Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kupiec Savon

PBF - kupiec Savon

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 447 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Wreszcie Yarpen doleciał do celu. Gdy wyszedł z warp na skraju systemu to od razu do niego podleciały 2 B'Rele.- Zidentyfikujcie się, podajcie cel przybycia i dlaczego lecą z wami Romulanie? - zapytał wściekłym tonem kapitan jednego z nich.

lszekg
    Uczestnik

Savon. Dowódca okrętu SS Yarpen. Przybywamy tu w celu... handlowym. Romulanie natomiast to nasza... "ochrona" choć oni się z tym raczej nie zgodzą i nazwą się eskortą.

I. Thorne
    Uczestnik

- Dobrze, mogą wlecieć.Ale za wszelkie kłpoty odpowiadasz pan swoim majątkiem i głową!B'Rele odleciały, a przed tobą rozciągał się raj. Kupiecki raj.Czujniki wykryły kilkadziesiąt jednostek KSO i ponad 200 cywilnych, różnej wielkości i przeznaczenia. Oprócz tego wokół drugiej planety układu krążyły trzy stacje kosmiczne, gdzie można było handlować każdym towarem. Stocznia mieściła się bliżej słońca i tak też znajdowała się fabryka odzyskująca dilit ze skał. Jej magazyny były tak potężne, że mieściło się w nich ponad pół miliarda ton rudy. Niepotrzebne resztki po rafinacji były transportowane w ogromnych kontenerach i zrzucane na pierwszą planetę.

lszekg
    Uczestnik

-Kurs na fabrykę. Poinformować ją o transporcie. -Pod nosem miałem kawał całkiem żyznej ziemi i przydało by się wyciągnąć z niej ile się da.

I. Thorne
    Uczestnik

Fabryka przyjęła informacje i połączył się z toba jej szef, o dziwo nieklingon.- Pan Savon, jak mniemam? Otrzymalismy już informacje od pani B'Raki, ze pan zakupił jej rudę. Z chęcią weźmiemy cały towar. Dajemy 0,315 sztabki za tonę.

lszekg
    Uczestnik

-Dobrze. -Po dość niedługim czasie 1 200 000 ton rudy zostało przygotowane do przewiezienia a na moim koncie pojawiły się pieniądze.Nigdy jeszcze nie zrobiłem takiego interesu przy jednym podejściu.

I. Thorne
    Uczestnik

Miałeś 378 000 sztabek na koncie. Mogłeś zrobic kolejny kurs do kopalny by kupic wiecej rudy lub wpaść na stację. Byc może znajdzie się coś innego do transportu.

lszekg
    Uczestnik

-Podchodzimy do stacji. -Może uda się załatwić coś z listy a jak nie, załatwimy nasze zaopatrzenie. Ja spróbuję poszukać chandlarza bronią. Mogę znaleść to czego szukam.

I. Thorne
    Uczestnik

Wraz z dwoma ochroniazami przenisołes się na stacje, gzdie sprzedawano broń i niewolnikówPrzy zejściu z teleporteraz stał urządnik i wręczał każdemu padda z zasadami handlu.- Płac podatki, słuchaj ochrony, nie wszczynaj burd. - powtarzał skróconą wersję.Od razu rzuciło się do ciebie kilku naganiaczy- Chce pan kobietę? Każdy wiek, każdy wygląd. Handlarz Kerr jest najlepszy!- Tanie dezruptory dla piechoty!- Kardazjańskie torpedy i dezruptory spiralne. Każda ilość!- Egzotyczna broń biała i jeszcze bardziej egzotyczni humanoidzi!

lszekg
    Uczestnik

Poszukiwanie lekko nie poszło. A jednak znalazłem:-Pokład 2, sekcja 5 Oręża Lowarxa.... interesująca nazwa. Chyba tam znajdę remańską i androiańską metalurgię.

I. Thorne
    Uczestnik

Po drodze do kowala zaczepił cię jakiś karzeł:- Pan Savon? Jeśli chce pan odzyskać zgubionych członków załogi musi pan dac mi 2 paski latinum.

lszekg
    Uczestnik

Spojrzałem na niego jak na ścierwo dając przy okazji znak ochronie. Facet został zakleszczony między moimi ludźmi. Fazery mierzyły mu gdzieś poniżej pasa. -Posłuchaj mnie drogi panie... jeśli co kolwiek zrobisz stracisz coś więcej niż męskość. Idziemy do transportera.

I. Thorne
    Uczestnik

- Zaraz... Panie, ja tylko przekazuje wiadomość. Jeden niewolnik powiedział, ze zapłaci pan mi jesli przekażę wiadomość! - facet usiłował uwolnic się, ale nie miał szans z twą ochroną.

lszekg
    Uczestnik

Wreszcie dotarliśmy na płytę. Rzuciłem dwa paski operatorowi. Przesłaliśmy się na Yarpena.

I. Thorne
    Uczestnik

- ja tylko przekazuje wiadomość! przekazuje wiadomość! nie mam nic wspólnego z handlem niewolnikami! - darł się przez cały czas. - Nic nie zrobiłem! Chciałem tylko trochę zarobić!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 447 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram