Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,021 do 1,035 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Z miłą chęcią się napije. - Talarianin podał glinnowi oczywiście kanar. - Widzi pan, jest malutki problem. Centralne Dowództwo nie lubi żołnierzy, którzy otrzymują prezenty. W obecnej sytuacji nawet bardzo. Wystarczy, że ten statek wiezie, powiedzmy, kilka setek kilogramów ultrinium lub trochę granatników. I jak wykryją, że was przepuściłem to będę niższy o głowę. Dlatego też nie zamierzam brać jakiegoś papierka z wydumanym domkiem tylko kasę. Prawdziwe, ciężkie sztabki latinum, które umilą mi najbliższy urlop za 16 miesięcy. Zrozumiano? - Kardazjanin przestał być miły. - Albo przestrząsnę ten złom od mostka po gondolę warp i zabiorę wszystko co jest podejrzane! - kapitan odstawił kieliszek i wstał. Widać było, że był gotowy na atak.

Hemrod
    Uczestnik

Cały czas siedząc uśmiechnąłem się uspokajająco, jednocześnie schowałem jedną z rąk pod stół. Odbezpieczyłem swój pistolet dizruptorowy ustawiając go na zabijanie i delikatnie przesunąłem kaburę na biodrze, jednocześnie przesuwając powoli nogę. Zatrzymałem ją, na wysokości ciała glinna. Było to na tyle bliskie, że musiałem trafić w niego, a siła promienia zrobi swoje. Całe szczęście, że kabura nie miała dna strzał musiał zatrzymać się na Cardassianine. Na wszelki wypadek przygotowałem się na plan B, wyrwanie drugiej broni i strzał w głowę. Uśmiechnąłem się jeszcze szerej-Skoro tak pan stawia sprawę ... - po czym nacisnąłem spust.

I. Thorne
    Uczestnik

Talariański kapitan połapał się w twoim planie i chciał ci przeszkodzić, ale było już za późno. Glinn wrzasnął, gdy zmieniał się w parę.Nastała chwila ciszy, lecz przerwały ją strzały na mostku.

Hemrod
    Uczestnik

Uśmiechnąłem się do niego -I tak rozmowa robiła się nudna- złapałem broń i wyskoczyłem na mostek, jeśli miałem tam zastać jakiegoś Cardacha to chciałem go zabić. Chociaż miałem nadzieję, że gdy H'Kress usłyszała strzały to zdążyła tego jednego załatwić.

I. Thorne
    Uczestnik

Żołnierz leżał w kałuży krwi, gdy Caitanka rozszarpała mu gardło, ale niestety swoimi strzałami zabił obecnego sternika i jakąś młodą kobietę.- Ty pieprzony durnu! - krzyknął Talarianin. - Po jaką cholerę go zabijałeś? Mam w swoim sejfie tysiąc sztabek latinum! Dostałby z 200 i byłoby po problemie.Jednocześnie Hideki, stojąca do tej pory nieruchomo przed rufą transportowca skręciła i zaczęła strzelać.Transportowiec osłony 100% - opuszczone, lekkie uszkodzenia pancerza, broń zdeaktywowanaB'Rel osłony 100% aktywacja broniHideki osłony 100%

Hemrod
    Uczestnik

Nacisnąłem komunikator =/= Lon rusz swój tyłek i pojaw się na mostku, Ners i Skiff też jesteście zaproszeni na imprezę =/= rozłączyłem się i popatrzyłem na kapitana. Uśmiechnąłem się szeroko-Spokojnie, Mam zamiar coś zyskać a nie stracić gdyby coś to może pan powiedzieć, że przejąłem statek siłą ... zresztą proszę sobie stanąć w rogu i nie przeszkadzać, mam okręty do przejęcia -Usiadłem na miejscu sternika przynajmniej do czasu przybycia uszatego i zacząłem rozgrzewać silniki-H'Kress pilnuj, żeby wykonywali moje rozkazy, podnieść tarcze, naładować broń! - zamierzałem ostrzelać B'rela i wykonać następnie ciasny zwrot, aby znaleźć się na jednej z ruf Hidekiego. -Sam powiedz mi, że masz dostęp do jakiś ich systemów-

I. Thorne
    Uczestnik

- Właśnie zaczynałam mieszać, ale ten gnojek pod drzwiami wcale mi nie ułatwiał pracy. - odparła i cos tam nerwowo wstukiwała.Trnasportowiec zaczął aktywować broń i osłony, ale Hideki był juz podn. Spróbował odstrzelić jedną z sekcji transportowych, jednak na szczęście podniesione osłony uniemożliwiły mu to. Nagle okrętem mocno zatrzęsło, gdy B'Rel odpalił dezruptory.Transportowiec osłony 86%, lekkie uszkodzenia pancerza, aktywacja broniB'Rel osłony 100% wyrzutnia przeładowane, 2 awaryjne pełneHideki osłony 100%

Hemrod
    Uczestnik

-Sam mówiono mi, że jesteś komputerowym geniuszem, będzie to teraz bardzo, ale to bardzo przydatne - Wprowadziłem okręt w zwrot -Celujcie w wyrzutnie B'Rela, ognie gdy będzie to tylko możliwe-

I. Thorne
    Uczestnik

Transportowcem sterowało się jak czołgiem, a jednocześnie patrol Sojuszu był chyży i zwinny. Znowu otrzymaliście parę trafień, a B'Rel otrzymał tylko lekkie razy w odpowiedzi.Na mostek wpadł Lon i podbiegł do stanowiska sternika.- Spadaj, fajtłapo! Ja ci pokażę jak się prowadzi okręt.Transportowiec osłony 72%, lekkie uszkodzenia pancerzaB'Rel osłony 92% wyrzutnia przeładowane, 2 awaryjne pełneHideki osłony 100%

Hemrod
    Uczestnik

Ustąpiłem miejsca Ferengiemu -Słyszałem o twoich zdolnościach. Pokaż co umiesz musimy unikać tych głupków. Celujcie w B'rel-Odwróciłem się i podszedłem do Sam -Powiedz mi, że coś masz, że zdołamy coś z nimi zrobić - wiedziałem, że konwencjonalnie tej walki nie wygramy, potrzebowaliśmy "konia trojańskiego"

I. Thorne
    Uczestnik

- Na razie mam ogolny dostep do komputerów Hideki, Klingoni uzywaja jakiegos dziwnego programu antyhakerskiego. Musisz dać mi trochę czasu bym dorwała się do steru i broni.Trnasportowiec jakoś dziwnie zakręcił i Hideki znalazł się na rufie. I wtedy dostał 2 razy z fazerów. Jednak tym się zbytnio nie przejął i nadal strzelał.Transportowiec osłony 58%, lekkie uszkodzenia pancerzaB'Rel osłony 87% wyrzutnia przeładowane, 2 awaryjne pełneHideki osłony 59%

Hemrod
    Uczestnik

-Uważajmy na B'Rela, nie chcielibyśmy zostać trafieni przez ich torpedy- powiedziałem spokojnie patrząc na Ferengiego -Świetnie ci idzie, oby tak dalej- odszukałem wzrokiem stanowisko "taktycznego" -Skoncentruj ogień na rdzeniu warp Hidekiego, może uda się go zniszczyć, było by to utrudnienia dla Klingonów-

I. Thorne
    Uczestnik

Hideki nawrócił by wyjść z zasięgu fazerów, ale i tak dostał jeszcze raz. Tymczasem Klingoni wstrzeliwywali się w wolny transportowiec, robiąc beczki i inne ostre nawroty. Pewnie na ich mostku dobrze sternik i taktyczny dobrze się bawili.- Kapitanie, ktoś otworzył śluzy awaryjne w sekcji 8. Ładunek duranium idzie w kosmos!Transportowiec osłony 49%, lekkie uszkodzenia pancerzaB'Rel osłony 82% wyrzutnia przeładowane, 2 awaryjne pełneHideki osłony 41%

Hemrod
    Uczestnik

-Zamknijcie śluzy! Włączcie pola siłowe, musimy zatrzymać wypływ duranium!- krzyknąłem głośno. Transportowiec nie był jednostką wojskową. Ścigamy Hidekiego!- Odwróciłem się jednocześnie do złodziejki -Jeżeli nie pospieszysz się z Klingonami to nas zniszczą. Opuść chociaż ich osłony, na krótki czas, żeby można ich wysłać w kosmos- powiedziałem spokojniej. Sytuacja była nie dobra, nawet bardzo zła

I. Thorne
    Uczestnik

- Śluza jest zablokowana. Trzeba ją zamknąć ręcznie.Na ekranie widać było kilka 100-kilogramowych sztab, które sobie wesoło koziołkowały.- Tu Dremsh. Podeślijcie mi kilku ludzi, bo Kardachy dobrze się bronią w sekcji 10. - nagle odezwał się komunikator kapitana, który stał spokojnie i wcale nie przejmował się, że strzelają do jego statku.- Coś mi się zdaje, kapitanie O'Connor. - podkreślił słowo "kapitan". - Klingopni nie zamierzają nas zniszczyć tylko wyłączyć osłony. Potem uszkodzą broń, silniki i zaczną abordaż.Tymczasem B'Rel wykonał piękny fikołek i znowu zaczął strzelać.Transportowiec osłony 37%, lekkie uszkodzenia pancerzaB'Rel osłony 78% wyrzutnia przeładowane, 2 awaryjne pełneHideki osłony 36%

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,021 do 1,035 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram