Polityka

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 408 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Barusz
    Uczestnik

Nie sądzisz, że lepiej uda się to u nas sprowadzić właśnie bez zapisywania tego w rządowych planach w tej formie i że zresztą uniternetowienie społeczeństwa nie idzie nam wcale aż tak najgorzej?

A ja przedwczoraj ok. 15.00 siedziałem sobie z koleżanką w jednym z warszawskich salonów Blikle'go i zauważyłem pana Piotra Kownackiego, kiedyś szefa Kancelarii św. Lecha Kaczyńskiego, który wyleciał po udzieleniu kontrowersyjnego wywiadu ok. rok temu, dzięki czemu potem nie było go na pokładnie samolotu 10 IV i dziś mógł kupować córce albo może wnuczce lody i zastanawiać się głosno, czy mała polubi smak żurawinowy. Skłania do refleksji ;>

Romek 63
    Uczestnik

Rzeczywiście Polska nie ma takich wielkich bardzo słabo zaludnionych terenów jak Finlandia więc być może obejdzie się bez zapisywania tego w rządowych planach i ustawach. Jednakże myślę iż byłby to dobry pomysł by wprowadzić wszędzie darmowy internet o prędkości 128 kb/s na zasadzie że jeśli chcesz mieć większą prędkość to musisz już płacić. To by upowszechniło internet w Polsce, bo często starsi ludzie nie decydują się na podłączenie do internetu bo mają obawy czy będą z niego korzystać, a tak by mogli za darmo wypróbować. Poza tym przydałby się taki darmowy internet bezrobotnym do poszukiwania pracy.

Barusz
    Uczestnik

Samochód dla każdego też "by się przydał", trzypokojowe mieszkanie dla każdego też "by się przydało". I oczywiście państwo powinno dążyć do zapewnienia ludziom takich spraw jako czegoś minimalnego. Ale tego nie tworzy się za pomocą rządowych planów.

Romek 63
    Uczestnik

To nie do końca prawda 😀 Właśnie dzisiaj z TV się dowiedziałem, że będą preferencyjne kredyty w latach 2011 - 2012 dla osób do 35 roku życia które chcą kupić swoje pierwsze mieszkanie. Myślę że to całkiem dobry pomysł 🙄

Barusz
    Uczestnik

Myślenie "w telewizji powiedzieli, że będą bardzo fajne kredyty, o jejku, z tego wynika, że będą bardzo fajne kredyty" jest chore. A przy najlepszej, najłagodniejszej możliwej interpretacji skrajnie naiwne.

Match
    Uczestnik

św. Lecha Kaczyńskiego

To już? ]:->

Barusz
    Uczestnik

Świetym jest się zaraz po śmierci, "wyniesienie na ołtarze" ma deklaratywne, nie konstytutywne znaczenie 😉

Brawo za czujność! 😎

Romek 63
    Uczestnik

Myślenie "w telewizji powiedzieli, że będą bardzo fajne kredyty, o jejku, z tego wynika, że będą bardzo fajne kredyty" jest chore. A przy najlepszej, najłagodniejszej możliwej interpretacji skrajnie naiwne.

No cóż dla młodych ludzi którzy nie mają własnego mieszkania na pewno nie jest to chore. Ja co prawda ani do młodych ani do tych co nie mają mieszkania nie należę ale uważam że to dobry program. W wielu państwach wspiera się zakup mieszkania dla młodych ludzi. Teraz nie pamiętam w którym państwie jest takie zarządzenie ale w którymś mały państwie w Azji każda młoda para dostaje od rządu mieszkanie zaraz po ślubie.

Barusz
    Uczestnik

Jest. Co innego walczyć o mieszkania i oczekiwać, że państwo będzie tę walkę co najmniej wspierać, co innego przyjmować styl myślenia, który opisalem powyżej, styl myślenia, który reprezentujesz.

Romek 63
    Uczestnik

Ok. Trochę czepiasz się szczegółów 😀 Powiedzmy że raczej mam nadzieję że te kredyty będą rzeczywiście korzystne dla tych którzy je wezmą. Informację tę słyszałem w TV Biznes, więc uważam że jest dość wiarygodna.

Romek 63
    Uczestnik

Dołączona grafika

Cyber Command (cyberdowództwo) to najnowsza struktura w amerykańskich siłach zbrojnych.

Rozpoczęła swoją działalność kilkanaście dni temu, nie osiągnęła jeszcze gotowości operacyjnych i dopiero się zawiązuje, ale już rozbudziła emocje internatów.

http://wyborcza.pl/1,75477,8113255,Hit_int...l#ixzz0t4HeJDHa

No to amerykańska armia wchodzi w XXI wiek - jak w filmach SF 🙄

Nowy rząd chce wysłuchać Brytyjczyków

http://fakty.interia.pl/swiat/news/nowy-rz...jczykow,1503893

A gdyby tak u nas wdrożyć podobny pomysł ?

Barusz
    Uczestnik

Wdrożono, mamy wysłuchania publiczne, a na stronach internetowych ministerstw i innych urzędów publikuje się projekty aktów prawnych z prośbą o maile od ludu, co lud o nich myśli.

Romek 63
    Uczestnik

Niestety to nie to samo co pomysł Brytyjczyków. Tam możesz powiedzieć czego byś chciał i co ci się podoba, a u nas możesz tylko powiedzieć że dany projekt ci się podoba lub nie podoba 😆

Barusz
    Uczestnik

Powiedzieć jakich zmian w projekcie bym chciał. Dla mnie to lepsze niż "chciałbym, żeby było ładnie, żeby nie było podatków i żeby rozdawano pieiądze".A że w obo krajach nikt tych sugestii nie słucha i nie będzie słuchał to już co innego.

Romek 63
    Uczestnik

To oczywiste że takich pomysłów żaden rząd nie zrealizuje, ale jeśli ktoś przedstawi sensowne rozwiązanie to powinna być możliwość rozpatrzenia takiego pomysłu przez rząd lub urząd i realizacji.

policjantka z zimną krwią zabiła porywacza

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zob...mosc_video.html

W UE przestępcy mają za dobrze, a w Chinach przeginają w przeciwną stronę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 408 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram