Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik von Caep

PBF - Podporucznik von Caep

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 2,148 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Na razie jest nieaktywne. Po prostu jest. Może zapyta się pan naszych sprzymierzeńców?

Eric Keitel
    Uczestnik

=/= Jasne... - mruknał kapitan - ale i tak macie sprawdzić, co to jest. Wytwarza jakieś promieniowanie? Jest podłaczone do naszej sieci zasilania? Dajcie znać, jak się dowiecie.-Beregh. Połaczenie z IKC Fuj i... No, i z tym drugim.-Cha'Puj i Luj'Bog? - Spytał z lekką irytacją Klingon - bądź, co bądź, to tych nazw nie nadano ot tak sobie.Maciek uśmiechnał się przepraszajco. -Wybacz, ale trudne te wasze nazwy... Przyporządkuj oznaczenia kodowe dla IKC Cha'Puj i Luj'Bog. OD tej pory, to Bravo i Charlie. I otwórz kanał.Po chwili na dzielonym monitorze po raz drugi pojawiły się twarze Klingońskich Kapitanów.-Witajcie ponownie. Wykryliśmy jakieś Klingońskie urządzenie, podłaczone do panelu sterowania deflektorem. Wiecie moze co to jest? Zaraz prześlemy dane - Maciek jednocześnie skinął na operacyjnego, ze ma się tym zająć.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nic nie robi. Nic nie wytwarza. Przecież mówiłem, że jest nieaktywne. Czy ja mówię w obcym języku??? - wściekł sie mechanik.- Tylko który ma byc Charlim, a który Bravo? - z irytacja zapytał Klingon.Dane zostały przesłąne.- To nasze standartowe urządzenie do wykrywania zamaskowanych, sojuszniczych jednostek. Przydatne by na siebie nie wpadały. - wyjaśnił Kamak. - To nikt w bazie panu tego nie wyjaśnił? - zdziwił się.

Eric Keitel
    Uczestnik

-Panie Karnak. W bazie mnie zbytnio... Nie lubią. Generał Krag mnie nie lubi jeszcze bardziej - i nie wiem czy to dlatego ze... Prosiłem - Maciek uśmiechnął sie lekk - o przyśpieszenie rozmowy, czy dlatego ze zadawałem sie z Gornem, i pomagałem odtransportować ich uszkodzony statek. Mniejsza - dziękuję za informacje. Urządzenie włącza sie samo, czy jest sterowane z jakiegoś konkretnego miejsca?Chorązy wysłuchał odpowiedzi, rozłączył się i w tym samym momencie zabrzmiał komunikator- Nic nie robi. Nic nie wytwarza. Przecież mówiłem, że jest nieaktywne. Czy ja mówię w obcym języku??? - wściekł sie mechanik.-Kadecie - warknął Matthew - czy wy wiecie, po co tu jesteście! Macie się uczyć! Mógłpan zapomnieć, ze akademi jeszcze nie skończył Otrzymał pan rozkaz, dowiedzenia sie jak najwięcej o urządzeniu. Czy nie uważa pan, ze dokłądna analiza, małego fragmentu obudowy dostarczyłaby informacji, czy było wcześniej używane, i jakie fale emituje?! Maciek głęboko odetchnął. Raz... Drugi...-Luj'Bog to Charlie - powiedział wreszcie spokojniejszym tonem. - I wybaczcie ze mnie trochę poniosło - ale po rozmowie z generałem, i po całej tej aferze też jestem troche zdenerwowany. A jestem niewiele starszy od was. A, i wolałbym, zeby to ie wyszło poza to pomieszczenie...-Sternik, daleko jeszcze do celu?

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie wiem. Powinien obsługiwać jakiś mechanik. Najlepiej z doświadczeniem. Może kogoś mam podesłać? - zapytał Karnak.Mechanik nic nie odpowiedział na twoje słowa, ale zapewne w maszynowni ostro przeklinał. Przeciez juz w Akademii mówiono, że mechanicy to obcy gatunek...- Nie lepiej Cha'Puja nazwać Charlie? - zapytała naukowa. - Obie nazwy zaczynaja się na C. To jest bardziej logiczne.

Eric Keitel
    Uczestnik

-Wdech. Wydech - powtórzył w myślach Kapitan.-Bardzo dziękuję wam za pomoc. Jeśli moglibyście kogoś przysłać, byłbym bardzo wdzięczny. Caep koniec.-Pani T'Rea - spytał słodkim głosem chorązy. Moze mi pani powiedzieć, co jest logicznego w nazywaniu statków? Jakichkolwiek? Na przykład nazywanie fregaty głównie naukowej, lub eskortowej Scorpionem - imieniem drapieżnika? No właśnie. Nie moze pani. Więc sugerowałbym, zaprzestać swych logicznych wywodów. A i jeszcze jedno. Dziekuję.-Beregh... Wiem, ze co chwila zmieniam zdanie - ale naukowa ma rację. Cha'Puj, to od tej chwili Charlie...Wie ktoś może, kiedy wreszcie dolecimy? Przydałby sie wam, i mi odpoczynek - ale lepiej żeby zmiana Beta nie była na mostku, jeśli będzie trzeba walczyć... Wam już zdąrzyłem zaufać, i wiem ze nie zaiwedziecie... A reszta.. No cóż, ledwo ich znam.

I. Thorne
    Uczestnik

- Kiedy okręt budowano w 2346 to jego przeznaczeniem była ochrona granic, więc nazwa jest całkiem poprawna, chociaż większość nazw pochodziła od indiańskich plemion żyjących na kontynencie Ameryka Północna na Ziemi. - odpowiedział T'Rea, a ty zauważyłeś chyba przebłysk irytacji na kamiennej twarzy.- Dolecimy za 20 minut. - rzekła sterniczka.- Klingński mechanik prztransportuje się jak wyjdziemy z warp. - zaproponował Beregh.

Eric Keitel
    Uczestnik

-Dobrze T'Rea - Maciek uśmiechnał się wrednie - więc niby dlaczego pierwszy NX nazwano Enterprise? W końcu, w całej histori ludzkości, okręty o tej nazwie, były okrętami wojennymi, a nie badawczymi - Zwyczajnie, daj spokój z tymi nazwami... Flota przyznaje te, które akurat są wolne, lub wymyśli - a nie te, które są logiczne.-Swietnie Beregh...-A, T'Rea. Wiem ze już mówiłem - skan jak tylko wyjdziemy. Poza tym, wystrzel sonde typ VIII - niech zrobi ziwad w okolicy, z maksymalną prędkością... Coś koło warp 9, jeśli dobrze pamiętam? Zresztą, ile wyciągnie, tyle wyciągnie. Potem ma wracać.-Alan, zółty alarm, jak tylko wyjdziemy z warp.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie licząc czasów wojny z Romulanami w 2160 oraz z Dominium żadne okręty GF nie były wojennymi. Przynajmniej oficjalnie. A jesli chodzi o nazwy to za dużo okrętów ma nazwy związane z Ziemią. - odpowiedział T'Rea.

Eric Keitel
    Uczestnik

-Jasne. Więc, skoro oficjalnie jesteśmy okrętem czysto badawczym - bo gdy nasz "ptaszek" powstał, nie było okrętów wojennych, to skąd nazwa? Dlaczego nie bardziej... Pokojowa? Mało to zwierząt? I dlaczego zdecydowana większość okrętów, ma nazwy związane z walką?

I. Thorne
    Uczestnik

- Uważam, że ostra nazwa powinna być ostrzeżeniem dla wroga...- Wychodzimy z warp. - przerwała dyskusję Maria.- Wystrzeliwywuję sondę. Przeprowadzam skan...- Mechanik sie teleportuje.- ... wykrywam jeden obiekt. Duży. Porusza sie z połową impulsowej. Kurs 0 na 143.- Na ekran! - rozkazałeś.Zobaczyłeś wielki szary okręt o ostro ściętych krawędziach.- Identyfikuję. To pancernik rasy znanej jako Husnock.

Eric Keitel
    Uczestnik

=/= Komputer. Transfer znanych informacji na temat rasy Husnock do stanowiska dowodzenia.=/= Odmawiam - zabrzmiał chłodny głos komputera - wymagana autoryzacja.Maciek słysząc to, lekko westchnął. Ta rasa musiała chyba być dość ważna, skoro blokowano dostęp do samych informacji.=/= Komputer, kod autoryzacji Caep Bravo Alpha jeden - trzy. Wykonać popzredni rozkaz.=/= Wykonuję... Transfer danych zakończony.Kapitan zajął miejsce w fotelu i spojrzał na ekran. Po niecałej minucie nieco pobladł, i po raz kolejny spojrzał na monitor. Okręt był równie rzeczywisty, jak przed chwilą - mimo ze jego twórcy już nie istnieją... Ale cóż to byłaby za szansa dla Federacji!-Beregh, wywołaj Klingonów. Mają się natychmaist zamaskować, i pozostać na nasłuchu. -Maryśka, mała naprzód - trzymaj naz z dala od zasiegu... Domniemanego zasiegu broni tego okrętu. -T'Rea - potrzebny mi dokładny skan, a co do ciebie Shiran - analiza taktyczna. W co to... Cos jest uzbrojone, jaki ma stan tarcz - wszystko. Załaduj też torpedy kwantowe do wyrzutni.Beregh - wywołaj ich. Ten pancernik. - kapitan odczekał chwilę, aż Klingon otworzył połaczenie."Tu Kapitan Matthew von Caep. Znajdujecie się na terenie Imperium Klingońskiego. Czy można spytać, co tu robicie, i skąd wzieliście ten okręt?"

I. Thorne
    Uczestnik

Na ekranie wyświetliła się informacja o rasie:"Husnock - skrajnie agresywna, humanoidalna rasa. Macierzysty świat nieznany. Obszar państwa - kilkanaście układów w okolicach Konfederacji Breen. Stosunki dyplomatyczne z UFP - brak. Technologia - wysoce zaawansowana.Husnock jest młodą, prężną rasą, tworzącą nowe Imperium na północnych granicach UFP. Trzonem ich nowoczesnej floty bojowej są ogromne krążowniki i pancerniki, mogące bez problemu zniszczyć pojedynczy okręt klasy Sovereign. Jedynym czynnikiem spowalniającym ich rozwój jest słaba rozrodczość, przez co nie moga walczyć z większymi imperiami w kwadrancie alfa.W 2364 roku jeden z pancerników zaatakował ziemska kolonię Delta Rana IV, zabijając wszystkich kolonistów. W wyniku interwencji obcej istoty, znanej jako Douwd, cała rasa został zdematerializowana. Instalacje nie ucierpiały. Większość technologii, urządzeń oraz światów zostało przejęte przez Konfederacje Breen.- Klingońskie okręty zamaskowane. Powoli podchodzą do pancernika. Nie odpowiada na wezwania.- Dokładny skan jest niemożliwy. Pancernik ma podniesione osłony. Poziom około 15 %. Ale widząc rozmiary i znając ich rozwój. Będzie z 10 wyrzutni torped z przodu i jakieś 15-20 emiterów broni energetycznym , jeśli nie więcej.

Eric Keitel
    Uczestnik

-T'Rea, a wykrywasz jakieś formy życia? Poszukaj też miejsc, gdzie tarcze są słabsze, i można się przesłać na jego pokład.-Shiran, jak zaczniemy strzelać, to Scorpiona będzie można zbierać szufelką. Wstrzymaj się... I staraj się zlokalizować maszynownię, reaktor i mostek tego czegoś. -Beregh - staraj się ich dalej wywoływać.-Maryśka, lecimy bliżej. Na jakieś 100 tysięcy kilometrów

I. Thorne
    Uczestnik

Scorpion zblizył się do pancernika.- Osłony sa równomierne rozłorzone, ale będzie można się przez nie przebić. Wykrywam 4 słabe oznaki życia. Dziwne. Dla komputera ci żyjący to Krenimowie. Ale oni sa w kwadrancie delta. Wykrywam tez dziwne odczyty... Pole energeryczne charakterystyczne dla Borga sprzed 15 lat.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 2,148 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram