Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,306 do 1,320 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

Popatrzyłem w dół robiąc maksymalne pojaśnienie i zbliżenie. Zastanawiałem się czy ktoś skoczył w przepaść czy może jest tu jakieś inne przejście.

I. Thorne
    Uczestnik

Maksymalnie pojasnienie pozwoliło ci zobaczyć jakies zarysy, ale dopiero swiatło latarki Aenara ukazało pogruchorane ciało Xindi-gada.

Hemrod
    Uczestnik

-Dobra wracamy do lądownika - powiedziałem i ruszyłem do wyjścia z jaskini. Nie było sensu dłużej się tutaj kręcić.

I. Thorne
    Uczestnik

Wróciliście do promu. Ścigacz sobie stał i dopiero teraz zauważyłeś, że dziób ma skierowany ku yridiańskiemu statkowi. Czyli skądś wracał, a nie leciał ku górom.

Hemrod
    Uczestnik

Postanowiłem włamać się do ścigacza i prześledzić jego drogę. Może znaleźli coś ciekawego.

I. Thorne
    Uczestnik

To nie było trudne - ścigacz nie miał zamknietych drzwi na żadne biometryczne zamki czy wymyślne kody. Po chwili mogłeś zajrzeć do środka. Wyglądał normalnie. Dwa puste fotele oraz bagażnik na ekwipunek. Panele były wyłączone.

Hemrod
    Uczestnik

-Sprawdź bagażnik - powiedziałem do ochroniarza, który zasalutował i zabrał się do dzieła. Sam zacząłem szukać źródła zasilania, żeby móc uruchomić panel i trochę w nim "pogrzebać". Jednocześnie odruchowo zacząłem gwizdać "Hiszpański Harlem".

I. Thorne
    Uczestnik

Zasilanie nie było odłączone i po chwili wszystkie systemy były gotowe.Z tyłu tymczasem żołnierz otworzył bagażnik i ujrzał trochę sprzętu poszukiwawczego, kilka kawałków metalu oraz dziwną figurkę wyglądającą jak kobieta. Była zaśniedziała, wyglądało na to że nim została znaleziona to długo leżała na powietrzu.

Hemrod
    Uczestnik

-kapitanie - powiedział żołnierz podnosząc w górę figurkę i pokazując ją mi. Rzuciłem na nią okiem po czym wróciłem do zajmowania się panelem -Prześlij to na okręt niech pan Sonal rzuci na to okiem - powiedziałem mu.Sam zacząłem przeglądać informacje zapisane w terminalu ścigacza, przebytą trasę, może będzie jakiś "dziennik"

I. Thorne
    Uczestnik

W dzienniku ostatni zapis był sprzed 2 tygodni, gdy ścigacz wraz z innymi promami z yridiańskiego patrolowca poszukiwał kapsuł ratunkowych Sojuszu w pasie asteroid.Ale trasa podróży była wyraźnie zapisana w logach. W kierunku gór była dość pokręcona, lecz z powrotem przypominał linie prostą.

Hemrod
    Uczestnik

Zapisałem trasę i wróciłem do promu. Tutaj skopiowałem ją do naszego terminala i popatrzyłem na pilota.-Lecimy według niej zaczynamy od punktu końcowego i kierujemy się do początku ich trasy. Prowadź pełne skany -Sam stanąłem tak aby móc obserwować trasę i może coś wyłapać.

I. Thorne
    Uczestnik

Lecieliście prostą linią i dotarliście prawie do najdalszego punktu w górach.- Kapitanie, mam coś na odczytach. Wygląda na drugi ścigacz. - po chwili Kaal dodał. - Jest ogniem dezruptorów. Sygnatura kardazjańska.

Hemrod
    Uczestnik

-Zejdź niżej chcę się temu przyjrzeć ... - powiedziałem spokojnie czyżby Cardassianie znaleźli to czego my szukamy? Warte było by to sprawdzenia.

I. Thorne
    Uczestnik

Ścigacz był całkowicie spalony. W okolicy leżało jedno ciało, tym razem Tellaryta.- kapitanie, zdaje się że ten ścigacz został rozwalony przez tego co spotkaliśmy. W końcu ścigacze mają lekkie dezruptory na wyposażeniu.

Hemrod
    Uczestnik

-Taa kupa złomu. Przynajmniej się z Cardassianami nie lubią ... - Odetchnąłem głęboko, nie powinno być problemu z tymi poszukiwaczami, tyle dobrego. Co prawda poszukiwania tej istoty na tej planecie zaczęły robić się coraz bardziej nużące a prawdopodobieństwo jej odnalezienia malało. -Wracamy na kurs ścigacza poszukiwaczy - rozkazałem spokojnie. Cóż praca to praca nawet bezsensowna.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,306 do 1,320 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram