Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,171 do 1,185 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Inne rebelianckie okręty już nawrcały. Było ich mniej o 11 - Sojusz zniszczył 4 Akiry, 1 Defianta i 6 raiderów, co było dość dobrym wynikiem.Przejście i powrót do normalnego wszechświata były spokojne. W pobliżu zniszczonej Terok Nor było kilka rebelianckich jednostek, skutecznie odstaszających bajorańskie statki.- Kurs na bazę Churchil. - rozkazała Moon.

Hemrod
    Uczestnik

-Lon wprowadź kurs na bazę Churchil. Maksymalny warp. Czas do przybycia? - rozkazałem spokojnie. I już po wyprawie, a szkoda, zastanawiałem się jak radziłem sobie w lustrzanym wszechświecie. Kim byłem? Oficerem wywiadu, odznaczonym żołnierzem? Ciekawe czy byłem w jakimś związku? Po chwili takich rozmyślań uznałem takie rozważania za niepotrzebne. Byłem u siebie i było to teraz najważniejsze. Musiałem zając się Sojuszem i moim okrętem. Przywołałem na swój ekran raporty, musiałem jakoś zabić czas

I. Thorne
    Uczestnik

- Czas dotarcia to około 16 godzin, w tym 4 godziny tułaczki po Badlands. Było kilka nowych raportów o akcjach rebelii, w tym jedna poważna wpadka na terytorium Breen, gdzie lokalny dowódca niedoszacował sił przeciwnika i stracił 50% okrętów w walce z trzykrotnie silniejszym przeciwnikiem. Do tego wywiad znalazł prawdopodobne miejsce położenia portalu, którym Sojusz przerzucał siły do drugiego wszechświata. Był głęboko w kardazjańskim terytorium i chroniła go duża flota, więc atak na razie nie był przewidywany.

Hemrod
    Uczestnik

-Dobra zwijajcie tyłki macie wolne przez resztę podróży do Badlands, potem wracamy do normalnej rotacji- powiedziałem spokojnie -A tak poza tym to dobra robota i gratuluję - dodałem wstając ze swojego miejsca w chwilę później niż operacyjny wezwał kolejną zmianę na mostek. Ruszyłem spokojnie do jednej z turbowind, z której wyskoczyło kilku załogantów. Skiff i Ners skorzystali z tej samej a dodatkowym pasażerem okazał się Sonal. Kiedy para ją opuściła Vulcan popatrzył spokojnym wzrokiem -Tworzą dobrą parę - powiedział. -Nie wiedziałem, że interesują was związki pokładowe --Kapitanie ja tylko zauważyłem ...--Wiem, wiem spokojnie. Żartowałem- Vulcan skinął głową i wyszedł na swoim pokładzie. Bez problemu dotarłem do siebie, szybki prysznic i relaks przy szklance whiskey i gitarze.

I. Thorne
    Uczestnik

Czas wolny minął bardzo szybko i czas było wracać na mostek.Widok na ekranie nie był zbytnio optymistyczny. Statki wlatywały w wielką chmurę pyłu, pozostałego po wybuchu starej gwiazdy. Pozostało tylko przeczekać te 4 godziny.

Hemrod
    Uczestnik

Tym razem byłem w cywilnych ubraniach, zreplikowany mundur wisiał w szafie, czekając sobie na specjalne okazje. Właśnie takie jak duże bitwy. Skoro mieliśmy 4 godziny trzeba było jakoś zabić czas. Siedząc na swoim fotelu połączyłem się z maszynownią -Panie Pavel --Słucham kapitanie?--Chciał bym, żeby sprawdził pan ten generator przejścia, może uda nam się zbudować coś takiego samemu - powiedziałem spokojnie, w końcu musiałem znaleźć jakieś zajęcie dla załogi, a lepsze to niż nic.-Zobaczę co da się zrobić-Oparłem się na fotel lekko przymykając oczy, 4 godziny spokoju.

I. Thorne
    Uczestnik

Terror leciał wraz z innymi i co pewien trzęsło niemiłosiernie. Ale przynajmniej nie było żadnych burz plazmowych.Po drodze do bazy wyprzedziliście jakiś dziwaczny rebeliancki okręt - wyglądał jak pająk z czterema nogami skierowanymi do przodu. Leciał w wolnym warp i ciągnał mocno uszkodzonego B'Rela.Wreszcie trafiliście w obszar naprawdę denerwujących anomalii, wszystko latało i trzeba było lecieć w impulsowej.Po kilkunastu minutach wypogodziło sie i zobaczyłeś bazę Churchil. Była to stacja typu Nor, wraz z doczepianymi modułami z wielu statków. Wokół kręciło sie trochę statków, a w dwóch dokach naprawiano uszkodzone Defianty.

Hemrod
    Uczestnik

-Świetnie, świetnie - powiedziałem podchodząc do operacyjnego -Poproś o zgodę na dokowanie i miejsce i podaj Lonowi - Aenar nachylił się nad swoją konsolą i zaczął coś mówić do komunikatora, oddaliłem się dlatego nie słyszałem dokładnie jego prośby, czy wykłócania. Ciężka jest kapitańska dola.

I. Thorne
    Uczestnik

Nie dostaliście zgody na dokowanie, więc ci co chcieli zejść musieli użyć teleportera. Niestety ty byłeś wśród nich bo miałeś stawić się u szefa bazy. Ciężka jest kapitańska dola.

Hemrod
    Uczestnik

-Dobra schodzą tylko ci, którzy mają coś ważnego do załatwienia - powiedziałem spokojnie na taki obrót sprawy -Ryan pilnuj wszystkiego- dodałem patrząc na pierwszą oficer. Po niecałej minucie byłem już gotowy w pokoju transportera, poprawiłem swój pas z bronią -Impuls - przez chwilę czułem jak moje atomy są rozbierane, aby być znów złożonymi, tym razem w bazie. Westchnąłem ciężko, mój dziadek nie lubił transporterów, chociaż miało to pewnie związek z jego pozycją jako Admirała i tym, że najłatwiej kogoś takiego sprzątnąć. Pewien O'Connor, który pracował w pałacu Imperatora, jako jego doradca, na koniec 22 wieku wiedział, coś o tym. Pomagał tworzyć takie wypadki, dla niewygodnych współpracowników. Cóż kto mieczem wojuje od miecza ginie. Znałem rozkład stacji Nor, dlatego od razu udałem się do gabinetu dowódcy ... ani chwili wytchnienia.

I. Thorne
    Uczestnik

Tam już na ciebie czekali. Denobulanka, Moon i kilku ochroniarzy.- To O'Connor, dosyć nerwowy, upierdliwy, ale lubi rozpierduchę. - przedstawiła cię Moon.- Ach tak.. - westchnęła Denobulanka. - Jestem Arena. Mamy dla pana zadanie. Dość ważne zadanie dla rebelii. Otóż mamy informacje od naszych ludzi z lustrzanego wszechświata. Parę lat temu na Vagrze II Federacja odkryła dziwną istotę, która przedstawiła się jako zło wcielone. Bardzo chciało być zabrane tam, gdzie mogła dla zabawy atakować żywe istoty. Możliwe, że na naszej Vagrze jest to samo. Poleci pan i sprawdzi to. Możemy zaoferowac istocie przewóz na dowolną planetę Sojuszu. - usmiechnęła się na końcu. - Pytania? Sugestie? Propozycje?

Hemrod
    Uczestnik

-Czyli nie dość, że dostaję starego Antaresa to jeszcze mam robić za cholerną taksówkę dla jakiegoś stworka?- zapytałem mierząc ich wzrokiem z poważną miną. Po chwili uśmiechnąłem się, cóż już kilka osób porównywało mnie do Bashira, a lepiej nie było skończyć jak on. - Będzie prosto i śmiesznie, oczywiście jeżeli dla zabawy nie zacznie zabijać mojej załogi, jest jakiś sposób żeby utrzymać ją w stanie stazy podczas podróży? A po drugie ... może się okazać, że ta istota u nas jest pokojowo nastawiona, rozdaje kwiatki i śpiewa piosenki religijne, czy mam wtedy od razu wracać do bazy? Poza tym czy ja sam mam wybrać miejsce przesiedlenia tego czegoś? -

I. Thorne
    Uczestnik

- Nic o tej istocie nie wiemy, więc nie moge powiedzieć czy da się ją uśpić. A jak będzie pokojowa to ją zbombardujcie z orbity w geście dobrej woli. Pokoju nam nie potrzeba tylko odbudowy Imperium! A tak na marginesie to Terror nazywa się teraz Pijany Pingwin i leci w ochronie transportowca Rozalijka wraz z Nabombanym Bariaurem. Właśnie zmeniamy sygnaturę silnika by Sojusz was nie rozpoznał. Reszta szczegółów u kapitana Rozalijki. I nie zabijajcie dowódców patrolu Sojuszu na inspekcji, zrozumiano?!

Hemrod
    Uczestnik

Zrobiłem niezbyt zadowoloną minę -Jasne zaproszę ich na ciastka i herbatę i zacznę pokazywać slajdy z wakacji. Sami się zabiją - powiedziałem spokojnie, po czym widząc ich miny zreflektowałem się -Ależ oczywiście, postaram się pamiętać o zastrzeżeniach - zasalutowałem i kiedy pozwolono mi wyjść wróciłem na okręt, trzeba było się zbierać.

I. Thorne
    Uczestnik

Anna już dostała informację, gdzie Terror spotka się z Rozalijką. Czekała tylko az mechanicy zmieniający sygnaturę się zmyją. Miało to nastąpić za 20 minut.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,171 do 1,185 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram