Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik von Caep

PBF - Podporucznik von Caep

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,816 do 1,830 (z 2,148 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Eric Keitel
    Uczestnik

- Zablokować cały pokład i wszytkie wyjścia z niego. Pozamykać drzwi kwater. Ochrona ma przeszukać cały pokłąd, otwieranie jakichkolwiek pomieszczeń na tym pokładzie od 10 stopnia dostępu. Wykonać - Matthew chwycił mocniej karabin i ruszył w stronę wyjścia na pokład 14

I. Thorne
    Uczestnik

- Ten tego... A są wyższe stopnie dostepu? - Beregh wciąż zrzędził. - A tak. Zapomniałem o alfach... Dobra, zablokowałem cały pokład.Wyszedłeś na korytarz. Po chwili dołączyła do ciebie kadetka. Korytarz był pusty. Obecni załoganci albo zostali zablokowani w kwaterach albo zostali teleportowani.Cisza stawała się nieznośna. Nagle gdzieś w głębi syknęły drzwi.

Eric Keitel
    Uczestnik

- O kurcze... Albo jakiś admirał, albo zdolny komputerowiec... - Burknął Matthew - Ekipa! Idziemy w stronę tego syku - pwoiedział do dwóch ludzi którzy byli z nim. W tym czasie reszta ochrony przeczesywała cały pokład.

I. Thorne
    Uczestnik

Szybko doszliscie do drzwi, które wcześniej zostały otwarte. Te nagle otworzyły się i... nikt przez nie nie wyszedł.Nagle usłyszałeś odgłos strzału z fazera i krzyk:- Jest tam!

Eric Keitel
    Uczestnik

- Otoczyć. I, cholera, zatrzymać!

I. Thorne
    Uczestnik

Pobiegłeś z podwładnymi pod miejsce strzelaniny.Dwóch kadetów pilnowało drzwi to małej ładowni.- Mam znowu czujniki. - odezwał się znowu Beregh. - Chłopak jest przed wami. Z ładowni nie ma innego wyjścia, chyba że wysadzi dziurę w kadłubie.

Eric Keitel
    Uczestnik

- Wchodzimy. Marynarzu - Matthew zwrócił się do jednego z ludzi ochrony - Granat oszałamiający po otworzeniu drz... Zresztą nie. koniec zabawy.- Beregh. Podłącz neurazynę do konbtroli środowiska tej ładowni. Masz uśpić wszytko co jest w środku na... 20 minut powinno wystarczyć. Daj znać kiedy będziemy mogli wchodzić, cały czas monitorój czy intruz nie ucieka jakoś.

I. Thorne
    Uczestnik

- Dobra, wpuszczam gaz, kapitanie chemiku. - po minucie dodał. - Możecie wchodzić. Gaz już usunąłem.Weszliście do ładowni. Beregh dokładnie nakierował was na intruza. Okazał się nim około 40 letni mężczyzna. Ze stroju wskazywało, że był cywilem, a nie członkiem GF.

Eric Keitel
    Uczestnik

- Kurcze... Niezły jest. Uciekał kawał drogi - Mruknął z uznaniem Caep - Do ambulatorium go i zamknąć za polem siłowym. Kilka minut później kapitan i pierwszy oficer patrzyli z bezpiecznej odległości na budzącego się mężczyznę. Ochronę co prawda przegonili, ale obaj mieli broń - ku zgorszeniu doktora.- Kim jesteś, i co tu robisz? - spytał nonszalancko Matthew patrząc na dochodzącego do siebie intruza.

I. Thorne
    Uczestnik

Pojmany zerwał się z kozetki i uderzył o pole siłowe. Padł na ziemię. Popatrzył na ciebie z przerażeniem.- Musicie mnie uwolnić. Natychmiast! To tu jest i poluje na mnie!

Eric Keitel
    Uczestnik

- Co jest tu? Jesteśmy oficerami floty, znajduje się pan na okręcie federacji. Nikt pana nie zamierza skrzywdzić - dał znak Alanowi zeby na wszelki wypadek zbliżył się do konsoli kontrolującej pole siłowe. Na wypadek gdyby coś naprawdę przyszło - Proszę powiedzieć co się stało, i skąd wziął się pan na tym okręcie?

I. Thorne
    Uczestnik

- Przecież wiem, że nie jestem u Romulan! - warknął mężczyzna. - Słyszeliście o Wrotach Ikonian? Byliście przy nich? Ja widziałem jak gineli moi koledzy, a ci co mieli nas chronić ginęli jak ślepe kocięta, wrzucone do rzeki. Nie powstrzymacie tego! Zginiecie wraz ze mną!

Eric Keitel
    Uczestnik

- To się jeszcze zobaczy. Tak się składa ze byłem przy tych wrotach i widziałem co się tam działo. Mógłby nam pan jednak powiedzieć co was dopadło? Was i waszą ochronę?

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie ma pojecie co to jest. - mężczyzna powoli sie uspokajał. - Wielki potwór pojawił się przy Wrotach, gdy je uruchmilismy. Zabił pięcioro marines, nim w ogólr zdążylismy sie mu przyjrzeć. Potem uciekł. Ale wrócił. Tylko ja zdążyłem uciec, wskakując we Wrota. Lecz on podążył za mną. Czuję jego zapach! Jego chęć zniszczenia mnie! - nerwowo popatrzył na drzwi. - Już po mnie idzie!

Eric Keitel
    Uczestnik

- Słuchaj, tutaj jesteś bezpieczny. Skoro coś buszuje po moim okręcie, to to znajdzimy...=/= Beregh, wywołaj flotę. Przekaż jej nagrania bezpieczeństwa z ambulatorium sprzed ostatnich paru minut, znajduje się na nich rozmowa z naszym intruzem. Mozesz zaznaczyć że część sensorów jeszcze nie działa, a z warp 9.9 ich statek dotarłby tutaj w parę godzin...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,816 do 1,830 (z 2,148 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram