Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kupiec Savon

PBF - kupiec Savon

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 447 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Tak, mają pełny komplet załogi B'Rela. Jest ich 24.

lszekg
    Uczestnik

-Cała załoga B'Rela jest u nas.

I. Thorne
    Uczestnik

- Przekażcie ich nam. KSO płaci 75 darseków od głowy pirata i 200 za kapitana. Do tego oczywiście dochodzi wylicytowana cena od sprzedaży niewolnika, chyba że chce pan kogoś sobie zachować. Zdobyczny B'Rel musi byc dostarczony do naszego doku do inspekcji i demontażu urządzenia maskującego. Potem będzie pan mógł zrobić z nim co zechce.

lszekg
    Uczestnik

-Dobrze. Bez odbioru. -Razem z T'Javn przesyłamy się na pokład falcona by zobaczyć naszych piratów.

I. Thorne
    Uczestnik

Szybko i bez zbędnych pytań zostałeś poprowadzony do aresztu gdzie siedziało stadko Klingonów, oriończyków, Farian i innych ludzi podejrzanego autorytetu. Nawet był jeden Letherianin.

lszekg
    Uczestnik

Przyjrzałem się temu zbiorowisku. Uruchomiłem komunikator i powiedziałem -Ruszać!

I. Thorne
    Uczestnik

- Gdzie mamy się ruszać? - zapytał jeden z piratów. - Sa pola siłowe. A może podreptamy w miesjcu? - wywołało to salwę śmiechu.

lszekg
    Uczestnik

Zakląłem pod nosem. -A żebyś wiedział mądralo. -Spojrzałem na strażników. -Weźcie sobie trochę ludzi do pomocy, ogólcie więźniów i wpuśćcie im do celi jakiś gaz. Tylko mają być żywi.. -Teraz nacisnąłem właściwy guzik w komunikatorze. -Sternik lecimy.

I. Thorne
    Uczestnik

- Tak jest, kapitanie. - Falcon też ruszył bo to poczułeś.- Hej, mieszańcu. - warknął jeden z Klingonów. - Nie jesteśmy byle śmieciami. Masz traktować nasz jako normalnych więźniów, bo inaczej Żelazna Ręka się zemści!

lszekg
    Uczestnik

-Kim jest żelazna ręka i jak mam cię traktować?

I. Thorne
    Uczestnik

- Żelazna Ręka to piracki klan na ziemiach klingońskich. - wtrąciła T'Javn. - Postępują według kodeksu jakiegoś Philipsa i nie atakują każdy statek. Znani są z tego, że jeśli ktoś obrazi członka Żelaznej Pięści to reszta mści się za zniewagę.- Właśnie, dzietlatko. - rzekł ten sam pirat co wcześniej. - Mimo, że jesteśmy piratami masz nas traktowac jak jeńców wojennych. Żadnych upokorzeń czy tortur.

lszekg
    Uczestnik

-Dobra, dobra. -Impreza powoli zaczynała się rozkręcać. Na zagryzkę pewnie przyjdą duchy.

I. Thorne
    Uczestnik

Na wieść o porządnym traktowaniu piraci uspokoili się i grzecznie siedli na swoich łóżkach.- Chcesz ich o coś zapytać czy spadamy? - zapytał ciebie cicho T'Javn.

lszekg
    Uczestnik

--Nie, -Mruknąłem domyślając się odpowiedzi na trapiące mnie pytanie.

I. Thorne
    Uczestnik

Opuściliście więc areszt, a do ciebie podszedł romulański oficer z paddem zawierającym opis zdobycznego B'Rela.- Ma jakieś 35 lat, więc jego cena nie będzie super wysoka, choć z 20 000 sztabek da się uzyskać. jeśli do tego sami naprawimy uszkodzone systemy, co teraz mechanicy robią będzie nawet więcej.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 331 do 345 (z 447 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram