Forum Trek.pl Newsy Fantastyka Pierwszy zwiastun Revolution

Pierwszy zwiastun Revolution

Wyświetlanie 8 wpisów - od 16 do 23 (z 23 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Jamjumetley
    Uczestnik

Największy burak to dla mnie brak samochodów przecież silnik nie potrzebuje elektroniki i prądu do działania no chyba że to blokuje nawet iskrę ze świecy, po za tym zawsze są silniki parowe.

EMP cannon stops cars almost instantly

Cross
    Klucznik

Będę oglądał zaraz ale ten pomysł mi się nie podoba, bo przecież musieliby parę praw fizyki 'wyłączyć', żeby nie dało się żadnego prądu wyprodukować.

Śmierdzi mi to jakimiś karygodnymi błędami scenarzystów no ale zobaczymy.

Na początku pada tekst, że fizyka zwariowała.

Pitmistrz
    Uczestnik

Tak ale pisałem że to raczej nie jest EMP ponieważ działa ciągle a EMP to impuls, no chyba że ktoś postawił gdzieś wielki generator obejmujący cała planetę.

Jamjumetley
    Uczestnik

Owszem - EMP to impuls, ale gdy taki impuls uderzy w działającą elektronikę, z miejsca ją "smaży".

Pitmistrz
    Uczestnik

To prawda ale silnik spalinowy to nie elektronika, korbka i jedziemy.:)Oczywiście te nowe samochody z komputerami pokładowymi to złom.

Diabeu
    Uczestnik

Będę oglądał zaraz ale ten pomysł mi się nie podoba, bo przecież musieliby parę praw fizyki 'wyłączyć', żeby nie dało się żadnego prądu wyprodukować.

Śmierdzi mi to jakimiś karygodnymi błędami scenarzystów no ale zobaczymy.

Na początku pada tekst, że fizyka zwariowała.

Kurde, no fizyka nie może tak o sobie 'zwariować', no ale wypowiem się jak obejrzę pilota, chyba nawet za chwilę.

Zarathos
    Uczestnik

Całkiem sporo ludzi jeszcze żyje jak na świat w którym z dnia na dzień wyłączono produkcję żywności, dostęp do nowoczesnej medycyny etc.No i pranie im nieźle wychodzi. Ciekawe - robili takie zapasy detergentów czy co?

r_ADM
    Uczestnik

Zeby jeszcze te snieznobiale koszule byly najbardziej uderzajaca glupota w tym serialu 😉

Wyświetlanie 8 wpisów - od 16 do 23 (z 23 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram