Forum › Fantastyka › Gry › Podyskutujmy
Ukończyłem dzisiaj Fahrenheit, znaną także pod nazwą Indigo Prophecy. Muszę przyznać, że jest to kawał dobrej gry przygodowej z elementami zręcznościowymi. Nie, żadne platformery czy strzelanki. Oprócz tradycyjnego elementu przygodowego mamy także coś na wzór gry rytmicznej.
Fabularnie jest to dość dorosła gra będąca mieszanką thrillera, horroru, akcji i dramatu. Wydarzenia przeżywamy z punktu widzenia trzech zupełnie różnych postaci. Całość tworzy bardzo dobry i wciągający tytuł, który bardziej sprawia wrażenie interaktywnego filmu. Sami decydujemy o wielu kwestiach dialogowych oraz poczynaniach bohaterów. Gra jest tym samym nieliniowa i może się potoczyć na wiele różnych sposobów.
Osobiście grałem w wersję PS2 więc nie wiem jak rozgrywka prezentuje się na PC (duża rola gałek) ale pewnie twórcy coś wymyślili. Tak czy inaczej szczerze polecam ten tytuł, szczególnie, że nie jest on długi a naprawdę oryginalny. Z drugą podobną produkcją nie miałem dotychczas styczności.
Jedyne do czego mogę się przyczepić to nieco naciągana w późniejszej fazie gry fabuła. Niemniej jednak ogólnego efektu to nie psuje.
Szerzej o grze można poczytać tutaj.
Na pc z powodu klawiatury fragmenty rytmiczne są bardziej trudne, ale gra nadal jest wspaniała.
Wyczytałem właśnie, że od dziś w sieci sklepów Biedronka można znaleźć gry komputerowe w cenie 9,99zł. Co ciekawe, nie są to wcale jakieś niskobudżetowe produkcje dla dzieci, ale całkiem popularne tytuły:
- Act of War: Złota Edycja
- Aquadelic GT
- Dragonshard
- Driv3r
- Fable: Zapomniane Opowieści
- Fahrenheit
- Full Spectrum Warrior: Ten Hammers
- Heroes of Might and Magic 4: Złota Edycja
- Jade Empire
- Joint Task Force
- Medieval I Złota Edycja
- Microsoft Combat Flight Simulator 3: Battle for Europe
- Monster Truck Rumble
- Moto GP `07
- Neverwinter Nights
- Painkiller: Black Edition
- Painkiller: Overdose
- Rise & Fall: Civilizations at War
- Rise of Legends
- Saga The Suffering
- Sega Rally
- Sprint Cars: Road to Knoxville
- Super Stunt Spectacular
- Texas Hold`em: High Stakes Poker
- The Guild II
- Tony Hawk`s American Wasteland
- Trainz Classics Volume 1
- True Crime: New York City
- Warhammer 40.000: Dawn of War: Dark Crusade
- Zgrywus: Wykończ szefa
Problem tkwi jednak w tym, że nie wiadomo do końca co kupujemy. Z tego co wyczytałem pudełka kartonowe są takie same, ale w środku możemy znaleźć zarówno wydanie premierowe danego tytułu, jak i wydanie TopSellera bądź też samą kopertę z płytą. Dlatego warto przed podjęciem decyzji sprawdzić ciężar pudełka i trochę nim potrząsnąć.
Jaką dobrą gre Star Trek można jeszcze zagrać ??grałem w Star trek Elite Force i Elite Force II, Star trek DS9 - The Fallen, a ostatnio zacząłem w Armada II( w jedynke nie grałem), jaka jeszcze jest naprawde warta zagrania ??
Ja radzę Ci spróbować Away Team.To gra taktyczna w stylu Desperados, czyli dowodzisz drużyną w czasie misji na statkach kosmicznych i planetach. Trochę denerwująca bo misje są liniowe (nie przejdziesz tego korytarza to nie przejdziesz dsalej), ale ma superfabułę (najlepszy jest finał, mogliby z tego zrobić miniserial) i nawet bedziesz przemykać po sześcianie Borga i częściowo zasymilowanym statku Federacji, odwiedzisz też Romulan, Klingonów i Akademię Gwiezdnej Floty.I jedna porada - sprawdzaj zawsze zasięg widzenia kamer (czasami ich nie widać, ale jest klawisz, który pokazuje po kolei zasięgi ich widzenia) - ja jeden kawałek powtarzałem godzinę niz skumałem, że mnie wykrywa.
Jaką dobrą gre Star Trek można jeszcze zagrać ?? (...) Armada II( w jedynke nie grałem)
Sam sobie odpowiedziałeś. Dwójka jest nędzna, jedynka genialna.
Poza tym pierwsze dwie odsłony Starfleet Command (trzy, jeśli liczyć samodzielny dodatek Orion Pirates). Oficjalna trzecia część jest znacznie gorsza ale też można pograć.
Birth of the Federation - komentarz zbędny.
Klingon Academy - solidny symulator, nie żadne przereklamowane Bridge Commandery i inne bzdety.
Dla mnie najlepszą grą trekową była jest i będzie DS9 The Fallen. Ale rzeczywiście, Away Team też należy do ciekawych, choć graficznie dziś już dosyć archaiczna i nie każdemu się spodoba. Poza tym Dominion Wars - bardzo ciekawy symulator, dosyć prosty, ale wciągający - można grać po stronie Federacji lub Dominium.
Jeśli chcesz grać nie tylko w kampanie w SFC III czy BG to nie zapominaj o modach dawają 2x razy większą radochę. A Star Trek Legacy bez modów to jest już największy błąd.
Star Trek Legacy - u mnie przeszło zupełnie bez echa, słaba gra. Jedyna perełka to doskonałe modele okrętów. Ale słaba gra jest słabą grą po prostu. Może zrobię jeszcze do niej drugie podejście, bo za pierwszym nawet nie byłem w stanie jej skończyć. Nie to, że trudna czy coś. NUDY.
Modów jest sporo znalazłem na tej stronce
http://starfleetcommand3.filefront.com/fil...nd_III/Mods;943
a są spolszczenia gdzies ?? angielski mi nie przeszkadza, ale milej byłoby zagrać z polskimi napisami
mam problem z Armada strasznie skacze pasek menu ten na dole, wie ktoś co z tym zrobic, bo jak tak jest to zle się grać
Posty przeniesione.
Portal ? tak to leciało
http://grrr.pl/2011/08/24/portal-tak-to-lecialo
Jeśli nie pamiętacie już wstępu do pierwszej części Portala lub chcielibyście zobaczyć, jak mógł on wyglądać w rzeczywistości, to obejrzyjcie film Portal: No Escape. Znajdziecie go w rozwinięciu. Główną rolę gra niejaka Danielle Rayne.
Zajebiste nie powiem.:D
Będę miał w co grać.
No widzisz a ja nigdy jej nie upatrzyłem.Pewnie w czasie premiery byłem pochłonięty innym tytułem.
Polecam. Bardzo przyjemnie się grało. Na pewno była to miła odmiana od FPSów, w które grywam jak szalona. To było coś zupełnie innego, nie rozsmarujesz nikogo tam na ścianie, no a jeśli lubisz sztuczną inteligencję to w sam raz by spędzić trochę czasu. I teraz tak sobie myślę, czemu nikt nie zekranizował Serious Sama...