Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,411 do 1,425 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Bo Hansen chciał się z nią dogadać i jego Pierwszy Odicer, będąc pod jej wpływem, zabił go i jego żonę.

Hemrod
    Uczestnik

-Skąd to wiesz?- zapytałem go spokojnie. Jeżeli to była prawda najlepiej było by ewakuować ludzi z planety, zostawiając tylko niezbędne minimum.

I. Thorne
    Uczestnik

Znalazłem szkielet taktycznego zmiany beta z Ravena. Miał przy sobie padda z dziennikiem osobistym. Opisał jakieś 40 dni pobytu na tej planecie nim ktoś go zabił.

Hemrod
    Uczestnik

-Pięknie, po prostu pięknie - powiedziałem do siebie. Po czym spojrzałem na Glinna -Co proponujesz?-

I. Thorne
    Uczestnik

- Ubić zarażonych, zabrać niepotrzebnych z planety i ruszyć na łowy. Tak na marginesie. ZAbiliście wszystkich z drugiego oddziału przy Ravenie?

Hemrod
    Uczestnik

-Tak - odpowiedział Cardassianinowi krótko, jednocześnie podniosłem swój komunikator -Słyszeliście. Do roboty ... - powiedziałem do moich ludzi na Terrorze

I. Thorne
    Uczestnik

- Rozpoczynam wycofywanie ludzi z okolic Ravena wraz ze sprzętem. - odezwała się Anna. - Co z tymi u Yridian? Może podesłać kilku zabijaków do pana?Tordek tymczasem skinął ci głową i połączył się z dwójką w chacie.- Jak sytuacja?- Widzieliśmy kilku w głębi doliny. Pewnie szykują jakąś pułapkę lub uciekają.- Dobra, każdego w zasięgu wzroku zabić, - teraz zwrócił sie ku tobie. - Możecie punktowo osrezlac okoliczne góry z orbitalnego statky by zablikowac drogi ucieczki?

Hemrod
    Uczestnik

-Tak prześlijcie tu kilku, pospieszcie się też z wyciąganiem tamtych. Zbombardujcie następujące koordynaty .... - spokojnie wydawałem rozkazy, tymczasowy sojusz mógł się przydać, potem cóż ...

I. Thorne
    Uczestnik

Tymczasem wokół Tordeka zebrała się reszta jego oddziału. Ten wydawał szybko rozkazy. Po chwili zaczeli rozchodzić się dwójkami.- Kapitanie, masz ścigacz. Bardzo się nam przyda w eksterminacji wieśniaków. Prosze go posłać w najdalszy obszar doliny. My zajmiemy się bliższym terenem.Gdy obok was pojawiło się kilku twoich podkomendnych to z nieba spłynęły żółte promienie, które zaczęły wysadzac góry. Huk i błiski były niesamowite.Po kilku minutach bombardowanie się skończyło. Ale problemy nie. Gdy nowi tylko zobaczyli Tordeka to od razu wymierzyli w niego broń. Tylko twoja obecnośc obok powstrzymała ich przed zabiciem go.- Kapitanie, co tu robi ten kardach? - zapytał się jeden z nich.

Hemrod
    Uczestnik

Popatrzyłem na swojego żołnierza -Pomaga nam w polowaniu, czy masz z tym jakiś problem? - mój głos był stanowczy, nie znoszący sprzeciwu wyraźny znak żeby żołnierz żadnego problemu nie miał.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie, nie mam z tym najmniejszego problemu. - grzecznie odparł.- Jakie rozkazy, kapitanie? - zapytał inny.Tymczasem pozostali kardazjanie rozpoczeli polowanie. Odezwały sie pierwsze strzały.

Hemrod
    Uczestnik

-Eksterminujemy wieśniaków. Są pod kontrolą naszego celu i wrogo nastawieni. Rozpocznijcie poszukiwania i uważajcie na nich - kiedy żołnierze zaczęli odchodzić podszedłem wraz z nimi do ścigacza -Po bombardowaniu trzeba zrobić rekonesans w górach i zniszczyć niedobitki - tamci kiwnęli głowami a ja złapałem za rękę żołnierza, który wyznawał swoje obawy. Po upewnieniu się, że żaden z żołdaków Sojuszu nas nie usłyszy odezwałem się -Chcę aby Cardachy były obserwowane, ta tymczasowa współpraca nie potrwa zbyt długo. Kiedy odnajdziemy naszego potworka, mogą chcieć go przejąć. W takim wypadku chcę aby zostali zdjęci. Jeżeli pomogą nam go zniszczyć, również chcę aby zostali zneutralizowani, najlepiej gdyby dało się ich wtedy wziąć do niewoli - Człowiek uśmiechnął się lekko -Tak jest panie kapitanie, da się zrobić ...-

I. Thorne
    Uczestnik

Ścigacz ruszył na poszukiwania. Do ciebie podszedł Tordek i rzekł:- Z wieśniakami będzie łatwo. Nie umieją walczyć z dobrze uzbrojony i przygotowanym przeciwnikiem. Wcześniej stosowali pułapki i zasadzki. Ale w górach mam 7 podwładnych, którzy przeszli na drugą stronę. Ci umieją strzelać i nie będzie łatwo ich pokonać.

Hemrod
    Uczestnik

-Do wszystkich jednostek uważajcie na nie naszych Cardachów, zachowajcie pełną ostrożność - powiedziałem do komunikatora po słowach Tordeka. Przywiesiłem go z powrotem do pasa. -I co twoje dowództwo powie na taką współpracę? Myślałem, że mieliście nas zabijać ewentualnie zatrzymywać ... -

I. Thorne
    Uczestnik

- Teraz są ważniejsze rzeczy do zrobienia niż walczenie ze sobą. - odparł i zaczął zbierac meldunki podwładnych. Ci działali w parach - jeden wykrywał cele i naprowadzał je na drugiego. Szło im szybko bo wieśniacy uzywali prostych narzędzi do obrony.Za jakieś 20 minut ścigacz nakrył i zlikwidował ostatnich uciekinierów. kardazjanie też zaczeli powracać do glinna.- Teraz, kapitanie musimy ruszyć w góry. Dacie nam jakiś transport czy mamy dyrdać na piechotę? - zapytał Tordek.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,411 do 1,425 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram