Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,366 do 1,380 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

-Dobra lądujemy. Osłaniajcie mnie tylko bez gwałtownych ruchów, to może być podstęp. Strzelać na mój rozkaz ... - ścigacz zrobił skręt i zatrzymał się. Wyskoczyłem na ścieżkę przed człowiekiem rozglądając się ostrożnie. Podszedłem spokojnie do niego i uśmiechnąłem się -Kapitan Duncan O'Connor z kim mam przyjemność?-

I. Thorne
    Uczestnik

Facet stanął jak wryty i zaczął się w ciebie gapić.- Yyyyy... - nic więcej nie powiedział, a jego wzrok był mętny. Nagle jednak odzyskał formę. - Jestem Hank... Hank kosiciel.

Hemrod
    Uczestnik

No tak pewnie był pijany. A może to mój widok tak go zamurował? Pewnie nie widział nikogo z poza swojej małej społeczności od dawna. Cóż trzeba będzie znaleźć kogoś bardziej kompetentnego-Hank zaprowadzisz mnie do waszego przywódcy? Chciał bym z nim porozmawiać ... -

I. Thorne
    Uczestnik

- Yyyyy... - przez chwilę jego wzrok był mętny, a potem odzyskał blask. - My nie mamy lidera. Jest nam nie potrzebny.

Hemrod
    Uczestnik

Popatrzyłem na niego zdziwiony. O co tu chodziło? Czy to był jakiś przygłup? Uśmiechnąłem się lekko robiąc dobrą minę do złej gry-To zaprowadź mnie do kogokolwiek innego. Chciał bym dowiedzieć się, skąd się tutaj wzięliście, ta planeta miała być nie zamieszkana. Poza tym szukam kogoś i może ktoś będzie coś o nim wiedział -

I. Thorne
    Uczestnik

- To chodź ze mną. - ruszył do przodu, a jego krok w ogóle nie przypominał tego wczesniejszego. - My tutaj... zawsze byliśmy. - zakończył swą wypowiedź z trudem.

Hemrod
    Uczestnik

Coś było nie tak, coś było bardzo nie tak. Zachowanie tego człowieka wydawało mi się nienaturalne. Przypominał marną marionetkę w teatrze lalek. Jak by ktoś nim nieudolnie próbował kierować. Nawiązałem połączenie z Terrorem aby mieli nasłuch na całą sytuację i czekałem, co się stanie. -Skoro nie macie przywódcy, to kto wami zarządza? -

I. Thorne
    Uczestnik

- Yyyy... Nikt nami nie zarządza. Pracujemy ku ogólnemu dobru wszystkich członków naszej społeczności.

Hemrod
    Uczestnik

Kiwnąłem głową, jednocześnie zastanawiając się kto nauczył go takich mądrych słów. Nie wyglądał na prymusa. Coś mi tu nie pasowało, jeżeli byli by tu od zawsze, to ktoś by ich dawno odnalazł. No cóż może wiedzą coś o rozbitkach z Ravena. Szedłem powolnym krokiem rozglądając się w poszukiwaniu jakiś innych mieszkańców.

I. Thorne
    Uczestnik

Uszliście kilkaset metrów i dojrzałeś dziecko siedzące na kamieniu. Nie zwróciło na was żadnej uwagi.Wreszcie doszliście do pierwszej chaty. Przed nią pracowała kobieta, mieląc ziarno na kamieniu. Obok wisiało pranie. Widok twój przykuł mundur chorążego Gwiezdnej Floty.

Hemrod
    Uczestnik

Miałem pewne podejrzenia. Możliwie, że byli oni rozbitkami z Ravena, a coś ich kontrolowało. Być może rozbitkowie z okrętu Hansena dołączyli do tej społeczności. Popatrzyłem na kobietę-Skąd macie ten mundur? - zapytałem wskazując na niego -Szukam kapitana Hansena ... -

I. Thorne
    Uczestnik

Popatrzyła na ciebie jak na jakieś dziwadło.- Hansen odszedł ku polanie. Każdy to wie!

Hemrod
    Uczestnik

Popatrzyłem na nią zdziwiony -Jakiej polanie? Kiedy? Gdzie dokładnie? - mówiłem spokojnym głosem, chociaż trochę głośniej niż zazwyczaj. Miałem pierwszy ślad, że Hansen przeżył lądowanie, może uda się go znaleźć całego i zdrowego.

I. Thorne
    Uczestnik

- Wszyscy starzy i niedołężni odchodzą ku polanie. Kim jesteś, że tego nie wiesz?

Hemrod
    Uczestnik

-Nie jestem stąd, szukam Hansena. Gdzie jest ta cholerna polana?- traciłem cierpliwość do rozmów z tymi "miejscowymi", wcale mi się to nie podobało -Kto chce niech pakuje manatki, może opuścić tą planetę -

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,366 do 1,380 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram