Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik von Caep

PBF - Podporucznik von Caep

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,876 do 1,890 (z 2,148 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eric Keitel
    Uczestnik

- Żadnej - Matthew wzruszył ramionami - Tak dla odmiany teraz pan musi mi zaufać. Wezwiemy go za kilka godzin, moze pan zostać na mostku - zobaczy ze nie wysyłam żadnych tajnych rozkazów - A potem będzie w pustym hangarze. Wcieli się pan w technika i zajmie się owym... Przeglądem. A potem w kogoś innego, najlepiej w tego - Caep tym razem wykrzywił się bardziej ze wścikłości - kogo zamordował. Odleci pan, a my oszukamy czujniki. Proste... Znaczy, prawie. Byłbym wdzięczny gdyby dostał się pan do głównego komputera i wyzerował działające programy. Nie wiem jak zachowa się doktor, i czy przypadkiem nie uzna że wygodniej będzie zniszczyć okręt z nami wszytkimi.

I. Thorne
    Uczestnik

- Słuchaj pacanie. Myślisz, że ja lubię zabijanie? Nie ja dorywałem się do Wrót i włączałem je, tylko wasza Sekcja 31. Ja tylko sprzątam. I gdybym miał kogoś wykończyc na tym okręcie byłbyś pierwszym na liście, rekrucie Sekcji. I dobrze się namyśl nad ich propozycją. W przyszłości możemy znów sie spotkać. I wtedy żona panu nie pomoze. A więc tak: wyłączy pan pola siłowe, doktorkiem nie muszę się martwić, raczej pan. Gdy odlecę promem, zlikwiduje blokadę nadawanych komunikatów i podam miejsce uwięzienia pańskich podwładnych. A teraz czekam na zniesienie pól.

Eric Keitel
    Uczestnik

- Nie ma sprawy - Matthew podszedł do swojej konsoli i wpisał odpowiedni kod. Chwilę to trwało, ale w końcu uzyskał zamierzony efekt. Nie był pewnie do tego jak moze zareagować teraz EMH gdyby mu sie powiedziało że chcą zrobić coś innego niż wcześniej mówili, musiał więc posłużyć się podstępem. Na całym pokłądzie pierwszym na monitorach pojawił się błękitny znak Omegi. Jednak widniał tam tylko kilkanaście sekund, podczas których gdy wszytkie funkcje dowódcze przekierowano do biura kapitańskiego Caep wyłączył pola siłowe i program doktora. po chwili przywrócił systemowi normalne funkcjonowanie, wycofując swoje wcześniejsze rozkazy dotyczące ograniczenia użycia kodów dowódczych. W tym momencie cieszył się że miał dostęp do tajnych informacji... Nadał pamiętał krótką odprawę dotyczącą Omegi. I kilkunastu procedur które trzeba było przestrzegać... Miał szczerą nadzieję ze nigdy jej nie spotkają, ale dyrektywę uważał za swoistą furtkę gdyby trzeba było nagle coś zmienic w komputerze... Ostatecznie, tego nie dało się obejść.- Może pan iść. pola zniesione. Doktorka też już pan raczej nie spotka - Matthew na wszelki wypadek jeszcze raz sprawdził odczyty.

I. Thorne
    Uczestnik

- To do zobaczenia. Będę wiedział kiedy przybędzie prom. I proszę nie szukać swej małżonki. - Zmienny wtopił się w podłogę i znikł.

Eric Keitel
    Uczestnik

Matthew wyszedł na mostek. Natychmiast doskoczył do niego Alan.- Szefie! Doktor się wyłaczył. A po za tym na ekrana...- Zapomnij o tym - mruknął cicho kapitan - A doktora sam wyłączyłem. Powiedzmy, ze dogadałem się z naszym zmiennym. Oddamy mu prom, a on sobie odleci w jasną cholerę. Trzeba będzie sfingować wypadek, zeby załoga nic nie zauważyła. Zreplikuj trochę durranium i ucharakteryzuj na wybuch. Potem prześlemy to w próżnię. - Aye szefie. A teraz inna sprawa. Wachta Beta zaczyna się powoli niecierpliwić...- Powiedz im że mają wolne. Mamy jeszcze trochę do roboty. Odpoczniemy sobie jak to wszytko się skończy. - Z tymi słowami Matthew usiadł przy swoim foelu i zaczął programować odczyty sensorów. A właściwie te odczyty które ukażą się za parę godzin. == Kilka godzin później. Mostek ==- Prom wraca, kapitanie - Zameldował Beregh- Świetnie. Pilota przegoń, powiedz że ktoś go zastąpi. Jak tylko wystartuje z naszym znajomym włącz program 'Wybuch Jeden'. Sensory i monitory zarejestrują awarię rdzenia a po chwili jego pęknięcie na promie. tymczasem tak naprawdę odleci.

I. Thorne
    Uczestnik

W hangarze pozostała jedna osoba. Jednak cios w głowę pozbawił ja przytomności. Zmienny wszedł na prom, uruchomił w promie program lotu i... natychmiast uciekł z niego. Przelał się kanałem Jefriesa i dostał sie do kapsuły ratunkowej z drugiej strony statku. Kodem kapitańskim zatwierdził procedurę odpalenia.- Prom wystartował, ale... Ktoś odpala kapsułę ratunkową!

Eric Keitel
    Uczestnik

- Otwórz mi kanał do kapsuły.=/= Ja też bym tobie nie zaufał. Ale nie musiałeś, nikt nic nie ruszał przy promie, dopiero co wylądował. Mam nadzieję że się już nie spotkamy. A teraz, gdzie moja załoga?

I. Thorne
    Uczestnik

- Kapsuła nie odpowiada. - Cholera - wtrącił się Shiran. - ujawnia się romulański Falcon. Strzela w kapsułę!- Komunikat z Falcona. "W twojej nowej sypialni." O co chodzi? - zdziwił się Beregh.

Eric Keitel
    Uczestnik

- Oh, pewnie falcon zabrał zmiennego... A potem na wszelki wypadek zniszczył kapsułę. Prześlijcie na prom jakiegoś pilota, tylko nie tego co wrócił i wsio. Lecimy dalej. Niech ochrona idzie do mojej nowej kwatery, powinni tam być brakujący załoganci. Do ambulatorium. niech lekarz... Tylko lekarz, nie uruchamiajcie powielonej wersji, ich zbada. Jeśli nic im nie jest, kolejne dwanaście godzin mają przespać. Niech im da jakiś środek nasenny. A my podejmujemy poprzedni kurs... Jeśli dobrze liczę jeszcze trochę ponad trzy dni?- Tak.- Dobrze. Więc w drogę...

I. Thorne
    Uczestnik

Oddział ochrony wparował do twej tymczasowej kwatery, ale zastał tam tylko śpiącą Marysię. Innych załogantów nie było. Zgodnie z twoimi rozkazami została przeniesiona do ambulatorium.

Eric Keitel
    Uczestnik

- Beregh, poszukaj brakujących. Skany wszytkich pokładów. Jak nie znajdziesz, niech oddział ochrony przestrząśnie absolutnie wszytko. Mają ich znaleźć. Shiran, dprowadź uzbrojenie do stanu używalności - jak zauważyłeś romulaki nadal się kręcą po okolicy. Alan, idź odpocząć - dobre dwanaście godzin spędziłeś w maszynowni... Jak skończycie, wszyscy macie wolne. Niech zmiana Beta przejmie moestek... A właściwie to już Gamma, z tego co sie orientuję. Macie sie wsypać. Widzimy się za szesnaście godzin.Matthew poszedł spać zaraz potem, licząc ze jak sie obudzi i wróci na msotek na swoją wachtę będzie czekała odpwiedź od dowództwa...

I. Thorne
    Uczestnik

Spokojnie przespałeś 12 godzin. Gdy się obudziłeś w fotelu siedziała Maria/- Jak skończysz raporty musimy porozmawiać. - podała ci paddy. Uzbrojenie jako tako działało, ochrona nie znalazła brakujących załogantów. Po sprawdzeniu stanu załogi okazało się, że nikogo nie brakowało.

Eric Keitel
    Uczestnik

- Matthew rzucił paddy gdzieś w stronę biurka i usiadł obok żony. - Ależ bardzo chętnie... Ale najpierw powiedz czy ten zmienny nic ci nie zrobił?

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie, tylko doktor... To znaczy Zmienny podający się za doktora podał mi jakieś witaminy... Z powodu... - Marysia nie mogła dokończyć, ale wreszcie zebrała się w sobie. - Jestem w ciąży.

Eric Keitel
    Uczestnik

Caep zamrugał oczyma. Nagle się zerwał i zaczął się śmiać.- To cudownie, moja droga! Chłopak czy dziewczynka? I jak go nazwiemy?! - Nie czekając na odpowiedź podniósł żonę z fotela i zaczął ją przytulać. - I czemu dopiero mi to mówisz?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,876 do 1,890 (z 2,148 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram