Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik von Caep

PBF - Podporucznik von Caep

Wyświetlanie 15 wpisów - od 616 do 630 (z 2,148 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eric Keitel
    Uczestnik

-Generał Krag! - warknął Maciek - Wracam... Wkrótce. Chcę pomóc wam, ale jeszcze bardziej pomocy potrzebują moi... Rodacy.-Beregh. Nadaj zapytanie do naszej Floty, czy potrzebna im pomoc.-Maryśka, ty tymczasem omiń to cholerne pole minowe, wprowadź kurs na przechwycenie, i czekaj na odpowiedź naszych.

I. Thorne
    Uczestnik

Scorpion zaczął powoli omijac rozstawione miny gdy Beregh połączył cię z Sarlethem.- Słucham? - zapytał.Po krótce wyjaśniłeś mu sytuację.- Wiemy o Klingonach. - odpowiedział. - Niedługo połączymy się i staniemy 5 lat świetlnych od układu. Później nasi dyplomaci i Klingoni będą rozmawiać z Macetczylami. Sarleth bez...- Przepraszam kapitanie. - wtrącił się jego pierwszy oficer. - Panie Caep, proszę pokazać mi swoją sterniczkę.Zrobiłeś to.- Maria? - zapytał.- Tato?

Eric Keitel
    Uczestnik

-O cholera - mruknął niewyraźnie Maciek - powoli zaczynało do niego docierać, co się właśnie dzieje.-Kapitanie Sarleth, potrzebujecie pomocy? Co prawda, Macetczycy nie mogą wysłać sił, ale Scorpion jest nieźle uzbrojony...

I. Thorne
    Uczestnik

- Względem tego co my mamy to byłaby mała pomoc. Prosze pozostać na miejscu. Gdy dolecimy na miejsce to damy znać. Będę najwyższym negocjatorem, więc jeszcze sie spotkamy. Pierwszy, sprawy rodzinne proszę przenieśc na późniejszy termin. - rzekł do Woźniaka. - Sarleth bez odbioru.

Eric Keitel
    Uczestnik

-Sternik, wracamy na poprzednią pozycję... Macetczycy pewnie podsłuchiwali, i wiedzą o co chodzi... -Pierwszy, uśmiech. Postrzelamy do Klingonów innym razem - Shiran, to dotyczy też ciebie. I czekamy na wiadomosci od naszych...

I. Thorne
    Uczestnik

Po troche ponad godzinie otrzymaliście wiadomość. W negocjacjach weźmie udział kapitan Sarleth, klingoński negocjator D'Ver oraz dwóch przedstawicieli rebeliantów. Mieliście przejąć prom kapitana i chronić go w czasie konferencji.Przez ten czas Maria ani słowa nie wspomniała o nieoczekiwanym spotkaniu z ojcem.

Eric Keitel
    Uczestnik

-Dobra Marysiu... Bierz kurs na ten prom... I powiedz, czy nie masz ochoty pogadać z ojcem? Skoro kapitan opuścił swój okręt, to chyba nie bedzie miał nic przeciwko waszej rozmowie?

I. Thorne
    Uczestnik

- No raczej nie... Nie z ojcem... On nie pochwali mojej decyzji... W ogóle uważa, że jestem małą dziewczynką i nie mogę sama o sobie decydować. Żebyś zobaczył jego reakcję na wieść o zdawaniu do Akademii...Tymczasem Scorpion ustawił sie w wyznaczonym miejscu na spotkanie z promem.- Prom będzie za 30 sekund, za 20, 10, 5... - meldował Beregh. - Dziwne. Minał nas. Nie zwalnia. Kurs na wewnetrzne światy klingońskie...

Eric Keitel
    Uczestnik

-Wiązki trakcyjne. Złapać go!Marysiu... Wyznacz kurs pościgowy, mamy go przyjąć... A, ty też nie wiesz, jak zareagował mój ojciec, gdy wybrałem Flotę a nie Marines... Też nie było... A właściwie to było, wesoło.-Kapitanie! Wiązka trakcyjna z modu...-Miałem na myśli przednią. Nie te z modułu, przekieruj tam zasilanie z tarcz. Wprowadź prom prosto do hangaru. I złap namiar transportera na załogę.

I. Thorne
    Uczestnik

- Prom przyśpiesza, wchodzi w warp!

Eric Keitel
    Uczestnik

-Maryśka, za nim! Maksymalna prędkość!Beregh, powiedz reszcie naszej floty co się dzieje - mają szybsze okręty... I wywołaj prom.-Mówi kapitan Matthew von Caep, dowódca Federacyjnego okrętu USS Scorpion. Proszę się natychmiast zatrzymać!

I. Thorne
    Uczestnik

- Warp 2, wciąż przyśpiesza!- Nasi są 5 lat świetlnych stąd, mają więc dużą stratę.Z promu nie nadchodziła odpowiedź.

Eric Keitel
    Uczestnik

-Warp 6.2! - Mamy go dogonić!

I. Thorne
    Uczestnik

- Jest tuż przed nami.- Nie złapie go promieniem trakcyjnym! Stosuje uniki!- Warp 2,5!

Eric Keitel
    Uczestnik

-Beregh, każ mu się zatrzymać - ostatni raz-Shiran, jak nie odpowie, i przyśpieszy do warp 2.9 - unieruchom go.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 616 do 630 (z 2,148 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram