Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kupiec Savon

PBF - kupiec Savon

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 447 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Łączny koszt pierwszych wpłat na mechaników zamknął się w sumie 2 000 sztabek i 90 dla IHF. Poza tym ryba na "niezależnych" pobrał 50.Kwestia naukowców była prosta jak drut. Tonga nie była Nebulą i jej czujniki miały szukać podejrzanych rzeczy, a nie rozróżniać typy osobliwości kwantowych. Do ich obsługi też nie potrzeba było ludzi po studiach. Laboratoriów też nie była na okręcie, więc Kotreh'ng polecił ci trójkę Kardazjan, którzy chcieli po 100 na początek.

lszekg
    Uczestnik

Wziąłem dwójkę za sto i jednego który chciał dwieście. -Rybogęby wyglądał na zadowolonego i podawał mi paddy z tymi co mieli pilnować porządku na okręcie

I. Thorne
    Uczestnik

Tu wybór był ogromny, w końcu na ochroniarza czy żołnierza wystarczyło tylko mieć siłę fizyczną, a nie umysłową.Mogłeś wybierać od byłych żołnierzy KSO czy kardazjańskich Kast do zwykłych przygłupó. Rybka znowu podał ci alternatywną listę Syndykatu, którzy byli o połowę tańsi.Wystarczyło tak z 10-15, chyba że będziesz przewoził niewolników. Wtedy przyda się ich o wiele więcej.

lszekg
    Uczestnik

-pięćdziesięciu panów lojalnych i dobrych w fachu. -Powiedziałem wyciągając sztabkę. A rybka odrazu wyciągnął takich co mięli odpowiednie wymagania. Spojżałem na paddy

I. Thorne
    Uczestnik

Od razu znalazły się dobre oferty. Najemnicy byli pewni i mieli referencje z innych statków. Z zasady brali po 200-300 sztabek na początek i pensje do 100 sztabek.

lszekg
    Uczestnik

Po zakupieniu u rybki tego czego było potrzeba spojrzałem na padd. 30+3+13+3+50 daje eeee....96 osób. -Dobrze... za wszystko dziękuję. Teraz zajmijmy się tym co okręt ma mieć.

I. Thorne
    Uczestnik

Mogłeś ładować dowolną technologię w statek, ale kardazjańskie najlepiej łączyć z kardazjańskim, więc kolejnym ruchem było zawitanie do pośrednika zajmującego się wyposażeniem kardaskich statków.- Dzień dobry. - przywitał cię lekko juz podsuszony Kardazjanin. - Alin Drek, wolny pośrednik. Mam na składzie praktycznie wszystko do kardazjańskich okrętów. Od kabla do guziczka "OGNIA" na mostku do pochłaniaczy dwutlenku węgla w utylizatorni. Jakiej klasy okręt pan posiada i co chce pan kupić?

lszekg
    Uczestnik

-Och... posiadam dość niezwykły "okręt" to znaczy tongę z podczepionymi dwoma hidekimi. Potrzebuję trochę panczerza i płyt duranium. Przy okazji z pięć wyrzutni torped, samych torped, dyzputorów średnich i lekkich, masy do replikatorów i pistoletów oraz karabinów dyzputorowych. -Kardazjanin zaczął podliczać.

I. Thorne
    Uczestnik

Alin przez chwile popatrzył na ciebie jak na wariata, potem usmiechnął się i zrobił listę.- Podzieliłem ją na dwie części. - dał ci pierwszą. - Jeden piostolet za 1 sztabkę, karabin za 2. Miesięczny zapas zywności i rezerwowe płyty to będzie ze 100 sztabek na okręt tej klasy. Ale co do reszty... - podał ci drugą listę. - Widzę, że jest pan kupcem, a nie teoretykiem pola warp. Nie może pan sobie dokładać pancerza tyle ile się panu podoba. Jesli to było mozliwe, to okręty miałyby z metrowy pancerz, a nie kilkunastocentymetrowy. Tonga jest specyficznym okrętem i jesli zwiększy pan pancerz nawet o 5 cm, to prędkość spadnie o minimum połowę. Tak samo jest z bronią. Okręt tej klasy ma 1 wyrzutnie torped, 1 główny dezruptor spiralny i 4 małe. Ładowanie dodatkowej broni to poważna ingerencja w kadłub i pole warp. Bez dokładnych studiów pola warp okręt po prostu się rozsypie. Jedyne, co jest rozsądne z drugiej listy to torpedy fotonowe i mam je po 300 sztabek za sztukę. Cena reszty komponentów to: 7 000 za wyrzutnie, 4 000 za sredni dezruptor i 2 500 za lekki. Ale ponownie powtarzam. Wkłdanie ich na okręt to poważna ingerencja.

lszekg
    Uczestnik

-Tak właściwie to proszę o torpedy w moich okrętach nie ma żadnych więc proszę o jakieś -tu pewne przeliczenia -O jakieś 225 co znaczy że po 40 i 15 zapasowych na tongę, 40, 30 i 15 zapasowych na oby dwa hideki. Podliczyłem też to i owo i wyszło 68231 tysięcy sztabek złotego latinum. Biorąc pod uwagę pańskie słowa nie zamawiam dezputorów. Jednak mam pytanie: Na paru pokładach zostało zdarte nitowanie i pancerz zewnętrzny więc czy bez większych zmian można wymienić osłony lub pola integrujące. -Powiedziałem dając staruszkowi padd z obliczeniami i z zapłatą.

I. Thorne
    Uczestnik

- Osłony oczywiście można wzmocnić. Potrzeba na to reaktorów fuzyjnych i generatory osłon. Oprócz tego przewody EPS oraz trochę pracy. Torped mam na magazynie 100, resztę mogę załatwić w 3 dni.

lszekg
    Uczestnik

-Dobrze. Mam tu jeszcze dużo rzeczy do załatwienia wię zostanę dwa tygodnie. Ma pan reaktory, przewody i generatory? A tak na boku okręty potrzebują sporej modernizacji... -Już wiem dlaczego dał mi go za 95 tysięcy - pomyślałem -Zawodzą rdzenie komputerowe ma pan coś co by pasowało na wymianę?

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście, że coś takiego mam. A jeśli nie, to załatwie to szybciej niż tydzień. Będzie pan miał więc sporo czasu na zamontowanie nowości. proszę tylko o dokładny spis części, które pan chce. Stare mogę odebrać w rozliczeniu, po cenie rzeczoznawcy IHF minus 8%.

lszekg
    Uczestnik

-Dobrze będę za jakaieś dwie-trzy godzinki.-Na platformie transportera zapłaciłem operatorowi (słyszałem że ci co nie płacą "omyłkowo" materializują się w próżni) i po chwili stałem przed nowo nabytym mechniku.-Szefie, mam pewne wątpliwości czy maszynownia nie wybuchnie mi pod nogami...-To dobrze.-[...]-To dobrze bo musisz załatwić mi wpis wszystkiego co na tym okręcie rozlatuje się w rękach: od reaktora warp, po kurek od prysznica w kajucie jakiegoś załoganta. Rozumioemy się?-Tak jest!

I. Thorne
    Uczestnik

Młodzik przyszykował listę najpotrzebniejszych części. Okazało się, że najpotrzebniejsze elementy plus zapasowe, które muszą być na takim okręcie będą kosztować tylko 10 000 sztabek. Za to wersja luksusowa, z zabezpieczeniami i różnymi bajerami typu inhibitory transportu czy systemy obronne przeciwko abordażowi to wydatek 35 000 sztabek.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 447 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram