Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kupiec Savon

PBF - kupiec Savon

Wyświetlanie 15 wpisów - od 421 do 435 (z 447 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Proszę... I tak nie mam nic więcej do powiedzenia. Na ewentualne pytania odpowia moja sekretarka.Dość bezceremonialnie dał ci do zrozumienia, żebys się wynosił z jego biura.

lszekg
    Uczestnik

-Tak jest! -Wybiegłem ze stacji i poprosiłem kapitana statku romulańskiego by mnie przesłał do siebie.

I. Thorne
    Uczestnik

Po chwili byłes już na romulańskim Hawku.

lszekg
    Uczestnik

Szybko podszedłem do Kapitana. -Macie tutaj jakieś zagłuszacze czy coś?

I. Thorne
    Uczestnik

- Przecież jesteśmy Romulanami. - machnął ręką. - Teraz może pan mówić swobodnie.

lszekg
    Uczestnik

-Czy jest możliwość by wasze okręty bezpiecznie przeleciały po klingońsko -federacyjnej granicy, omijając patrole i bazy klingonów? Jeśli chodzi o federację, mogę dać wam T'Javn by podawała się za kupca którego eskortujecie.

I. Thorne
    Uczestnik

- Na granice gornyjską? Raczej wątpię. Klingoni mają pobudowane potężne stacje nasłuchowe i wykrywją nawet zakamuflowane statki. Gdyby nie to to dawno QuonoS stałby w ogniu...Romulan chwilę pomyślał.- Wiem, że przyjął pan misję dostarczyciela wody i to jest problem. Tam, do ataku Borga na federacyjne sektory, było dość niespokojnie. Szytkowała sie wojna i tylko cyborgi spowodowały, że nie Klingoni i Gorn nie rzucili się sobie do gardeł. Byłoby bardzo niebezpiecznie się tam zapuszczać nam, Romulanom. Zdaje mi się, że chyba będzie musili rozwiązać naszą umowę, prawda?

lszekg
    Uczestnik

-Cóż. Chyba tak. Miło mi się z wami pracowało. Mam nadzieję was jeszcze spotkać. Jako przyjaciół oczywiście.

I. Thorne
    Uczestnik

- Zapraszamy. Granice Imperium są zawsze otwarte dla uczciwych kupców.

lszekg
    Uczestnik

-Żegnam... i na pewno zajrzę. -Po chwili poszedłem do terminalu by zobaczyć czy są jakieś okręty do skaptowania.

I. Thorne
    Uczestnik

Były różne, ale jak zostałeś zidentyfikowany to pojawiło się dodatkowe menu ze statkami do wyboru. Cha'Diche, B'Rele, nawet K'Vort był na stanie. Były nowe i dobre i raczej nie wyglądały na własność Domów. Ceny wynajmu były bardzo konkurencyjne.

lszekg
    Uczestnik

-Spojrzałem spokojnie ile kosztowało by wynajęcie K'Vorta problemem było to iż zwrotne jednostki sił obronnych były raczej nie przystosowane do pozycyjnej, co niestety było podstawą dla okrętów marynarki imperialnej. -Cha'Dich i B'Rel, komputer, zestaw i porównaj. Data budowy, stan i koszty....

I. Thorne
    Uczestnik

Przypomniałeś sobie ceny z poprzedniego wynajmu. Tam B'Rel kosztował 2 000 sztabek od razu i 1 000 na miesiąc, a tutaj tyle samo kosztował K'Vort! Widać było, że Brygadier chce byś brał jak najwięcej statków, które mogłby robić za ochronę, a atak naprawdę sprawdzac okolicę czy ktos się podejrzany nie kręci.Cha'Dichy były mniejsze niż B'Rele i spełniały funkcję patrolowe-pomocnicze. To była raczej nowa konstrukcja, ale dobra i groźna (jak reszta sił KSO).Dostępne B'Rele i Cha'Dichy zbudowano w podobnym roku, stan był dobry. B'Rel kosztował 800 na początku i 300 za miesiąc, Cha'Dich odpowiednio 400 i 150. Było dostępnych 5 B'Reli i 12 Cha'Dichów.

lszekg
    Uczestnik

-K'Vort 3 B'Rele 2 Cha'Dichy. To chyba wystarczy... nawet na znajomych piratów.

I. Thorne
    Uczestnik

Ochrona miała cię kosztować zaledwie 4 200 sztabek.Gdy wysłałeś zamówienie, to prawie natychmiast dostałeś potwierdzenie, że jednostki będą gotowe do odlotu w ciągu godziny.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 421 do 435 (z 447 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram