Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,096 do 1,110 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

-Czerwony alarm - rzuciłem do komunikator - Już tam idę - Przeprosiłem szefa i ruszyłem do turbowindy -Mostek - powiedziałem zaraz po wejściu.Kiedy tylko znalazłem się na nim ruszyłem do swojego miejsca -Raport- powiedziałem siadając na fotelu.

I. Thorne
    Uczestnik

- Jest ślad na godzinie 10. Jakieś 15 minut drogi. Wygląda na patrol Sojuszu, ale odczyty są niepewne. W tamtej okolicy jest mocna burza plazmowa.- O'Connor. - połączyła się z wami Anna. - Lecisz z Wampirem na ślad. Jesli to nasz to pomóż, każdy inny ma zostać zniszczony.

Hemrod
    Uczestnik

-Widzę - odpowiedziałem krótko. Znałem swoją robotę, nie potrzebowałem niańki. -Biorę się za to. O'Connor, out- odpowiedziałem. Po chwili na mostek weszła reszta obsady-Lon skieruj się w stronę sygnatur, maksymalny warp - rzuciłem do Ferengiego siadającego przy sterach. Ciekawe, co to będzie.

I. Thorne
    Uczestnik

- Zmieniam kurs.- Kapiatnie, mam wiadomość tekstową z Rage. "Potrzebujesz niańki bo masz jeszcze mleko pod nosem."Cel był coraz bliżej. Wyglądało, że leciał w impulsowej i to powoli by nie wpaść w obłoki gorącej plazmy.- Wygląda na Norina. Jest uszkodzony.

Hemrod
    Uczestnik

Phi, dali mi starego Antaresa, będzie się trzeba trochę napocić, żeby coś zniszczyć. -Przygotować się do wyjścia z warp, przeskanować okolicę i Norina, chcę wiedzieć z czym mamy do czynienia. Wycelujcie w jego rdzeń warp- rzuciłem rozkazy, po czym czekałem

I. Thorne
    Uczestnik

Oba statki wyszły z warp i zaczęły zbliżać sie do celu.- Cel nie ma osłon i trochę uszkodzeń wewnętrznych. Wygląda jakby walki toczyły sie na pokładach. Rdezń namierzony.- Skan nic nie wykazuje, ale jest mocno ograniczony. Okręt leci na 3/4 impulsowej.- Wywołują nas. Mamy tylko audio.

Hemrod
    Uczestnik

-Dajcie te wywołanie, zobaczymy co mają nam do powiedzenia - rzuciłem. Powinienem już go zniszczyć, ale nie było co się spieszyć. Więźniowie też by byli dobrzy.

I. Thorne
    Uczestnik

- Aktualny kapitan Mejbes do rebelianckich statków. Mam tutaj trochę uszkodzonego Norina i 85 martwych Kardazjan. Bylismy członkami konwoju z niewolnikami do kopalni, ale wyrwaliśmy się i zabiliśmy te łyżki. Niestety straciłem przy tym 2/3 kumpli.

Hemrod
    Uczestnik

-Czy możemy ich namierzyć do teleportowania na nasz okręt? - zapytałem operacyjnego a przez audio powiedziałem -Skąd mam wiedzieć, że jesteście tymi za których się podajecie? Skany wykazują, że odbyła się na pokładzie walka, co może potwierdzać waszą historię. -

I. Thorne
    Uczestnik

- Można ich przenieść, ale najwyżej po dwóch na cykl.- Zawsze możecie nam podesłać kogoś by sprawdził ciała Kardachów i nasza tożsamość.

Hemrod
    Uczestnik

Patrzyłem na okręt zastanawiając się co można zrobić. Było to oczywiście ryzykowne, ale dlaczego miałem poświęcać czyjeś życie. -Ile osób możemy przesłać na pokład? Chcę drużynę, która pójdzie ze mną teleportujcie nas na mostek- wziąłem dwa dizruptory i ruszyłem w stronę teleporta -Pani Ryan będzie dowodzić pod moją nieobecność -

I. Thorne
    Uczestnik

- Posyłac też mogę po dwóch. Większa ilość mogłaby się skończyć zgubieniem sygnału i rozproszeniem w kosmosie.

Hemrod
    Uczestnik

-Dobra to niech nasz pan doktor wybierze kogoś ze swoich. Włączę swój komunikator, nasłuchujcie jak by się zaczęło coś dziać przenoście nas od razu z powrotem na Terror - po tych słowach udałem się do pokoju transportera czekając, aż przyjdzie ktoś od Denobulanina. W końcu pojawił się młody człowiek z torbą. Weszliśmy na płytę transportera, spojrzałem na obsługującego urządzenie Andorianina. Przez chwilę zastanawiałem się co by na mój pomysł powiedziała, Ania Sobieski. Chciałem to zrobić chociaż z tego powodu, nie wiem za kogo ona się uważała,.-Impuls -

I. Thorne
    Uczestnik

Wraz z sanitariuszem pojawiłeś się na mostku. Było na nim trzech ludzi oraz kilka ciał Kardazjan i Terran.

Hemrod
    Uczestnik

Kiwnąłem na sanitariusza -Sprawdź ich - rozejrzałem się uważnie-Jestem kapitan O'Connor. Kto tu dowodzi?-

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,096 do 1,110 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram