Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kupiec Savon

PBF - kupiec Savon

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 447 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

-Całkiem nieźle. -Przejrzałem padda. Wszystko było normalne (jak na B'Rela w średnim wieku). T'Javn w tym czasie kopnęła dosyć mocno jakiegoś kuropodobnego zwierzaka. -Dzierlatko! CO.... ON..... SOBIE...... WYOBRAŻAŁ?! -Po każdym słowie następowało potężne kopnięcie i głośny gdak. Całemu incydentowi z ciekawością przyglądała się romulańska załoga. -T'Javn idziemy na nasz okręt.

I. Thorne
    Uczestnik

Statki trochę zwolniły w warp i szybko byłeś z powrotem na swym statku.Tam już czekał na ciebie na podprzestrzennej jakiś oficer z rodu Changa.- Słyszałem, że znaleźliście nasz zniszczony transportowiec. Co może pan o tym incydencie powiedzieć? - był to sam brygadier Komag ze stacji gdzie kupiłeś troche rzeczy i opchnąłeś rudę po raz pierwszy.

lszekg
    Uczestnik

-Odebraliśmy wezwanie pomocy. Kiedy dolecieliśmy na miejsce, z transportowca zostało parę ton śmiecia. Wysaliśmy do was wiadomość ale w tedz naskoczyły na nas B'Rele i Vor'Cha. To żelayna ręka.

I. Thorne
    Uczestnik

- Żelazna Ręka? To się ostro rozpanoszyli, że atakują rodowe statki? Już my im pokażemy. Jak przybędzie pan do stacji to przejme więźniów, o których juz wiem. Dostanie pan za nich ekstra stawkę, więc proszę nie wysyłac informacji o ich sprzedaży. To wszystko.

lszekg
    Uczestnik

-Bez odbioru. Cisza w eterze! Przyspieszamy do warp 6

I. Thorne
    Uczestnik

Droga do stacji przebiegła bez problemów.Po kilku godzinach Yarpen wraz z ochroną wyszedł z warp na obrzeżach systemu.

lszekg
    Uczestnik

-Kurs na jedną ze śluz dokujących, -Przemknęło mi coś przez myśll. -Przeskanujcie jeszcze tego B'Rela. 1/4 impulsowej.

I. Thorne
    Uczestnik

B'Rel był czysty nie miał żadnych niespodzianek. Romulanie rzetelnie wykonali swą robotę i zabrali każdy ekstra sprzęt, poza standartowym, by oddzielnie go sprzedać.Yarpen zadokował i ruda zaczęła opuszczać ładownie. Tym razem stawka za tonę była trochę niższa (jak wyjaśnił nadzorca, ostatnio przyleciało parę statków z ładunkiem rudy, więc zapasy były), ale i tak zarabiałeś 4% po odliczeniu podatków. Do tego resztki rudy też zwiększyły twe konto w banku.

lszekg
    Uczestnik

-Muszę coś tu jeszcze załatwić. -Oby w banku mieli coś innego niz te draski...

I. Thorne
    Uczestnik

Wraz z tobą na stację zeszło kilku ogrodników, którzy w czasie lotu dokończyli szykowanie ogródka.Na stacji przywitał cię znany już ruch. Był nawet większy niż ostatnio.

lszekg
    Uczestnik

Teraz było mniej przyjemnie, jeśli ktoś zechce mnie zabić ma świetną okazję. Poszedłem prosto do banku trzymając palec na spuście.

I. Thorne
    Uczestnik

Do banku prowadziły drzwi pilnowane przez dwóch barczystych ochroniarzy.- Jesli posiada pan broń to proszę ja oddać. - rzekł jeden z nich. - W środku zagłuszana jest łączność, więc jeśli chce pan z kimś porozmawiać to musi pan wyjść na zewnątrz.

lszekg
    Uczestnik

Mruknąłem parę słów oddałem dezruptor iwszedłem do banku.

I. Thorne
    Uczestnik

Bank był mały, bardziej przypominał sklep niż oddział Banku Obrony i Rozwoju. Ten zaś był własnością Izby Handlowej Ferengi i w każdym państwie miał inną nazwę: w Federacji Federalny Bank Równości, u Romulan Bank Imperium, u Ferengi Bank Komercji...Przy wejściu stało kolejnych dwóch strażników, a na ścianach zamiast towarów przyczepione były poświadczenia honorowania przelewów i operacji bezgotówkowych przez praktycznie każdą rasę lub organizacje w znanym świecie. Istotnie, Bank nie obsługiwał tylko Obsydianowego Legionu i Sojuszu Klingońsko-Kardazjańskiego z lustrzanego wszechświata.Klientów obsługiwały 3 panie. Tobie akurat trafiła się Bolianka w średnim wieku.- Dzień dobry. W czym możemy służyć? - zapytała.

lszekg
    Uczestnik

-Jeśli można chciał bym wyciągnąć trochę "żywej" gotówki.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 346 do 360 (z 447 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram