wielka Bitwa 22.11.2005- Asterix Gall 29.11.2005.Przewidywane są jeszcze do końca roku dwa filmy. Mam nadzieję, że po okresie kolędowym ukażą się pozostałe.Cena zestawu gazeta + film 4,50, płyta w przystępnym formacie VCD.PS Jutro bodajże "Asterix kontra Cezar", a za tydzień "Asterix w Brytanii"

EMH Mark IX
    Participant

W dzisiejszym "Naj" trzy filmy za jedyne 7,90:1. "Trzynasty wojownik" - co tu dodać :)2. "Xena - Koniec legendy" w wersji reżyserskiej i nieprzesłodzonej jak serial.3. "Grzeszna miłość" (coś z Banderasem i Angeliną Jolie)Widziałem, że jest jeszcze dostępna wersja z bajką "Rocky i Łoś Superktoś" - tylko nie wiem za jaki film Łoś wchodzi do zestawu.

Gosiek
    Participant

W grudniowym numerze gazety Audio-Video Komputer Świat można kupić DVD z filmem Uniwersalny żołnierz - cena 9.90 zł.

Spok
    Participant

Widzę, że topic ten rozwija się bardzo dobrze. Może tak byśmy zbudowali stronę podobną do http://dvd-gazeta.stopklatka.pl/? DVD Gazeta z niewiadomych mi przyczyn zawiesiła swoją działalność.

EMH Mark IX
    Participant

offtopic_ON:Moment, bo czegoś nie łapię... Jak to zawiesiła? Przed chwilą wlazłem na stronę i widzę dokładnie te same tytuły co u nas?Nie mówiąc o tym, że wypatrzyłem o wiele więcej...Co do zbudowania strony...Pewien jesteś?Kto miałby się tym zająć?Kiedyś próbowałem podziałać w Pathfinderze, maczałem palce przez chwilę w fan-filmie Domko (respect!!), ale wycofałem się (co ze wstydem, publicznie oznajmiam) z przyczyny banalnej...Braku czasu...Z tego samego powodu umarł, zanim się narodził, pewien projekt, czego żałuję do dzisiaj :blush:.Jeżeli więc rzucasz taką propozycję, wiedz, że większość pracy spadnie na Ciebie i zbyt dużej pomocy nie uzyskasz :(.offtopic_END:

Spok
    Participant

Moment, bo czegoś nie łapię... Jak to zawiesiła? Przed chwilą wlazłem na stronę i widzę dokładnie te same tytuły co u nas?

Kto by się dopatrzył tego linku "bieżące dane". Zobaczyłem pustą tabelę i wywnioskowałem, że baza musiała być już od jakiegoś czasu nieaktualizowana. Moja wina...

I dalej.

Co do zbudowania strony...

Pewien jesteś?

Kto miałby się tym zająć?

(...)

Jeżeli więc rzucasz taką propozycję, wiedz, że większość pracy spadnie na Ciebie i zbyt dużej pomocy nie uzyskasz :(.

Liczyłem się z tym, jednak teraz ten pomysł i tak traci swój sens, bo po co robić konkurencje całkiem fajnej stronie.

Hmm... Więc skoro DVD Gazeta działa to jaki sens ma kontynowanie tego wątku? 😉

Gosiek
    Participant

Kto by się dopatrzył tego linku "bieżące dane".

Jak znam życie to pewnie całkiem sporo osób, które z tej strony korzystają. 😛

Hmm... Więc skoro DVD Gazeta działa to jaki sens ma kontynowanie tego wątku? 😉

Taki, że nie wszyscy tam bywają? Albo taki, że nie wszystkim chce się tam bywać? 😉 I pewnie nagle chęci nie nabiorą. 😛 W końcu oprócz już wymienionej strony istnieją też inne serwisy z informacjami o tanich, gazetowych wydaniach filmów - jak choćby Kącik DVD, co nie znaczy, że nie warto części informacji wrzucać na forum. A może sens jest taki, że chcemy sobie pogadać o wydawanych aktualnie filmach? Kto to wie... ;]

EMH Mark IX
    Participant

UWAGA!! Wiadomość z ostatniej chwili...Przechodząc koło kiosku, wypatrzyłem w magazynie "Premiery":"Buntownik z wyboru" iii..."Zabawy bronią" M. Moore'a!!

Barusz
    Participant

Do każdego zakupu na ponad 30 zł. w galerii w kabackim Tesco dołączana jest płytka z "Opowieścią Wigilijną" wg Charlesa Dickensa z 1999 r. Na reklamowych bannerach można zobaczyć Patrica Stewarda.

EMH Mark IX
    Participant

Ambulatorium do załogi!Proszę przygotować portfele!Z najbliższym NAJ nadchodzi judgement day...Tak, tak, nie przesłyszeliście się... "TERMINATOR 2" :lol:.Hmm... Swoją drogą faktycznie, prasa kobieca publikuje naprawdę ciekawe pozycje.Jeżeli to jakaś reguła to już nie mogę się doczekać kiedy do któregoś Playboya zostanie dołączony "Kurs kroju i szycia dla panów" :eek:.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 35 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram