Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik von Caep

PBF - Podporucznik von Caep

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 2,148 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eric Keitel
    Uczestnik

-Ucieszy się, jeśli nie wsadzą jej do celi na stacji - mruknał ponuro do siebie kapitan - sam zaś udał się na mostek. Dzięki uaktywnieniu wind podróż nie była zbyt długa.-Dobry, Kapitanie - usłyszał głos Shirana gdy tylko wszedł na mostek. Zajął swój fotel, i zaczął przeglądać raporty załogi. Przerwał po kilku minutach=/= Mostek do maszynowni. Co z naszą prędkością? Kiedy wyciągniemy warp 6? A, i poślijcie kogoś do naszego doktorka... Tego awaryjnego. Nie wiem co, i co gorsza jak, T'Rea z nim zrobiła, ale chyba nie działa...

I. Thorne
    Uczestnik

- Ile? - zapytał mechanik. - Dla mnie ta liczba to czysta abstrakcja. Obecnie mamy warp 2,1. W ciągu 6 godzin może dojdziemy do warp 2,5. A doktorek już jest odblokowany. Fajnie go chorąży T'Rea wyłączyła, ale nie takie się numery robiło w Akademii...

Eric Keitel
    Uczestnik

-Dobra. To zajmijcie się zwiększeniem prędkości... Czujniki wewnętrzne też by się przydały, ale to nie aż taka konieczność... Jak potrzebujesz, możesz zabrać wolnych ludzi z innych departamentów - nie przewidujemy wychodzenia z warp aż do bazy.-Kapitan do EMH. Proszę przebadać wszytkich członków załogi - niech się pan tłumaczy badaniami okresowymi, czy jakimiś regulaminami floty - ale wszyscy mają być przebadani. Bardzo mi się nie podoba, że w dzień po wykryciu choroby T'Rei, wszyscy zaczynają szaleć...

I. Thorne
    Uczestnik

Pierwsze wyniki przyszły po 10 minutach. Doktor zbadał tych co bili się w mesie.- Tak jak sądziłem. - zaczął. - Przebadałem 21 pacjentów. U wszystkich wykryłem objawy podobne do Syndromu Bendii. Najważniejszy z nich to rozchwianie hormonalne. Na szczęście jeden pacjent okazał sie zdrowy.- A kto to? - zapytałeś z ciekawości.- Ten który zapewne uratuje cały statek, który będzie nurzał się w szaleństwie czyli ja. - uśmiechnął się złośliwie.

Eric Keitel
    Uczestnik

-Dobra, dobra... Kilka spraw. Zaraz się u pana zgłoszę na to badanie - nie odczuwam żadnych objawów, więc jeszcze nic mi nie jest, ale to się może zmienić. Potem usamodzielnimy pański program, i preztransferujemy komendy dowodzenia... Wiem że teraz to się wydaje śmieszne, ale nie chcę... Niechcący.. Zniszczyć swojego okrętu. Zaraz będe w ambulatoriumMaciek wstając z fotela uruchomił komunikator, jednocześnie dając znak pierwszemu że przejmuje dowództwo. Jak tylko drzwi turbowindy się za nim zamknęły zaczął mówić:=/= Caep do maszynowni. Odłóżcie chwilowo naprawy - jest poważniejszy problem. Pamiętasz jak T'Rea odłączyła doktorka? To ma być ostatni raz - dajcie mu kontrolę nad programem. To w tej chwili bardzo ważne...=/= Komputer. Do odwołania zezwól na anulowanie najważniejszych komend dowódczych przez awaryjny holoprogram medyczny. Sam zaś najszybciej jak potrrafił, nie biegnąc przy tym i nie tratując innych ruszył do ambulatorium.

I. Thorne
    Uczestnik

Mechanik nie skomentował rozkazów.Wszedłeś do ambulatorium. AHM właśnie badał kolejnego kadeta. Odłożył insrument.- Jest zakażony. - podał mu z półeczki stymulator korowy. - Nie ściągaj tego jeśli nie chcesz tu ponownie wrócić.Wziął trikorder i zaczał ciebie badać.- Słyszałem, że od tej chwili jestem kapitanem okrętu i moge anulowac wszystkie rozkazy, łacznie z pańskimi? Wreszcie jalaś wdzięczość po tylu latach wyrzeczeń... Pan też jest chory. Objawy wystapią zaokołoo 12 godzin. Napierw euforia, dobry humor. Później nastapią niekontrolowane napady wściekłości i agresji. - podał ci stymulator. - Aha i jeszcze jedno. Odkryłem wirusa, który wywołuje chorobę. Jest na całym okręcie. W powietrzu, w replikatorach, w wodzie w basenie również. Nawet zbadałem tego wirusa. Nie jest naturalny, ktoś go sztucznie stworzył. Działa na każdy gatunek, który znam. Kiedy zostaną zamontowane holokamery w maszynowni, na mostku i kajucie kapitańskiej?

Eric Keitel
    Uczestnik

-Każę to zrobić jak tylko mechanicy usamodzielnią... Przepraszam, to głupie sł9owo, ale o to chodzi... Pana. Może pan anulować wszystkie rozkazy - to prawda... Albo inaczej - dalej obowiązuje starszeństwo stopni, przynajmniej do naszego wyzdrowienia, ale jeśli pan uzna że któryś z rozkazów zagraża załodze i okrętowi, może go pan anulować... Dalej - Wie pan jak można pokonać tego wirusa? Lub chociaż go zneutralizować? I jeszcze jedno. Co pan proponuje? Zamknąć nas wszystkich za polem siłowym, gdzie nie będziemy panu przeszkadzać? Czy po prostu rozstawić pola siłowe w poszczególnych częściach okrętu, i odciąć maszynownię i mostek dla załogi? I jeszcze jeden... Pomysł. Czy w całkowitej próżni wirusy mogą przetrwać? Gdyby nie, moglibyśmy odciąć maszywnownię, zdekompresować ją, a potem transportować tam osoby zdrowe, po wpuszczeniu czystego powietrza, z konfiguracji systemów podtrzymywania życia... Wtedy, nie zaraziliby się, a mogliby kierować okrętem...

I. Thorne
    Uczestnik

- Całkiem dobrze pan mysli, ale wirusą potrafią przetrwać nawet kilkaset lat w próżni, więc taka operacja nic by nie dała. Odłączanie sekcji też przynajmniej na razie. Na razie rozdam wszystkim zarażonym, a zapwne chorzy sa juz wszyscy, stymulatory korowe. Proszę zamontować holokamery w maszynowni i na mostku, a jednostkom klingońskim nakazać oddalenie się. Mimo, ze jestesmy przy granicy nie zaatakuje nas Gorn, a tymbardziej nasi sojusznicy Klingoni. Chce też mieć pełnię władzy, to znaczy musze byc najwyższy ranga na okręcie i rozkazywac komputerowi bez możliwości negacji przez kogokolwiek. Tych, którzy nie potrafią się kontrolowac polecam zamknąć ich w kajutach i uspić. W najgorszym wypadku ja doprowadze okręt do bazy.

Eric Keitel
    Uczestnik

-Co do większości się zgodzę - z dmowa zastrzeżeniami... Pola siłowe i odcięcie sekcji, jak pan powiedział nic nie da... Wręcz przeciwnie. Pan moze dostac się wszędzie tam, gdzie są holokamery - załoga nie. Jeśli odetniemy mostek i maszynownię, zyskamy gwarancję ze nikt nie uszkodzi systemów statku, i że tylko pan będzie miał tam dostęp. Co do rozkazów i ich negacji... To zaraz załatwię - poza jednym. Oficer dowodzący zawsze ma prawo do anulowania komend dowódczych - i tego się zmienić nie da. Cała reszta załogi podlega panu. Niech pan wytypuje osoby, które mają... Najwięcej czasu - potrzebujemy jak najefektywniejszej pobsady maszynowni - żeby zamontowaliu wszędzie holokamery, i zwiększyli nasze możliwości lotu najszybciej jak to możliwe.=/= Caep do maszynowni. Proszę wysłać trzy grupy mające zamonytować holokamery dla doktora. W maszynowni, na mostku i w mojej kwaterze. W drugiej kolejności, w więzieniu i mesie i hangarze.=/= Caep do Operacyjnego. Proszę kazać Klingonom lecieć w cholerę. Znaczy nie dosłownie... Proszę im przekazać, ze na okręcie wybuchła epidemia, i mają się nie zbliżać... Zaraz na mostek przyjdzie ktoś z maszynowni, mają montować holokamery. Pomóżcie im.=/= Komputer. Pozbawienie dostępu do komand dowódczych pierwszego i drugiego oficera. Transfer komand do Awaryjnego Hologramu Medycznego. Maciek podszedł do replikatora. Po wstukaniu kilku komend wyjął kawałek metalu.=/= Komputer - ze względu na sytuację zagrożenia życia załogi, awansuję tymczasowo Awaryjny Holoprogram Medyczny do stopnia chorążego. Wniosek o potwierdzenie awansu zostanie złożony po dotarciu do bazy. Przyznanie czwartego poziomu dostępu EMH.-Doktorze, awans postaram się potwierdzić gdy tylko dolecimy do bazy... I jeszcze jedno. Był pan traktowany do tej pory różnie - ale od tej pory jest pan członkiem załogi. Jak tylko uda nam się zwalczyć epidemię, przystosujemy... Znaczy powiększymy i wyposażymy drugie ambulatorium. Potrzebuje pan czegoś, lub ma jeszcze jakieś sugestie?

I. Thorne
    Uczestnik

- Na razie nie. Proszę mnie powiadomić kiedy będę mógł pojawić się na mostku. Jeśli chodzi o załogę to większość wytrzyma do końca wahty. Opracuję listę tych, którzy najszybciej straca nad sobą kontrolę. Rozumiem, że w dalszym ciągu może pan zablokować moje rozkazy. To znaczy jeśli bedzie pan groźny dla otoczenia nie waham się pana ogłuszyć. To na razie wszystko.Wyszedłeś z ambulatorium. W kiepskim nastroju udałeś się na mostek, aby zobaczyć jak montują holokamery. W turbowindzie spotkałeś dwóch kadetów.- ... łóżku, a naukowa na nim w samej bieliźnie... - kadet przerwał gdy cię zobaczył.- Yyy... my już wychodzimy... - zdołał wykrztusić drugi.

Eric Keitel
    Uczestnik

Turbowinda-Nigdzie nie idziecie... Panowie - Kapitan przemówił najmilszym tonem na jaki było go stać... A starał się - Chętnie się dowiem, co było dalej - tu się uśmiechnąłMostek:-Nadaliście już komunikat?-Tak, sir. Klingonie odlatują... Zyczyli nam powodzenia.-Dobra, dajcie znać, jak tylko holokamery zaczną działać. Doktor zajmie się chorobą

I. Thorne
    Uczestnik

Turbowinda- Dalej? Yyy... No... Sterniczkę zabrano do ambulatorium, naukową do aresztu no i podobno zaczęli sie bić w dziobowym. To wszystko. Naprawdę!Mostek- Zaraz zaraz. - rozeźlił się mechanik. - To nie wizyta w toalecie. Holokamery są delikatne. Będą gotowe w ciągu godziny.

Eric Keitel
    Uczestnik

Turbowinda- Dalej? Yyy... No... Sterniczkę zabrano do ambulatorium, naukową do aresztu no i podobno zaczęli sie bić w dziobowym. To wszystko. Naprawdę!-Taa? Ależ skąd to nagłe zmieszanie? Czyżbyście się czegos w stydzili? - Kapitan był teraz dla odmiany złośliwy. Mostek-Dobrze... Po prostu, nie wiem co się będzie działo za godzinę. Według doktora, te parę godzin nic nam nie będzie... Ale nigdy nic nie wiadomo.

I. Thorne
    Uczestnik

Turbowinda- My się niczego nie wstydzimy. - wypalił drugi kadet. - Ale to wstyd, że kapitan zabiera się za Volkanke, a później wzywa do pomocy ochronę.

Eric Keitel
    Uczestnik

-Zara, zara... Mówcie dalej. Co jeszcze zrobiłem? Zapewne to nie ja byłem przywiązany, i na wpół ogłuszony, tylko ona? I zapewne to ja na plecach przez pół okrętu niosłem łóżko z ranną? Proszę... Mówcie... - W głosie zabrzmiała niemal groźba.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 2,148 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram