Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik von Caep

PBF - Podporucznik von Caep

Wyświetlanie 15 wpisów - od 856 do 870 (z 2,148 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eric Keitel
    Uczestnik

- Kadet von caep też nie brzmi tak źle - mruknął dość ponuro Maciek - w każdym razie dziękuję. Młodzieniec szparkim krokiem ruszył w stronę sektora stacji gdzie mieściły się kwatery gościnne. Dopiero tam przypomniał sobie, że nie ma nawet pojęcia gdzie może być jego ojciec.=/= Komputer, zlokalizuj Erica von Caep=/= Wymagana autoryzacja - spokojny głos komputera znowu zdenewował chorążego=/= Matthew von Caep. Dowódca USS Scorpion, Sierra Tango 1-9-5-5=/= Przyjęto. Pan Caep zajmuje kwaterę szóstą. Pokład 38 segment c.Chorąży z pewnym lękiem zbliżył się do drzwi. Wygładził jeszcze tylko mundur i zadzwonił do drzwi. Jego ostatnią myślą, była możliwość wezwania oddziału ochrony, ale się rozmyślił przekraczając próg pomieszczenia. -To ty. - Spokojny, opanowany i zimny głos nie pozostawiał wątpliwości co do tego kim jest właściciel.-Tak. To ja - w głosie dowódcy Scorpiona zabrzmiała lekka złość. Chciałbym zaprosić cię na mój ślub, który odbędzie się jutro o 18.00. Udzieli nam go komandor Gharti, dowódca stacji.-A dlaczego nie Kapitan okrętu? Przecież wy garnitu...-Bo trudno, zebym stawał przed lustrem, i sam udzielał sobie ślubu! - prychnął rozeźlony Matthew - Jeżeli byście chcieli porozmawiać z rodziną panny młodej, to państwo Woźniak znajdują się na USS Savannah. Dozobaczenia - Maciek nie mówiąc nic więcej wyszedł z kwatery i zamknął drzwi. Chwilę później oparł się o ścianę, cieżko dysząc - opanowanie się, i nie stracenie samokontroli sporo go kosztowały.=/= Komputer, zlokalizuj Christine von Caep. Poprzedni kod autoryzacji. - odpowiedź komputera nieco zdziwiła kapitana. Wynikało z niej, ze jego matka jest na... Scorpionie?!=/= Wachta?! - prawie krzyknął=/= Szefie! To naprawdę nie moja wina! Ja wcale nie chciałem... Ona sama...=/= Złapcie na mnie namiar, i prześlijcie mnie gdzieś na pokład. To gdzieś, to najlepiej niech będzie moje biuro, lub ransporterownia blisko mostka. Zlokalizujcie moją matkę przez ten czas...Kapitan w oślepiającym błysku błękitnego światła znalał sie w transporterowni. Nieco ogłupiał kadet chyłkiem starał się wycofać. Matthew zeskoczył z płyty - i wtedy zobaczył dlaczego. Jego matka wyglądała na mocno zdenerwowaną...=/= Alan do Kapitana. Pańska ma...=/= Dzięki, pierwszy. Sama mnie znalazła - Do Maćka dotarł jeszcze tylko głośny śmiech z mostka, i połączenie zostało zerwane.-No... Więc.. Tego... Znaczy się, Cześć - z trudem wyartykułował chorąży-Matthew?! Ojciec jest na ciebie wściekły! Jak mogłeś uciec!-Nie chciałem być kolejnym marines tarzającym się w błocie na jakimś poligonie - odparł lakonicznie - może przejdziemy do mojego biura?-To zwykli szeregowi we flocie mają swoje biura?! - Traz matka była nieco zdziwiona. Chyba nie słyszała wymiany zdań z pierwszym - Nie mają. Ojciec ci nie powiedział? Jestem kapitanem tego okrętu... Chodźmy.Syn i Matka doszli dość szybko do turbowindy, i wjechali na pokład pierwszy. DLa bezpieczeństwa Matthew wolał nie wchodzić na mostek, więc wybrał inne drzwi - te prowadzące bezpośrednio do jego kwatery. Zajął miejsce za biurkiem, dając znak matce by też usiadła. Miał wspaniały widok na część kosmosu, i spory kawałek doku naprawczego - w którym właśnie coś kombinowano z pancerzem sekcji napędowej.-Więc. Ślub odbędzie się jutro, o godzinie 18.00 czasu stacji. Odprawi go komandor Gharti - co do miejsca, sam jeszcze nie wiem. Zapewne któraś z sal bankietowych. Oczywiście, byłbym bardzo szczęśliwy gdybyście przyszli. Jakbyście mieli ochotę porozmawiać z panną młodą, to może byc trudne - urządza sobie dzisiaj wieczór panieński, ale jutro ma za to wolne. Jej rodzina jest na USS Savannah-Więc ten ślub nie był żartem ojca? - teraz, ku zdziwieniu kapitana głos matki był ciepły i spokojny-Nie. Po tym jak mieliśmy pewne - Maciek przełknął ślinę na wspomnienie Leva - starcie z Borgiem zaczeliśmy być razem. Po ataku Klingonów, i porwaniu okrętu przez macetczyków oświadczyłem się jej...-Komu?-Zobaczysz, jak ją poznasz... Ale wybacz - mam mnóstwo obowiązków. Mozesz sie swobodnie poruszać po Scorpionie - oczywiście poza zbrojownią, przedziałem torpedowym i maszynownią. Jeśli chcesz z kimś pogadać o naszych misjach, sugeruję doktora, lub pierwszego - który może byc jednak zbyt zaaferowany siostrą panny młodej... Ale chyba nie przepuści okazji żeby zerwać się z wachty...== Scorpion. Sześć godzin później ===/= Kapitanie, pańska matka sobie poszła - zameldował Alan=/= I co?=/= Powiedzmy, ze jeszcze bardziej żałuje że cie nie zatrzymała - szczególnbie że kazała opowiedzieć o nasej misji - czyli od piratów po Klingonów. Krótki kurs jak można wpakować się w kłopoty=/= To nie jest śmieszne, chorąży - Maciek uśmiechnął się lekko - Zaraz wachtę zaczyna zmiana Gamma, pogoń ich, a ja idę spać... Dobranoc.Maciek szybko dowlókł się do biura. Niepokojąco duże ilości pudeł różnego rodzaju przypomniały mu, i zamiarze połączenia dwóch kwater - jednak zostawił to na jutro i szybko zasnął.

I. Thorne
    Uczestnik

Spałeś długo, ale sny nie były zbyt przyjemne. Szczególnie ten ostatni, w którym Maria była Marines i do tego twoim dowódcą.Komputer spokojnym, ale stanowczym głosem obudził cię o 7.00.

Eric Keitel
    Uczestnik

- Ja nie wstaję! - warknął kapitan, przewracając się na drugi bok, i natychmiast zasypiając.Godzinę później Maciek znowu się obudził tym razem za sprawą komunikatora=/= Szefie, nie to, zebym się czepiał, ale masz wachtę - głos Shirana był nieco zmęczony. Dopiero po chwili do chorążego dotarło, ze powinien właśnie wchodzić na mostek. Szybko się ubrał, i pobiegł na swoje stanowisko. Wśród śmiechu podwładnych poprawił i dopiął mundur i zajął swoje miejsce. Kolejne osiem godzin miał siedzieć, i nic nie robić...O 16, gdy na mostek weszła zmiana Beta, jak Maciek zauważył bez Alana, młodzieniec poszedł się przebrać w mundur wyjściowy. I wyruszył na poszukiwanie panny młodej, i swiadków.

I. Thorne
    Uczestnik

Poniewąz panna młoda nie mieszkała jeszcze w twojej kajucie, to skierowałeś się do jej.W środku siedziała Maria w białej sukni. Obok niej stała matka i siostra.- A ty gdzie? - warknęła na ciebie Anka. - Przed ślubem nie można oglądać panny młodej w suknii ślubnej i welonie. - wypchnęła ciebie za drzwi.- Jak tam kapitanie? - zapytał retorycznie Alan - Ja mam pozwolenie. - roześmiał się i wszedł do kajuty Marii.

Eric Keitel
    Uczestnik

=/= Mostek! - warknął wściekle kapitan zbierając sie z podłogi na której wylądował - złapać namiar na Marten. I transport na ten korytarz gdzie jestem.Po chwili, w błysku światła pojawił się pierwszy. jak z satysfakcją zauważył Maciek, który zdążył juz wstać, miał cholernie głupią minę.- Więc, drogi świadku - Matthew położył mu ręke na ramieniu - teraz idziesz się przebrać. A potem idziemy na piwo - i nawet nie myśl, że uda ci się przede mną uciec!20 minut później, obaj nadal chichocząc w wyjściowych mundurach opuszczali okręt. Matthew machnął ręką na jakiegoś kadeta który próbował im oddać honory. Dość zgodnie uznali, ze jeśli piwo, to w mesie na stacji...Gdy tylko przekroczyli drzwi, niemal natychmaist doskoczył do nich ferengi z obłudnym uśmiechem-Witam szanownych. Panów. W czym mogę pomóc, i cóż to za okazja? Czyżby mieli panowie powitać swojego nowego kapitana? - Matthew teraz już otwarcie się śmiał-Ależ nie. To jest kapitan - Alan sugestywnie wskazał na Maćka - i nierze dzisiaj ślub. Za półtorej godziny. Wpadliśmy na piwo, mógłbyś...?-Alez oczywiście. Proszę usiąść.Obaj oficerowie zajeli miejsca, a już po chwili trunki znalazły sie przed nimi.Godzinę później szybkim krokiem opuścili mesę. Pomogły im w tym gwałtowne wezwania Beregha, podającego lokalizacje miejsca ślubu. Gdy doszli poprawili mundury, a Matthew wyciągnął z kieszeni małe pudełeczko-Obrączki. Radzę nie zgubić! I obaj jednocześnie weszli do pomieszczenia.

I. Thorne
    Uczestnik

Hmm... nawet nie wiedziałeś, że masz tylu podwładnych. Sala aż pękała w drzwiach. Zauważyłeś swoich rodziców oraz teściową stojącą wraz ze starszym panem. Była też komandor Gharii. Zgromadzili się załoganci z innych statków.

Eric Keitel
    Uczestnik

-Hmm - nieźle, mruknął półgębkiem Kapitan idąc z pierwszym w stronę ołtarza. Obaj mieli ochotę parsknąć śmiechem, gdy w sali zabrzmiała stara pieśń weselna-Nie wiedziałem ze jesteś katolikiem - wyszeptał cicho Alan-Wiesz... Ja też nie - odpowiedział Matthew - pewnie pani Komandor dogadała się z moją rodziną...-Panowie! - Komandor Gharti stojąca w wyjściowym mundurze zaraz przed nimi jasno dała im do zrozumienia ze powinni się zamknąć.Środkiem sali szła już do nich panna młoda. RZeczywiście wyglądała, jak zauważył kapitan, świetnie w białej sukni i welonie. Wyglądała nieco dziwnie, z Mirosławem obok, no ale... Alan nie zwracał uwagi na pannę młodą - wpatrywał się w dziewczynę idącą obok. Ania też wyglądała nieźle.Kiedy doszli już do komandor, stojącej na podwyższeniu, ta zaczęła swoją mowę - widać było, ze i ona czuła się niezręcznie powtarzając formułki rodem z XXII wiecznych kościołów-Matthew i ty Mario czy chcecie dobrowolnie i bez żadnego przymusu zawrzeć związek małżeński?Maciek szybko spojrzał na Marysię. I odpowiedział z całym przekonaniem, jednocześnie z nią:- Chcemy. Czy chcecie wytrwać w tym związku w zdrowiu i chorobie, w dobrej i zlej doli, aż do końca życia? -I Z przewagą na złą dolę i niebezpieczeństwa -- szepnął Maciek - po czym szybko odpowiedzieli: Chcemy-Pani Komandor... Może krótsza wersja? - Energiczne skinienie głowy narzeczonej dało wszytkim do zrozumienia, ze to ich rodziny musiały wymyśleć to... coś.10 minut później było po wszytkim. Maria von Caep z zaintereswaniem wpatrywała się w obrączkę, co było o tyle trudno ze była niesiona przez męża. W identycznej pozio znajdowała się Ania - niesiona przez, ku złości Mirosława, przez Martena. Głośne okrzyki rozbrzmiały w sali, a matthew jeszcze raz zastanowił się, jak nie mógł zauważyć że ma tak dużą załogę. Ze szczęściem na wtarzy po raz kolejny pocałował żonę.

I. Thorne
    Uczestnik

Rozpoczęło sie przyjęcie. To juz drugie w ostatnim czasie. Miałeś nadzieję, że nie skończy się taką katastrofą jak pierwsze. Na razie nie widziałeś żadnych Klingonów.Stałeś wraz z małżonką i odbieraliście prezenty. Alan wirował na parkiecie z Ania, teść wściekle sapał pod nosem, ale milczał (pewnie żona kazała mu siedzieć cicho). Jedną z ostatnich osób, które miały was obdarować była komandor.- Jak słyszałeś mam dwa prezenty. Pierwszy to... - wyjęła nity z małego pudełeczka. - Awansuje chorążego von Caepa na stopień podporucznika oraz kadetkę Marię Caep na stopień chorążego. Może też pan awansować dwóch dowolnych kadetów ze swojego okrętu na chorążych. A teraz drugi. - uśmiechnęła się złośliwie. - Czytałam rapory o negocjacjach poruczniku i uznałam, że nie zna się pan ani krztynę na dyplomacji. Dlatego wysyłam pana na 2 tygodniowy kurs dyplomacji i negocjacji na Volkan. Małżonka też może lecieć. Uznajmy to za podróż poślubna. I jeśli jeszcze raz na początku rozmów wyłoży pan swe wszystkie asy na stół to koniec rozmów z nowymi gatunkami, zrozumiano?

Eric Keitel
    Uczestnik

-Dziękuję pani komandor! - porucznik caep uśmiechnął się szeroko, gdy zwierzchniczka przypinała mu nityA teraz drugi. - uśmiechnęła się złośliwie. - Czytałam rapory o negocjacjach poruczniku i uznałam, że nie zna się pan ani krztynę na dyplomacji. Dlatego wysyłam pana na 2 tygodniowy kurs dyplomacji i negocjacji na Volkan. Małżonka też może lecieć. Uznajmy to za podróż poślubna. I jeśli jeszcze raz na początku rozmów wyłoży pan swe wszystkie asy na stół to koniec rozmów z nowymi gatunkami, zrozumiano? -Tak jest? - bardziej spytał niż powiedział Matthew. Jednak po sekundzie wyszczerzył się złowieszczo.-Pani komandor, jak mamy tam lecieć? Bierzemy Scorpiona, czy jakiegoś runabouta - Maciek wyraźnie się uśmiechnął na możliwość parudniowego lotu małym stateczkiem.I jeszcze raz bardzo pani dziękuję za awans - Matthew uśmiechnął się lekko - ale ma pani rację dyplomata ze mnie marny.

I. Thorne
    Uczestnik

- Scorpion bedzie remontowany, a wolnych promów nie mamy. Poleci pan wraz z małżonką USS Zach trnasportowcu klasy Shelley.

Eric Keitel
    Uczestnik

- Transportowcu powiada pani...? Maciek szybko rozważył swoje opcje. To była chyba jedyna opcja, która mu nie odpowiadała.- Scorpion ma kilka promów... Nawet powinni właśnie wstawiać na pokład typ 11 - meldowaliśmy o zapotrzebowaniu dość dawno, a szef stoczni jakoś specjalnie nie protestował. jakby co, mamy sporo innych - Matthew spojrzał na żonę, a chwilę później na Gharti, jakby chciał jej dać do zrozumienia że wolą samotność

I. Thorne
    Uczestnik

- W transportowcu są duże i przytulne kajuty. Lot na Volkana potrwa 4 dni, więc będziecie mieli spoooro czasu. A Scorpiona będę potrzebować szybciej niz za 2 tygodnie i to ze wszystkimi promami. Zreszta miejsca są już zabukowane. Wylot jutro o 5.30. - nie ma to jak negocjacje z dowódcą.

Eric Keitel
    Uczestnik

- Zaraz, zaraz - Jak to, mój kochany, piękny, Scorpion ma byc dowodzony pzez Alana! Przecież on porysuje lakier! - Matthew mówił prawie płaczliwym tonem, ale szybko się uśmiechnął - No trudno. Bardzo dziękuję pani Komandor.Gharti odeszła, a Marysia pociągneła męża do tańca. Usłyszaóła jeszcze ciche "Jak ja wstanę o piątej?!"

I. Thorne
    Uczestnik

Zabawa była przednia. Poznałeś kilku kapitanów, którzy byli w grupie powrotnej.Gdy skończyłeś kolejny taniec, teściowa zmusiła cię do poznania członków swej rodziny.Pierwszym był straszy mężczyzna, którego zauważyłeś jeszcze w czasie ceremonii. Okazał się ojcem Mirosława. Służył w Marines w czasie wojen z Kardazjanami. Zaczął cię wypytywać o Borga, na szczęście Anette szybko skierowała cię do drugiej osoby.Przed tobą stała wysoka blondynka z dzieckiem na ręku. Dowiedziałeś się, że Justyna była malarka na Drakenie, gdzie żyje w komunie. Jej obrazy były dosyć znane na pograniczu z Romulanami i chętnie kupowane przez niższych imperialnych notablów.

Eric Keitel
    Uczestnik

- Dzień dobry, pani - Maciek uśmiechnął sie ciepło - miło poznać. Słyszałem już o pani, jeszcze w Macet... Może kiedyś sprzedała by mi pani jakis obraz? Scorpion moze i jest moim skar... - Znaczy się moim statkiem - Maciek, otrzymując uderzenie od tego "skarbu" będącego nieco bliżej szybko się poprawił - ale ściany kwatery świecą pustkami...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 856 do 870 (z 2,148 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram