Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,276 do 1,290 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

-Jak to Sojuszowi to wyjaśnimy to bardzo prosto - mówiąc to poklepałem się po dizruptorze zawieszonym u pasa. Ponownie uruchomiłem przybliżanie na wszczepie, chciałem przyjrzeć się patrolowcowi i jego załodze.

I. Thorne
    Uczestnik

Widać było tylko jednego, kręcącego się przy pagórku. Na wasz widok zaczął uciekać. Jednocześnie odezwał się komunikator:- Yridiański patrolowiec K'Chema do nieznanego promu. Odezwijcie się.

Hemrod
    Uczestnik

Nacisnąłem komunikator -Słucham was K'Chem - powiedziałem krótko

I. Thorne
    Uczestnik

- Rozbiliśmy się tutaj 5 dni temu. Łączność padła, silniki naprawiliśmy, ale dziób jest zakopany i zmiażdżony. Potrzebujemy pomocy.

Hemrod
    Uczestnik

-Najpierw muszę mieć pewność, że nie pomagam jakimś piratom. Kim wy jesteście? - rzuciłem krótko, jeżeli przedstawią się jako żołnierze Sojuszu, to szybko się z nimi rozprawimy.

I. Thorne
    Uczestnik

- Pracujemy dla siebie. Specjalizujemy się w poszukiwaniach uszkodzonych okrętów, które oddajemy właścicielom lub, jeśli nie są zainteresowani, sprzedajemy w stoczniach na przerób wtórny. Wiecie za ile ostatnio idą wraki, gdy rebelia wzięła się poważnie do roboty?

Hemrod
    Uczestnik

-Nie mam pojęcia - skłamałem -A dużo? -

I. Thorne
    Uczestnik

- Zależy od wielu czynników, głównie zniszczeń. Kardazjanie lepiej płacą, nawet za ciała martwych załogantów. Klingoni mają to gdzieś - chcą tylko naprawić statek. Jak nie to go rozbebeszają i przetapiają. Ale to nie jest miejsce na takie rozmowy. Coś nas przyciągnęło na planetę i uszkodziło statek. pomożecie nam czy nie?

Hemrod
    Uczestnik

-Jasne pomożemy - przerwałem na chwilę rozmowę i połączyłem się z okrętem -Terror słyszeliście--Tak kapitanie - odpowiedziała mi Ryan -To świetnie ... spróbuję ich namówić aby przetransportowali się na nasz okręt. Tam niech Skiff spróbuje się o nich czegoś dowiedzieć, mówili że sprzedają nasze wraki, jeżeli to prawda a nie jakiś przekręt to przesłuchajcie ich i wyślijcie na spacer w próżni ... - nie czekając na odpowiedź połączyłem się z załogą patrolowca-Możemy was teleportować. Zainteresowani?-

I. Thorne
    Uczestnik

- No nie wiem. Mamy na statku wyposażenie z Norina co znaleźliśmy parę dni temu. Cóż, może to nie majątek, ale damy więcej gdy pomożecie dotrzeć K'Chemie na orbitę.

Hemrod
    Uczestnik

Zastanowiłem się nad to ofertą -Dobra zobaczymy co da się zrobić - powiedziałem. -Okay lądujemy może uda nam się ich stamtąd wyciągnąć-Po tych słowach wywołałem Terror -Zobaczymy co da się zrobić z tym ich okrętem. Czekajcie na rozkazy-

I. Thorne
    Uczestnik

Prom łagodnie wylądował obok głównej śluzy, gdzie stał juz Yridianin w asyście Nausikanina.- Jestem kapitanem tej łajby. - przedstawił się. - Macie na orbicie większy statek? Jesli tak to przydałoby się troche porządnych ładunków wybuchowych i dezintegrator izomagnetyczny bo ręcznymi dezruptorami będziemy tu robić z tydzień.

Hemrod
    Uczestnik

-Poczekajcie chwilę - odsunąłem się na większą odległość-Anno słyszałaś? --Tak - odpowiedziała moja pierwsza-Sprawdź co mamy i wyślij na dół -

I. Thorne
    Uczestnik

- Mamy trochę ładunków i dezruptor przeciwpiechotny, ale trzeba będzie go poskładać.Po minucie pojawiło się 4 członków załogi z bombami i pudłami.- Kapitanie - rzekł Yridianin. - Powiem otwarcie. Ile chcecie za ratunek?

Hemrod
    Uczestnik

-Hmm to zależy co możecie nam zaoferować. Nie będę oszukiwał, nie robię tego z dobroci serca, a jak sam pan powiedział, bez naszej pomocy sobie nie poradzicie - uśmiechnąłem się szeroko do kapitana obcej jednostki zastanawiając się ile zaoferuje.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,276 do 1,290 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram