Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kupiec Savon

PBF - kupiec Savon

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 447 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

Wymierzyłem mu w biodro. Jeśli się uda będę mógł rozciąć mu brzuch.

I. Thorne
    Uczestnik

Cios był szybki i celny. Po trafieniu Jem'Hadar jeknął i zwalił się na glebę.- Doskonała walka. - rzekł sprzedawca. - Podoba się panu ostrze? A może chce pan spróbowac czegoś innego?

lszekg
    Uczestnik

-Doskonałe. Tak wezmę to.

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście. Broń jest kuta, nie replikowana. Cena 5 sztabek. Może to tego weźmie pan do tego jakiś nóż? Prawdziwy wojownik ma zawsze coś w drugiej ręce...

lszekg
    Uczestnik

Nagle coś mi się przypomniało. -Wezmę jeden przystosowany do ran szarpanych, a nawet drugi jeśli przyjmujecie specjalne zamówienia. Wie pan drugi pójdzie do kobiecych rąk. Mogę powiedzieć że zwraca uwagę na wszystko.

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście. Proszę tylko o dokładny projekt lub chociaż opis noża. Wykonujemy praktycznie każdą broń, nawet ceremonialną.

lszekg
    Uczestnik

-Nóż 20 cm plus rękojeść ostrze przystosowane do przebijania/przecinania arterii. Wykonanie bez żadnych zdobień. Rękojeść można by obić polakierowanym drewnem. Czy tyle wystarczy?

I. Thorne
    Uczestnik

- Jak rozumiem ostrze ma być proste. Czy w rekojeści umieścić dodatkowy, mały szpikulec?

lszekg
    Uczestnik

Nie raczej nie.

I. Thorne
    Uczestnik

- Rozumiem. Płaci pan 12 sztabek złotego latinum. 5 za mek'ketH, po 2 za noże i 3 za ostatni. Po odbiór zamówionego proszę się zgłosić za 4 godziny.

lszekg
    Uczestnik

-Dobrze -Zapłaciłem i wyszedłem się czegoś napić.

I. Thorne
    Uczestnik

Nim dotarłeś do jakiegoś baru spotkałeś swego bosmana.- Kapitanie, czy zamierza pan wykupić porwanych załogantów? - zapytał prosto z mostu.

lszekg
    Uczestnik

-Tak jednak musiał bym wiedzieć gdzie trafili. Poza tym ten u którego byłem raczej nie da mało. A co? Ma pan jakiś pomysł?

I. Thorne
    Uczestnik

- Słyszałem o tej horendalnej cenie. Facet po prostu wyczuł, że chce pan swojego załoganta i zarządzał niebotycznej sumy. Ale rozwiązanie jest bardzo proste. Zgłosić fakt porwania dowódcy stacji. Gdy dostanie wszystkie dane o porwanych to jeśli są tutaj szybko wrócą na statek. Nawet danie komuś łapówki będzie opłacalne, bo załoga może zacząć szumieć. Podpisali kontrakty i uważają, że to pan odpowiada za ich bezpieczeństwo. Jeśli uznają, że nie może pan tego zrobić to większość szybko się zwolni.

lszekg
    Uczestnik

-Dobry pomysł nie pomyślałem o tym. -To była szczera prawda. Najprostsze rozwiązania bywają tymi najtrudniej przychodzącymi do głowy. -Bosmanie, idziemy do dowódcy. -Najtrudniej będzie jednak odzyskać broń i części zapasowe. Szczęście jednak że mam dane zakupów na paddzie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 447 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram