Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kupiec Savon

PBF - kupiec Savon

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 447 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

-Wie pani, wezmę pełną zwykłej rudy. Najprawdopodobniej pokursuję tutaj. Tak więc będę stałym klientem. Doskonale poproszę też o te listy.

I. Thorne
    Uczestnik

Klingonka ucieszyła się, słysząc że weźmiesz zwykłą rudę i nawet dołożyła kilkanaście ton gratis na zachętę.Szybko podpisaliście umowę, potwierdziłeś przelew 350 000 sztabek złotego latinum, a B'Raka poleciła magazynom na orbicie wydać 1 200 000 ton rudy.Dała też ci listę potrzebnych rzeczy, głównie części zamiennych oraz ofert pracy dla specjalistów.- Dokąd chce pan zawieźć rudę? Do naszych stoczni czy federacyjnych? - zapytała na pożegnanie.

lszekg
    Uczestnik

-A pokursuję trochę na waszych teranech. -Porzegnałem się z klingonką i przesłaliśmy się na pokład.

I. Thorne
    Uczestnik

Na Yarpenie sternik dostał już namiary na trzy pobliskie fabryki wytwarzające z rudy pył dilitowy.Jedna była na Yavos V, gdzie ród Changa miał swe rodowe stocznie, druga na Ptos, tam stocznie KSO otaczały słońce bez planet, zaś trzeci to K'Mghar. W tej ostatniej budowano statki komercyjne, dla biedniejszych rodów i klientów indywidualnych. Można tam też było zakupić części zamienne oraz tanio wyremontować klingońskie jednostki.Tymczasem Tonga podleciała do ogromnych kosmicznych magazynów, gdzie przechowywano rudę przeniesioną z planety za pomocą lądowników i kosmicznych wind. Automatyczne wężę połączyły się z ujściami komór transportowca i zaczęły wpychać rudę.

lszekg
    Uczestnik

Po godzinie towar był załadowany. -Mark, kurs K'Maghar czy jak mu tam warp 6,45

I. Thorne
    Uczestnik

Tonga trochę zatrzęsło, gdy osiągała taką prędkość, ale po chwili uspokoiła się.Lot miał potrwać około 17 godzin.

lszekg
    Uczestnik

Przez większość czasu nic się nie działo. Nagle spadliśmy do warp 2. -T'Javn status?

I. Thorne
    Uczestnik

- To tylko zakłócenie podprzestrzeni, pewnie po starych silnikach warp używanych kiedyś.Jednocześnie zabłysła jedna z lampek.- Kapitanie, mam wezwanie pomocy od małego, cywilnego statku. Informują o poważnych uszkodzeniach napędu warp. Proszą o pomoc.

lszekg
    Uczestnik

-Uzbrojenie?-Za daleko.-Podlecimy do niego na czerwonym alarmie.

I. Thorne
    Uczestnik

Przy przybliżeniu się do wzywającego pomocy okazało się, że była to mała jednostka wielkości dużego patrolowca.- Mam odczyt 5 załogantów. Silne promieniowanie w okolicy maszynowni. Minimalna ilość broni i słabe osłony. Czyli jest to żadne zagrożenie dla nas.- Tu kapitan Pier...szkodzenia naszego reakt...ku rannych...my pomocy... - dotrał przerywany przekaz z patrolowca.

lszekg
    Uczestnik

-Ochrona do sali transportera! Przesyłać, ale zachować ostrożność. -Romulanie krążyli w okół nas. Dla nich każdy tu wydawał się wrogiem.-Opuszczam osłony i przesyłam.-Ciekawe czy w alternatywie jeszcze żyję -Przesło mi przez myśl.

I. Thorne
    Uczestnik

Przez chwilę wszystko przebiegało noramalnie. Ale...- Kapitanie, nie możemy przesłać nikogo z uszkodzonego statku, ale coś jest przenoszone!- Tu transporter 1. Co się do cholery dzieje? Dwóch moich podwładnych przeniesiono!- Patrolowiec podnosi osłony i uruchamia silniki warp. - błysnęło i "uszkodzonego" okręcika już nie było. Szybko zaczął oddalać się w warp.

lszekg
    Uczestnik

-Cholera! Pełna war.... albo nie. Może czeka nas tam większa przeprawa.... co toza okręcik?-Nie zdąrzyłem się przyjżeć ale raczej go nie dogonimy. -Przeczesać wszystkie pokłady. Może nawet zostawili nam pamiątkę. -Podnosimy osłony.... i lecimy do K'Maghar. Polecimy trochę tym kursem... a jak nic nie znajdziemy to znów wybierzemy normalną drogę.-Aye, aye. Warp 6,8

I. Thorne
    Uczestnik

Czujniki nie wykryły żadnych przesłanych na Yarpena obiektów, ale raport o stratach nie był wesoły.- Stracilismy 7 członków załogi, 4 z ochrony, 2 mechaników i pielęgniarkę. Oprócz tego stracilismy części zamienne, pojemniki z antymaterią i kilka elemntów zapasowego rdzenia komputera. Straty oceniam na jakieś 2 000 sztabek, nie licząc ludzi.Patrolowiec, jak wynikało ze częściowego skanu był zbudowany w technologii klingońskiej. Cechą charakterystyczną były duże gondole warp, dające bardzo wysoką prędkośc przez krótki czas. Po prostu wyglądał jak statek złodziejów.

lszekg
    Uczestnik

Przez dłuższy czas mruczałem przekleństwa na temat piratów i świata -Krótkie loty z dużą warp. Cholera! Nie dość że zostałem wykiwany to jeszcze za to płacę! Może się jeszcze za to odpłacę. Trzymać kurs na fabrykę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 447 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram