Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,441 do 1,455 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Przeciwnków było dwóch. Jeden z nich, Kardazjanin, dostał prosto w głowę i na jego rasę wskazywał tylko mundur. Drugi leżał i trzymał się za ramię. Był Wolkanem.

Hemrod
    Uczestnik

Schyliłem się przed Vulcanem patrząc na niego spokojnie. Obserwowałem jego twarz, pięknie po prostu pięknie, tego stwora trzeba zniszczyć -Powiesz wszystko po dobroci czy będziemy musieli wyciągać od ciebie informacje?-

I. Thorne
    Uczestnik

- Człowiek wśród Kardazjan? - wysyczał. - Pieprzony zdrajca!

Hemrod
    Uczestnik

Popatrzyłem na leżące obok niego ciało -A ty co robiłeś z tym tutaj? Wyszedłeś na piknik? Gadaj kim jesteś i gdzie znajdziemy tego stworka ...-

I. Thorne
    Uczestnik

- To dezerter, idioto! Zamierzałem go wykorzystać by zwabić innych kardachów, a potem zabić. A ty liżesz buty temu glinnowi. - zarechotał.

Hemrod
    Uczestnik

Walnąłem go z całej siły w twarz po czym podniosłem komunikator -Anna przenieś go na okręt niech doktor i Skiff się nim zajmą -

I. Thorne
    Uczestnik

Wolkan zniknął, a po chwili połączyła się z tobą Ryan.- Kapitanie, sfolguj trochę. Wolkan nie żyje. Dostał wylewu krwi do mózgu.

Hemrod
    Uczestnik

-Ja mu nic nie zrobiłem. Podejrzewam, że to może być efekt uboczny odłączenia od kontroli tego potworka. Niech doktor przeprowadzi autopsję -

I. Thorne
    Uczestnik

- Może następnym razem ja przeprowadzę przesłuchanie. - rzekł Tordek z uśmieszkiem. - Mam sprawdzone metody ekstrakcji zeznań.Żołnierze zbadali okolicę i podali przybliżoną trasę podróży zabitych, choć śladów na skale było dość mało. Tordek nie czekając na twą reakcję kazał posuwać się w tamtym kierunku w szyku rozproszonym.

Hemrod
    Uczestnik

Również się uśmiechnąłem. Wiedziałem, że moi chłopcy siedzą gdzieś przyczajeni gotowi do zdjęcia naszych "sojuszników", kiedy już zakończymy tą sprawę. Wtedy ten Glinn zobaczy, że ja też mam sprawdzone metody wyciągania informacji. Ruszyłem powoli za żołnierzami rozglądając się uważnie.

I. Thorne
    Uczestnik

Ruszyliście w drogę, która zaczęła się niemiłosiernie dłużyć. Zaczął zapadać zmrok, ale ognie na horyzoncie spowodowały, że na wszystko padała denerwująca, piekielna łuna.Po drodze odkryliście kolejne ciało Kardazjanina, który został zadźgany.Wreszcie natkneliście się na kolejne ślady. Ktoś zszedł ze żlebu i szedł przed wami. Miał jakieś obrażenia jednej nogi bo nią ciągnął.

Hemrod
    Uczestnik

Kazałem wysłać dwóch zwiadowców i ostrożnie ruszyć za śladem.

I. Thorne
    Uczestnik

Ślad ciągnął się nieprzerwanie. Czasami znikał na parę metrów, ale po chwili się pojawił.- kapitanie - odezwał się żołnierz ze ścigacza. - Za jakieś 800 metrów jest skręt i jaskinia. Możliwe, że... - w tej samej chwili coś na niebie błysnęło. - Jesteśmy pod ostrzałem! Strzelają nasi z innego... - kolejny błysk i głos zamilkł.

Hemrod
    Uczestnik

-Co się dzieje? - krzyknąłem po czym przełączyłem na kanał ogólny -Uwaga jeden z naszych ścigaczy zdradził! - jednocześnie rozkazałem skierować żołnierzy w stronę jaskini, którą odkryli moi ludzie

I. Thorne
    Uczestnik

Tordek tylko machnął ręką i jego rozsypali się jak ziarenka grochu uwolnione ze strąka.Zestrzelony ścigacz, płonąc spadał na ziemię, a ten który zdradził skierował się ku wam na pełnej prędkości. Przemknął nad głowami żołnierzy i towarzyszyły mu eksplozje.Gdy odleciał i zaczął nawracać twoim oczom ukazały się rozerwane ciała twoich podwładnych i kilku Kardazjan oraz Tordek i klęczący obok żołnierz z czymś na ramieniu.- Masz? - zapytał glinn.- Namierzony. - padła odpowiedź.- Wykończ go!Pocisk wyleciał z wyrzutni z cichym sykiem, w tej samej chwili jak ścigacz zaczął ponownie pikować. Jego pilot na pewno usłyszał alarmy systemów wewnętrznych, ale było już za późno na zmiane kursu. Okręcik otrzymał trafienie w lewą gondolę i po chwili zamienił się w kulę ognia. Płonące szczątki zaczęły opadać gdzieś za górą.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,441 do 1,455 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram