Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik von Caep

PBF - Podporucznik von Caep

Wyświetlanie 15 wpisów - od 466 do 480 (z 2,148 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eric Keitel
    Uczestnik

==Kwatera ==-Pierwsza dyrektywa? Kilkanaście innych? Sojusznicy? - nieśmiało spytał Maciek. -No dobrze... Ale skoro mam z nimi rozmawiać, moje zdanie musi mieć dla nich jakiekolwiek znaczenie. Rozumiem, że do przybycia posiłków mam reprezentować Federację? Za chwilę wyślemy współrzędne== Po zakończeniu rozmowy ===/= Kapitan do mostka... Moje rozkazy zabrzmią dziwnie, ale to oficjalne stanowisko floty. Zniszczyć D7 - torpedami. Wyślijcie współrzędne systemu naszych gości do komandor Gharti. Mamy za wszelką cenę bronić tego systemu. Już wysłała posiłki. A, i mozecie już wprowadzić gości.

I. Thorne
    Uczestnik

- Odpowiedź jest krótka: selar. Pewnie nie wiecie co to jest. To specjalny minerał, który dodany w odpowiedniej proporcji do duranium zwiększa jego pochłanialność cieplną kilka razy! To doskonały komponent do pancerzy ablacyjnych. To jest ważniejsze od wszystkiego. Prędzej czy później do alfy przybędzie Borg, aby się zemścić. Musimy być gotowi do obrony! Obecnie jest pan oficjalnym przedstawicielem Federacji. Proszę nic nie obiecywać, dużo zwlekać i spróbować ich poznać. Gharti bez odbioru.- Z rozkoszą rozwalę tego złoma. - odpowiedział chyba doktor-admirał.Otworzyły się drzwi do pokoju kapitańskiego. Do środka wszedł doktor-admirał, Aya i twoja załogantka. Popatrzyłeś na nią. Na początku w tej Volkance nie poznałeś nikogo znajomego, ale...- T'Rea?

Eric Keitel
    Uczestnik

Maciek instynktownie sięgnął po fazer - dopiero po chwili przypomniał sobie, ze przy mundurze galowym nie ma odpowiedniego miejsca na kaburę. Zducił tylko westchnienie i wstał, próbując się uśmiechnąć.-Witam. Jestem Matthew von Caep, reprezentuję Zjednoczoną Federację Planet. Proszę, usiądźcie.-Proszę pani - kapitan zwrócił się do Ayi - rozmawiałem z moimi zwierzchnikami. Mamy was odeskortować do waszego systemu. Już lecą tutaj nasze siły - tymczasem Scorpion ma wam pomóc w obronie. Jest też kilka innych spraw które chciałbym poruszyć. Najważniejszą jest choroba mojej załogi. Czy moglibyście nam pomóc? Drugą doktor - nie chcę żebyście przywracali go do pierwotnego stanu. Usuńcie tylko waszą kontrolę nad nim, i to co on uzna za stosowne. Dostanie drugie, wyremontowane ambulatorium, i będzie służył jako normalny lekarz. Kolejna sprawa to wasze wstąpienie do federacji. Lecą tu już... profesjonalni dyplomaci - ale Mojej zwierzchniczce pomysł ten bardzo przypadł do gustu. Napiją się państwo czegoś?

I. Thorne
    Uczestnik

- Matthew von Caep? To pan miał być moim dowódcą... - rzekła T'Rea siadając na fotelu. Zaraz. To ona cię nie zna? Przecież niedawno się do ciebie dobierała... I nagle jest taka spokojna.- Komputer gdzie znajduje się chorąży T'Rea?- W głównym ambulatorium.- Kapitanie właśnie chciałam to wyjaśnić. - zaczęła Aya. - To jest pański członek załogi, który był na Jedności. Niestety musieliśmy...Nagle przestałeś jej słuchać. Jeśli to jest prawdziwa T'Rea to kim jest ta druga? I co robi w ambulatorium? W tym samym co obecnie przebywa Maria...

Eric Keitel
    Uczestnik

-Chwila! - to co robi ta druga w moim ambulatorium? - Głos kapitana był raczej ostry, i słychać w nim było zdenerwowanie.-Proszę mi na sekundkę wybaczyć..=/= Kapitan do mostka. Namiar awaryjny na kadetke woźniak, i transfer do kwatery kapitańskiej. Najlepiej, razem z biołóżkiem. Wyślijcie kogoś do ambulatorium - powinna tam być... To zabrzmi dziwnie... Fałszywa T'Rea. Unieruchomić, i przyprowadzić tutaj.-Widzi pani... T'Rea była na pokładzie odkąd wylecieliśmy. Walczyliśmy razem, ramię w ramię z borg... Moze mi pani wyjaśnić o co chodzi?

I. Thorne
    Uczestnik

- Spokojnie nic jej nie zrobi. T"rea, ta fałszywa, była nszą agentką na pokładzie Scorpiona. To ona przerobiła doktora. Ale uważam, że pan sam powinien z nia porozmawiać.

Eric Keitel
    Uczestnik

Maciek coraz bardziej wściekły, przyjął sceptyczny wyraz twarzy.-O tym jak mnie próbowała zabić? Jak się do mnie dobierała? Czy jak chciała zabić osobę którą kocham? - Proszę mi wybaczyć, ale mogłyby mnie podczas rozmowy z nią ponieść nerwy... A gdybym uszkodził waszą agenkę, nie wróżyłoby to pomyślnie naszym stosunkom. Więc może przejdźmy do właściwej części naszego spotkania. Czego oczekujecie od Federacji?

I. Thorne
    Uczestnik

- To była jej praca. Rzeczywiście troszkę za bardzo ją uszkodziła. Ale lekarz musiał wyolbrzymić obrażenia by zaczął się pan bac epidemii. Ale jak pan chce. Od Federacji oczekujemy: pomocy w uniezależnieniu się od Klingonów, pomocy w odbudowie i projektach socjalnych i w dalszej perspektywie członkostwo.

Eric Keitel
    Uczestnik

-Zgodnie z moimi rozkazami mam mało obiecywać, ale mogę powiedzieć jakie są realne szanse na to, ze dostaniecie czego chcecie. Mój dowódca był zachwycony perspektywą przyjęcia was do Federacji - ten minerał musi być naprawdę ważny. Co do uniezależnienia się od Klingonów, to da się zrobić niemal od zaraz. Wysłane zostały już do was okręty, a Komandor Gharti - moja przełożona ma natychmaist zacząć opuźniać Klingonów. Później zapewne przyjdzie czas na poważniejsze rozmowy z nimi. Poprosiliście Federację o pomoc - więc napewno, jak setki innych światów o odpowiednim stopniu rozwoju, otrzymacie pomoc. Cieszę się, ze tylko w odbudowie w projektach socjalnych - to wam gwarantuje niemal całkowitą szanse, na przyjęcie waszego wniosku. Czego Federacja oczekuje w zamian, zapewne wiecie... Tego Selaru, czy jak mu tam... Dodatkowo, ja osobiście prosiłbym was o pomoc przy naprawach. Mamy chronić waszej planety przed przybyciem posiłków, a Scorpion jest mocno pocharatany... Będziemy też pewnie zainteresowani waszą technologią, szczególnie holograficzną. Nie ukrywam, że doktor bardzo przyda się na Scorpionie... Po waszych modyfikacjach.

I. Thorne
    Uczestnik

Słysząc twoje zapewnienia o rychłej pomocy Aya uśmiechnęła się pod nosem.- My nie zajmowaliśmy się gologramami. Od tego była nasza agentka. Możemy pomóc wam w naprawach. W tej chwili chorym podawane są leki, które je wyleczą. Ale... w tej chwili chciałabym zobaczyć egzekucję.Chcą nie chcąc musiałeś wyjść na mostek. Na ekranie widać było kręcącego się D7.- Pani? - zapytał doktor-admirał.- Z przyjemnością. Ognia!Trzy torpedy pomkneły w stronę celu. Po chwili D7 został rozerwany na strzępy.- Doskonały strzał. - usłyszałeś za plecami. W drzwiach stała T'Rea. Ta fałszywa. Wyglądałą trochę inaczej. Ubrana była w niebiesko-szary, przylegający do ciała kombinezon. W ręce trzymałą dziwny karabin. Popatrzyłeś na twarz. Mniej szpiczaste uszy, leciutko zielonkawa skóra i bardziej wystające kości nad oczami. Tylko jeden gatunek, podobny do Volkan, tak wyglądał. Fałszywa T'Rea była Romulanką!

Eric Keitel
    Uczestnik

Kapitan spojrzał na T'Reę... Osobę która się za nia podawała z niechęcią. Nie obchodziło go, że próbowała zabić jego. Cóż znaczy jedno zycie? Ale zraniła Maryśkę... I tego Maciek nie zamierzał jej wybaczyć.-Skoro jeden problem z głowy... Sternik, kurs na system... Ich system. Weź Unity na hol, i maksymalna prędkość.Proszę państwa, sugeruję skończyć rozmowę w sali konferencyjnej. Znajduje się zaraz obok, i jakby co będzie blizej na mostek.

I. Thorne
    Uczestnik

Weszliście ponownie do sali konferencyjnej. Niestety romulańska T'Rea też przyłączyła się do was. Jak zobaczyła swoją volkańską odpowiedniczkę, podeszła i podała jej odznakę Gwiezdnej Floty.- Masz. To chyba twoje...- Kapitanie o czym chciałby jeszcze pan rozmawiać? - zapytała Aya.

Eric Keitel
    Uczestnik

-Przede wszystkim, została sprawa pomocy... Wzajemnej. Jak tylko doktor obudzi moją załogę, weźmiemy się za łatanie waszego kadłuba - z takimi uszkodzeniami daleko nie zalecicie. I mam zasadnicze pytanie... czy posiadacie flotę? Nie wiem kiedy przyleci do Gwiezdna Flota, ale do tego czasu mamy wam pomóc w obronie... A Scorpion zapewne z niczym większym od Vor'Chy sobie nie poradzi. Mam też pomysł, zostawienia kilku... Min, na trasie z której mogliby zaatakować Klingonie - zwykłej prowizorki. Musimy dotrwać do przylotu naszej floty, wtedy zapewne was zostawią. Czego się nie mówi, to jednak jesteśmy znacznie silniejsi od Klingonów...-A, i co do pani - Kapitan zwrócił się do Romulanki - proszę o usuniecie waszej... Władzy nad doktorem. Wszelkie inne modyfikacje mogą, a nawet powinny zostać. Cieszę się, ze teraz ma własną osobowość.

I. Thorne
    Uczestnik

- Załoga będzie zdatna do służby w ciągu 2 godzin. Obecnie podawana jest odtrutka chorym. - odpowiedziała Aya. - Mamy małą flotę. Parę B'Reli i przejętą syacje na orbicie. Wynajeliśmy też kilkanaście małych statków najemników. Min nie mamy, ale niech wasi mechanicy przerobia torpedy fotonowe. Alidana? - zwróciłą się w kierunku Romulanki.- Kontrola zostanie zdjęta jak przybędziemy do ukłądu Macet. Tak było w umowie. A kapitanie. Jak skonczy się ta konferencja to proszę się udać do ambulatorium. Maria chciała z panem rozmawiać. Ja też mam byc obecna.

Eric Keitel
    Uczestnik

== Pokój Odpraw ==-Dobrze, proszę pani. Doktor odeskortuje pani do przesyłowni. Jak tylko moja załoga znajdzie się w gotowości do służby wyślę paru mechaników - Kapitan pozwolił sobie na lekki uśmiech - w końcu wszyscy się wyspali.-Maciek - Kapitan starał się odrobinę rozchmurzyć - w końcu, razem walczyliśmy, i już dawno zaczeła mi pani mówić po imieniu... - Teraz zwrócił się do Romulanki. Skoro Maryśka chciała z nią rozmawiać, to moze nie była taka zła? - Możemy już iść... Kawałek odpwowadzimy panią Ayę.==Ambulatorium ==Drzwi otworzyły się z cichym sykiem. Caep przepuścił w drzwiach Romulanke, jak nakazywała grzeczność. Pierwsze co zauważył, to biołóżko z przytomną Marią. Nie czekając na złamanie karku pognał w jej stronę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 466 do 480 (z 2,148 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram