Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - kapitan O'Connor
60 rebelianckich okrętów zbliżało się do stacji. Prognozy bitwy były raczej niewesołe.Nagle jednak liczba wrogich statków zaczęła się zmniejszać.- kapitanie, oni wchodzą w Korytarz.
Flota inwazyjna na lustrzany wszechświat i właśnie rozpoczynał się atak, trochę było mi szkoda tych biednych sukinsynów, cóż może bitwa nie będzie tak jednostronna. Trzeba by ich powstrzymać, zastanawiałem się jak oni to robią. -Panie Sonal czy wykrywa pan jakieś modyfikacje okrętów? Niech pan poteoretyzuje o możliwości przenoszenia okrętów przez korytarz - kiedyś już się stało, rebelia Sisko zaczęła się od pomieszania naszych światów. Cóż zobaczymy ...
Wyjasnienia przerwały słowa kobiety na częstotliwości bojowej.- Do wszystkich Akir, pełna salwa z przednich wyrzutni w stację. Defianty i raidery osłaniajcie Akiry i strzelajcie z wyrzutni w stację.Przeciwko rebeliantom stanęło 15 statków Sojuszu i Terok Nor.
-Mamy odpowiedź - powiedziałem, krótko -Lon przygotuj się do zwrotów. Hernandez wybierz jeden z okrętów jako cel dla fazerów i poślij torpedy w stację - załoga zaczęła się zabierać za wykonywanie rozkazów, a mostek podobnie jak i reszta okrętu spowity był w czerwoną poświatę alarmu-To długo nie zajmie, ciekawe co potem - usłyszałem głos pierwszej -Potem przyjdzie później - odpowiedziałem spokojnie przypatrując się ekranowi. -Narazie zapłacą daninę krwi. Strzelać bez rozkazu-
Stacja załadowała broń i uniosła osłony. Chociaż czujniki stacji pokazywały ich poziom na 100% to naprawdę nie były wcale uniesione. Przed opuszczeniem Terok Nor przed kilkoma laty, rebelianci zamontowali parę urządzeń, które w odpowiednim momencie odłączyły osłony od generatorów.- Już po was, nędzne chloptasie! - zakrzyknęła Intendantka. - Strzelać w te większe jednostki.W tej chwili Akiry odpaliły wspólną salwę. Pare torped trafiło w Galora, niszcząc go na miejscu. Pozostałe zaś w stację. Ta zadrżała od eksplozji. Jeden z pylonów pękł i uderzył w centrum stacji.- Obrażenia krytyczne! - krzyknął Klingon przy jednej z ostatnich konsol na Wieży, która jeszcze działała. Wokół niego walały się ciała nieżyjącej załogi.- Jak oni... Jak to... - próbowała dokończyć Intendantka, patrząc na swój brzuch, z którego wystawał gruby pręt. Wokół niej z każdą chwilą robiła się większa kałuża krwi. - Zemszczę się... wy... wy...- Reaktor traci stalibilonośc! Musimy uciek...Potężna stacja w jednej chwili zamieniła się w ogromną kulę ognia, która pochłonęła wszystkie zgromadzone wokół niej okręty Sojuszu. Po chwili nic nie zostało z dumnej kiedyś Terok Nor.- Wchodzić do korytarza. - rozkazała Moon.
-Przygotować się do przejścia - rozkazałem załodze i sam bardziej wtuliłem się w swój fotel -Lon prowadź nas za flotą-
Flota rebeliantów weszła do korytarza. Trzęsło niemiłosiernie.Okręty przeszły przez korytarz i twoim oczom ukazał się straszny widok. Niedaleko korytarza w przestrzeni unosiły się szczątki kilkunastu federacyjnych okrętów. Zauważyłeś też kilka klingońskich i kardazjańskich. Dalej widać było zniszczoną sieć czujników, zapewne dalekiego zasięgu.- Kapitanie, wykrywam 0,5 roku świetlnego od nas zgrupowanie okrętów. Nie znam tej konfiguracji. jest ich około 100. Duże krążowniki i małe patrolowce. Nie poruszają się.
Zastanowiłem się chwilę odprężając się lekko -Jakie rozkazy od kapitan Moon? - zapytałem operacyjnego.
- Mamy rozkaz nawracać i wyłączyć generatory przejścia. Rozkaz prosto od dowódcy.- Generatory? - zdziwił się operacyjny? O cholera, mamy cos takiego...
-Świetnie w takim razie wyłączcie to cholerstwo i Lon nawracaj - rozkazałem -Czy jest może jeszcze coś, co chcecie mi zameldować? Może mamy gdzieś w ładowni ukryty okręt wojenny, o którym zapomniano mnie poinformować?- Wyprostowałem się obserwując przejście przez korytarz
- Zawsze możemy wyemitować tunelową emisje neutrino, choć to jest w obecnej chwili bezcelowe. - odgryzł się Kaal.Statkiw yszły po drugiej stronie Korytarza w okolicy Bajor, ale innej. Wpadli na ogromną bitwę między Sojuszem, a Federacją. Krążowniki wymieniały ciosy, zaś mniejsze jednostki próbowały niedopuścić swe odpowiedniki z martwe pola wyrzutni. Wszędzie unosiły się szczątki zniszczonych okrętów.Wokół stacji trwały najbardziej zażarte boje. Sam Deep Space Nine nie miała osłon, a na jej pokład przesyłane były drużyny abordażowe.Tuż przy Korytarzu stały uszkodzone okręty, które nie mogły uczestniczyć w dalszej walce. Rozkaz Moon był prosty - zniszczyć co się da.
-Trzymajcie się swoich kapeluszy, coś mi mówi, że nie jesteśmy już w Kansas - powiedziałem głośno, po czym przełknąłem ślinę .-Lon ustaw nas na burtę uszkodzony okrętów, Hernandez ostrzeliwujemy najbliższy a po zniszczeniu przenosimy ogień na kolejny. Czas na Rock and Roll, do ataku- Zaczynała się walka, będzie ciekawie.
Moon szybko wyznaczyła cele dla większych okrętów. Na uszkodzone Vor'Che i Galory posypał się grad torped. Wybuchające okręty Sojuszu to były najpiękniejsze fajerwerki dla rebelii.Wy mieliście ochraniać Akiry i niszczyć B'Rele i Hideki. Ofiar było dużow okolicy. Tuż obok was Defiant rozpruł bok Galora, a wam trafiły się Hideki.Terror osłony 100% 2 mikrowyrzutnie przeładowaneW sąsiedztwie 3 jednostki sojuszniczeGalor 1 osłony 0% krytyczne uszkodzenia pancerzaGalor 2 osłony 10% średnie uszkodzenia pancerzaB'Rel osłony 3% lekkie uszkodzenia pancerzaHideki 1 osłony 20% poważne uszkodzenia pancerzaHideki 2 osłony 6% średnie uszkodzenia pancerza
Wpatrując się w ekran taktyczny wyświetlany na mojej konsoli, oraz na obraz z przedniego wiziera, który pokazywał co się działo w normalny sposób, szybko zadecydowałem co trzeba robić. -Skoncentrować ogień na Hideki 1, celować w jego rdzeń warp. Lon przygotuj się do wykonywania uników, nie pozwól żadnej z tych jednostek wstrzelać się w nas - byłem odprężony, to był mój żywioł, walka z wrogiem.
Nim Hideki zdołał coś zrobić to mikrotorpedy zniszczyły mu osłony i dodały kolejnych uszkodzeń. Fazery pulsowe rozerwały maszynownię, a banki miłosiernie zniszczyły mostek.W pobliżu Akiry urządzały prawdziwą rzeź. Atakowały najbardziej uszkodzonych przeciwnków, tak aby kilka torped wystarczyło do zniszczenia celu. Już połowa okrętów Sojuszu obok Korytarza została zniszczona.Terror osłony 100% 2 mikrowyrzutnie przeładują się za 2 turyW sąsiedztwie 3 jednostki sojuszniczeGalor 1 zniszczonyGalor 2 osłony 0% średnie uszkodzenia pancerzaB'Rel osłony 0% poważne uszkodzenia pancerzaHideki 1 zniszczonyHideki 2 osłony 6% średnie uszkodzenia pancerza