Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kupiec Savon

PBF - kupiec Savon

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 447 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Yarpen wskoczył w warp i poleciał ku kopalni.Po jakiś 5 godzinach lotu.- Kapitanie, odbieramy wezwanie pomocy od małej cywilnej jednostki, która została zaatakowane przez piratów. Mają poważne uszkodzenia napędu.

lszekg
    Uczestnik

-Znowu? Lecimy z podniesionymi osłonami na bezpieczny dystans jeśli to ten dupek, to odpłacimy mu pięknym za nadobne.

I. Thorne
    Uczestnik

Wszystko było poderzanie znajome. Operacyjny wysłał wiadomość o nadciągającej pomocy.Po kilku minutach byliście juz blisko statku.- Wygląda, że to ten sam statek, ale jest też inny. Wali do klingońskiego ze swoich dezruptorów.

lszekg
    Uczestnik

-Wysłać wiadomość do okrętu klingońskiego by się zidentyfikowali. Przygotować się do walki

I. Thorne
    Uczestnik

- Klingoni nie odpowiadają. Za to ci drudzy tak.Na ekranie pojawił się potężny Oriończyk.- Kupiec Volak. Nie zbliżajcie się do tych złodziei. Ja ich dorwałem i należą do mnie. Nikt nie będzie mnie bezkarnie okradał!

lszekg
    Uczestnik

-Drogi Panie, mnie też okradli a skoro tak, to chyba mamy równo uprawnienie do złojenia im tyłków.

I. Thorne
    Uczestnik

- To ustawcie się w kolejce. Złapie tych piratów, wsadzę do budki agonalnej co kupiłam z lustrzanego wszechświata, a końcu sprzedam na targu niewolników. A pan czego od nich chce?

lszekg
    Uczestnik

-Dowiedzieć się czy na pokładzie niema czasem moich porwanych ludzi, przesłuchać ich dowódcę i wyrzucić go w próżnię.

I. Thorne
    Uczestnik

- Po co wyrzucać? Lepiej takiego sprzedać do kopalni. Tam odpokutuje za swoje błędy.

lszekg
    Uczestnik

-Umówmy się tak: Pani przekaże mi kapitana tej łajby i każdego kto by mówił że jest z tongi kupca Savona. Reszta jest pani.

I. Thorne
    Uczestnik

- A co chce pan zrobić z kapitanem? Zresztą czy KSO wie o porwaniach pańskiej załogi?

lszekg
    Uczestnik

-Ta.. wiedzą a co panu do tego?

I. Thorne
    Uczestnik

Bo już tu lecą. KSO nie lubi piratów i płaci tym co ich złapali. Chce pan trochę kasy to musimy na nich zaczekać. Dla podpowiedzi Klingonów nie interesuje stan fizyczny piratów, więc możemy się odkuć.

lszekg
    Uczestnik

-Niech będzie...

I. Thorne
    Uczestnik

W takim wypadku czas przenieść tych gości do luksusowych kwater. Jak chce pan zobaczyć moją budkę w akcji to zapraszam na mój pokład.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 447 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram