Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kupiec Savon

PBF - kupiec Savon

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 447 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

-Wezmę 15 sztuk.

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście. 750 dodatkowych sztabek. Do takiego zamówienia dodajemy gratis - wyjął za lady duraniową skrzyneczkę. - 6 dezruptorów ręcznych, każdy z dodatkowymi ogniwami zasilającymi. Czy to wszystko?

lszekg
    Uczestnik

-Tak wszystkon. -No to teraz do ogrodnika.

I. Thorne
    Uczestnik

Kardazjanin spisał tylko umowę, przyjął płatność przelewem i zapytał się gdzie dostarczyć towar.Po zakończeniu tranzakcji turbowinda zabrała cię do innej sekcji stacji. Ta bardziej przypominała ogród niż sztuczną budowlę. W powietrzu czuć było woń kwiatów, a oczy cieszyła feria barw roślin pochodzących z dziesiątek światów.Wolkana znalazłeś z lekkim trudem, ale w końcu udało się. Akurat przycinał gałązki drzewkom bonsai i nawet nie popatrzył w twoim kierunku.- Czego chcesz, kupcze Savon? - zapytał, prezentują swe telepatyczne umiejętności.

lszekg
    Uczestnik

-Prarę drzewek owocowych i wonnych kwiatów,

I. Thorne
    Uczestnik

- Jakieś sprecyzowane gatunki z określonych planet? A może sam mam wyszykować kompozycje dla pańskiego okrętowego ogrodu?

lszekg
    Uczestnik

-Tak wolał bym żeby zrobił to ktoś doświadczony, -Hmm.. ogródek jak na razie goły i wesoły.

I. Thorne
    Uczestnik

- Wesoły to on nie jest. Raczej woła o pomstę do nieba. Wyślę paru pracowników z potrzebnymi rzeczami, ale kwestią dyskusji pozostaje sprawa ile pan chce za to zapłacić? Im więcej tym efekt będzie lepszy, a pańskie "pielęgniarki" poczują się lepiej.

lszekg
    Uczestnik

-Dabo. -Mruknąłem pod nosem. -Cena kręci sie w okolicach 10 000 sztabek. -Usiadłem na ławce, zapach kwiatów ciągnął się po mózgu i opadał do żołądka jak nektar. To było... może nie cudowne ale odprężające. Tutaj można było pomedytować nad wszystkim... to miejsce nawet zaczęło mi przypominać dom.

I. Thorne
    Uczestnik

- 10 000 sztabek? Dostanie pan takie arboreum, że nikt inny w tym kwadrancie nie ma. Osobiście zajmę się nadzorem i przygotowaniami. - wyciągnał z kieszeni komunikator. - Dvel, zwołaj wszystkich zatrudnionych. Na umowy zlecenia też. Mamy bardzo bogatego klienta chcącego mieć coś niepowtarzalnego. I tak ma być. Zebranie za 30 minut. - schował komunikator. - Zechce pan pójść ze mną do mojego biura by spisać umowę?

lszekg
    Uczestnik

-tak,

I. Thorne
    Uczestnik

Wolkan poprowadził cię przez oranżerie i poletko, gdzie w doniczkach rosły różne kwiaty. Jeden nawet zaczął iść w waszą stronę, ale zdołaliście go wyminąć.- To othańska rosiczka. Bardzo rzadka. Do tej pory poznano zaledwie kilknaście gatunków mobilnych roślin, ta właśnie specjalizuje się w łapaniu mrówek, które raczej nie opuszczają swych gniazd, więc szybko kończą jako źródło azotu.Biuro było urządzone skromne jak na Wolkana przystało. Każda rzecz do czegoś służyła, a jedyną ozdobą był obraz z wolkańskim krajobrazem.- Oto umowa. - Wolkan podał ci padda. - Pan płaci, my zobowiązujemy się wszystko wykonać. W razie jakiś sugestii i życzeń możemy zmodyfikować wcześniej wybrany model. Planuję podzielić pański ogród na cztery części o zróżnicowanym krajobrazie: pustynnym, ziemno-wodnym, tropikalnym i tundrowym. Czy ma pan zatrudnionego jakiegoś ogrodnika? Jeśli nie to mogę polecić kilku. Prace w ogrodzie, szczególnie takim drogim wymagają czasu i umiejętności.

lszekg
    Uczestnik

-Hmm,, raczej niczego nie zmienię. Naszym ogrodnikiem jest Forek Trill, Jednak potrzebował bym jeszcze jednego.

I. Thorne
    Uczestnik

- Mam paru uczniów, którym jest nudno na tej stacji. Przygotuję listę. - do biura weszło dwóch mężczyzn. - Dvel, to jest kapitan Savon, nasz klient. Jak przybędą pozostali to niech przygotują zestaw czteroporowy i zapakują wszystko do promu. Ja przygotuje do końca projekt i sam zajme się nadzorem. - Klingon skinął głową i wyszedł.Wolkan popatrzyłó na ciebie.- Czy to wszystko? Mam pan jeszcze jakieś życzenia?

lszekg
    Uczestnik

-Prosił bym jeszcze tylko o małą doniczkową roślinę.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 196 do 210 (z 447 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram