Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik von Caep

PBF - Podporucznik von Caep

Wyświetlanie 15 wpisów - od 886 do 900 (z 2,148 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eric Keitel
    Uczestnik

- Cześć kochanie - Matthew spojrzał na swoją rękę - nie myślałaś aby o odhudza... - Rozpędzona ręka kobiety chybiła o włos, więc Maciek pośpiesznie dodał-Przecież żartowałem! Nie bij! Co złego to nie ja!-Naprawdę uważasz że jestem za... gruba... -Nie! Mówiłem że nie! - Matthew spojrzał jeszcze raz na swoją ręke - to jak, wstajemy, moja ty śpiąca królewno? -Daj mi jeszcze poospać - mrukneła sennie-Dobra, ale za godzinę widzimy się w mesie. Potem zaplanujemy co dalej...Matthew ubrał się szybko, i opuścił kwaterę. Jego pierwszym przystankiem było ambulatorium, gdzie lekarz podśmewając się nieco z "rannego" zmniejszył obrzęk ręki. Poem podporucznik skierował się na mostek, chąc owiedzieć się, czy na Shelleyach są jakiekolwiek obiekty rozrywkowe.

I. Thorne
    Uczestnik

- O kapitan Caep. - przywitał cie gruby Tiburanin. - Jestem T'Lek, kapitan tej krypty. Nawet nie wiem czemu jeszczę się nie rozpadła. Od kilku godzin niejaki Marten z SB 328 chce z panem porozmawiać . Mówi, że to ważne.

Eric Keitel
    Uczestnik

Maciek zauważalnie pobladł. Nie było go trohę ponad dobę, a już coś się działo. Miał niejasne przeczucie, że powierzanie Scorpiona komukolwiek było pomysłem głupim...-Gdzie mógłbym z nim porozmawiać, kapitanie?

I. Thorne
    Uczestnik

- Może pan z mego gabinetu.Z pomieszczenia połączyłeś się z Alanem.- O widzę, że noc poslubna trochę się przedłużyła. - zaczął z ironią. - Tak szybko zmykałeś, że nie dałeś awansu dwóm wybranym kadetom na Scorpionie. Więc kogo wybierasz?

Eric Keitel
    Uczestnik

- Nikogo - Maciek ziewnął przeciągle - wiesz, są zreczy o których bym nie zapomniał... Na awans zasługują tylko Shiran i Beregh, z tego są chyba kadetami trzeciej klasy - zanim ich awansuje, będe musiał się dogadać z akademią, zeby ich pzresuneła na ostatni rok. A zresztą, trzeba będzie zorganizować odpowiednią imprezę... Byłbym wdzięczny, gdybyś im nic nie wspominał. Aha, i skąd do cholery wiesz?! Przecież Gharti nie mówiła zbyt głośno... A jak tam Scorpion? Nie ma nas półtora doby, więc chyba jeszcze nie zdążyłeś go uszkodzić?! Komandor mówiła coś, że zamierza was gdzieś wysłać. Ma mnie na bierząco informować, ale wiesz jak jest... Daj mi znać, jak się czegoś doweisz na ten temat.

I. Thorne
    Uczestnik

- Dostałem od niej zapytanie. A Beregh - dodał szeptem. - coś przeczuwa, bo chodzi jak struty. Chyba nie spodobała mu sie trzecia siostra? - uśmiechnął się. - Scorpion nadal w doku. Przynajmniej wyglada już ładniej. Jeszcze go nie uszkodziłem, ale wyniosłem trochę gratów z twego, przepraszam, z MOJEGO gabinetu kapitańskiego.

Eric Keitel
    Uczestnik

- ZARAZ. To jest mój gabinet! I jak to JESZCZE go nie uszkodziłeś?! - Matthew wrzeszczał dość głośno, dopóki nie zauważył że Alan prawie zwija sie ze śmiechu.-Dobra, dobra... Jak Gharti wam powie, gdzie macie zabrać moje maleństwo daj znać - swoją drogą, nie mam zielonego pojęcia jak wytrzymam dwa tygodnie z Volcanami... Wziąłem dobre dwa kilo przewodników turystycznych, ale nie bardzo jest co zwiedzać... A po za tym, to wegetarianie - poskarżył się Caep

I. Thorne
    Uczestnik

- Stary, ty chyba miałeś dwie ceremonie ślubne, jedną z Marią, a drugą ze Scorpionem. Co sie tak wściekasz? Przecież to kupa złomu. Jak się go rozwali to dadzą nam może Akirę?

Eric Keitel
    Uczestnik

Kapitan zauważalnie zacisnął ręce w pięści-Alan, ostrzegam. Jak wrócę, to się przede mną nie schowasz! - A co do Akiry - Matthew zaśmiał się cicho - może za 10 lat, wzorowej służby, i niepakowania się w kłopoty... Chociaż, ja osobiście wolałbym latać Nebulą. Przygrzać potrafi nieźle, a przy tym nadaje się do misji badawczych - w końcu, obaj po to wstępowaliśmy do floty... No, mniejsza. Ukończyliscie juz wszytkie naprawy? Jak wam idzie montaż holokamer dla doktora?

I. Thorne
    Uczestnik

- Z grusza tak. Kamerki są już na większości pokładów. A ja wolę Akirę. Ta to przypali Nebulę i się nie spoci. A w ogóle to ostatnio Flota jakoś mniej bada, a więcej strzela...

Eric Keitel
    Uczestnik

- I to wcale nie jest powód do radości... Ja przez swoją prostoduszność właśnie lecą na dwa tygodnie do Volcan... A co do Akiry - brzydka, i niewygodna... Nie to co Nebula. A te osiem wyrzutni w module też potrafi zrobić swoje... Tak czy inaczej, i na jedną, i na drugą musimy poczekać kilka lat... Jak zamontujecie kamery wszędzie, to odnówcie drugie ambulatorium. Pobierzcie, najlepiej od razu, sprzet z bazy. Sam wiesz, jak często Scorpion wpada w tarapaty - drugi lekarz sie przyda. Pogadaj też z doktorem, czy nie dałoby się stworzyć holograficznych marines - coś w tym stylu, co wykombinowała Alidana.

I. Thorne
    Uczestnik

- Dobra zobaczę co da się zrobić. Ale Alidana pewnie skasowała swoje dane. Tal Shiar nie zostawia po sobie zabawek. Aż się dziwię, że nas nie wysadziła... Marten bez odbioru.

Eric Keitel
    Uczestnik

-Cześć - mruknął kapitan, i opuścił gabinet.- Bardzo dziękuję, kapitanie - zwrócił się do mężczyzny siedzącym na mostku. Matthew cieszył się, że pomieszczenie nie przypomina tego ze Scorpiona - naprawdę się niepokoił o swoje maleństwo... - Może mi pan powiedzieć, czy na okręcie są jakieś holodeki? Lub inne ośrodki... Hmm, wypoczynku?

I. Thorne
    Uczestnik

- Wy młodzi... - mruknął kapitan. - Nie starcza panu młoda żona? Ehhh... Mamy jedną holokabinę. Proszę się skontaktować z porucznikiem Abramsem, to panu powie, kiedy będzie wolna. Obecnie powinien chyba coś jeść. Jak go nie będzie w mesie to pewnie będzie w swej kajucie.

Eric Keitel
    Uczestnik

- Dziękuję, panie kapitanie - Matthew regulaminowo skłonił głowę i pognał do mesy. Zapowiadała się długa podróż... Chciał reszcie dolecieć do ego Volcana - im szybciej szkolenie się zacznie, tym szybciej się skończy...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 886 do 900 (z 2,148 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram