Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kupiec Savon

PBF - kupiec Savon

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 447 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

-Wszystkich? Balibok zwrócił mi tylko czterech. Co z pozostałymi dwoma?

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie wiem. Mógł już ich sprzedać. Oddał tylko tych, którys widziałes i mogłeś żądac ich zwrotu zgodnie z prawem. A tak nie ma załogantów i masz tylko swoje słowo przeciwko jego.

lszekg
    Uczestnik

-Cholerny ustrój. Dobra skoro tyle mi powiedziałeś trochę przyśpieszę. Pilnujcie go. Raporty co 30 minut. -Poszedłem na mostek będę musiał powoli rozważyć co ten pirat powiedział.

I. Thorne
    Uczestnik

Statki wróciły na kurs. Do kopalni było jakieś 23 godziny przy obecnej prędkości.

lszekg
    Uczestnik

-Przyspieszcie do warp 5. Ja idę do kwatery informujcie o wszystkim.

I. Thorne
    Uczestnik

Yarpen przyśpieszył, co zaoszczędziło parę godzin. W czasie lotu nie wydarzyło się nic konkretnego, chyba że liczyć 2 transportowce z rudą i 3 B'Relami ochrony lećace z kopalni do stoczni rodu Changa.Na 30 minut przed dolotem do celu zostałeś wywołany przez B'Rakę, która chciała już ustalić kolejny zakup rudy.

lszekg
    Uczestnik

-Tu Savon. Proszę poczekać aż zadokujemy mamy części zamienne dla kopalni.

I. Thorne
    Uczestnik

- Zrozumiałam. Ale szczegóły odnośnie ilości i rodzaju pańskim zakupów możemy już teraz omówić. Mam tu kontrolę i mogę nie mieć czasu gdy pan doleci.

lszekg
    Uczestnik

-Wezmę z milion ton rudy zwykłej.

I. Thorne
    Uczestnik

- Zroumiałam. Cena jak zwykle 0,3 sztabki za tone to daje 300 000 sztabek do zapłaty. Jeśli wyposażenie dla kopalni będzie dobre nie tylko dam panu uczciwe 3% zysku i jeszczę troche rudy gratis.

lszekg
    Uczestnik

-Dobrze. Ludziska, przygotować się do dokowania i odbioru rudy. Przygotować też części zamienne.

I. Thorne
    Uczestnik

Yarpen wchodząc do układu wraz z ochroną wykrył kilka ciężkiech klingońskich jednostek: 2 Vor'Che, K'Vorta i K'Tingę. Były ustawione w pobliżu magazynów rudy.Romulanie, by nie denerwować Klingonów zatrzymały się w połowie układu, a twój statek powoli zbliżył się do magazynów.- Tu kapitan K'Chenk. - połączył się z toba kapitan jednej z Vor'Ch. - Przygotujcie się na pełna inspeckcję. - jego głos był twardy i ostry. Nie należało z nim dyskutować.

lszekg
    Uczestnik

-Tak jest. No dobra panienki, ruchy!

I. Thorne
    Uczestnik

Na wieść o inspekcji nastąpiło poruszenie wśród załogi. Szybko sprzątnieto przeszkadzające zawalidrogi typu skrzynki z narżędziami. Uzywek nie trzeba było kryć, Klingoni to nie kontrola Gwiezdnej Floty, w KSO chenir przyjmowało prezenty od sprawdzanych kapitanów. Dzięki temu zycie sprawdzanego stawało się prostsze.Vor'Che podeszły z obu stron do Yarpena, a K'Vort zaczął pilnować Romulan.Na mostku poajwił się wcześniej poznany kapitan K'Chenk wraz z ochroną i inżynierami. Ci zaczeli sprawdzać logi, szukając podejrzanych postojów, w których można było załadowac kontrabandę.- Zatrzymali się około doby temu. - rzekł jeden ze specjalistów. - Pomagali wtedy w aresztowaniu pirackiego statku. Wydarzenie odnotowane w naszych zapisach.- Czy przewozi pan coś więcej niż rudę to stoczni i z powrotem? Niewolników, broń, narkotyki, specjalistyczny sprzęt... - zapytał ciebie K'Chenk.

lszekg
    Uczestnik

-Od czasu do czasu przewożę jakieś bardziej zaawansowane urządzenia. Inhibitory transportu, wzmacniacze sygnału.. ale w tym roku jeszcze nic takiego nie przewoziłem. Zazwyczaj przewożę rudę, pasażerów i niebyt zaawansowany sprzęt do stacji albo kopalni. Zdarzy się że przewożę produkty spożywcze. Alkohol przewoziłem raz. Jakieś dwa lata temu.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 447 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram