Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 736 do 750 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

-Zostańcie tutaj i meldujcie o zmianach- powiedziałem do żołnierzy a sam zszedłem na dół-Pchnijcie gońców, na front chcę wiedzieć jak są wykonywane rozkazy. Muszę mieć jakiś obraz tego co się dzieje na linii frontu. 8 Armia nie mogła się idealnie okopać, gdzieś uda nam się przebić -Usiadłem na swoim fotelu. Symulacja była naprawdę niesamowita. Cóż jeszcze trochę i przekonamy się czy uda się przebić przez linię obronne.

I. Thorne
    Uczestnik

- Gońcy poszli 10 minut temu. na razie brak odzewu od nich.Miałeś tylko chwilę odpoczynku. Nadchodziły komunikaty radiowe, ale były sprzeczne. Wyglądało, że anglicy podszywali się pod Irlandczyków i podawali fałszywe dane.Nagle wbiegł jakiś kapitan i wrzasnął:- Natychmaistowa ewakuacja Za 8 minut będą tu angielskie bąbowce. Namierzyli radio Wolny Belfast. To informacja bezpośrednio od Dowództwa.

Hemrod
    Uczestnik

-Dobra panowie, zbierać się podsuniemy sztab trochę bliżej frontu- ludzie zaczęli się krzątać a ja odwróciłem się do jednego z sierżantów -Sprawdźcie kapitana, nie chcemy żadnych niespodzianek-

I. Thorne
    Uczestnik

W sztabie było malo papierów, więc oficerowie wzieli swe laptopy, żołnierze rozmontowali generator i wszyscy szybko i sprawnie opuścili budynek.Kapitan był dowódcą kompanii łączności i na pewno nie był dojusznikiem Anglików.Sztab schował się w kilku budynkach mieszkalnych, gdy na szpital spadły pierwsze bomby. Nalot trwał chwilę. Po nim z ośrodka nic nie zostało.

Hemrod
    Uczestnik

-Cóż kapitanie muszę pana przeprosić, ale środków ostrożności nigdy za mało- powiedziałem do oficera-Dobra panowie, wracać do roboty! Czekam na raporty. Jak wrócą gońcy to trzeba będzie się dowiedzieć co z budynkiem opery, może tam uda się ulokować sztab-

I. Thorne
    Uczestnik

Oficer tylko skinął głową i wyszedł dalej prowadzić walkę elktroniczną.Sztab prowizorycznie się rozstawił.- Nie radzę do opery. Jest spalona i do tego zaminowana plastikowymi minami, które trzeba długo szukać.Teraz stało się jasne, dlaczego Anglicy zagłuszyli wszelkie rozmowy radiowe - gdyby nalot się udał II Brygada pozostałaby bez dowództwa.Wróciło kilku gońców z wieściami z linii frontu. Anglicy mieli po 2-3 linie obrony i posiadali kilkadzisiąt czołgów, dobrze okopanych i zamaskowanych. Do tego artyleria w drugim rzucie o kalibrze o 50 do 120 mm. Przedpole bylo zaminowane gdzie się da, a tunele ściekowe poburzone lub założono pułapki. W Belfaście broniła się 81 Dywizja Piechoty wraz z pułkiem czołgów, który jednak był mocno rozproszony, do tego częśc ciężkiego sprzętu była juz na statkach. Ale najgroźniejsze były statki w okolicach portu: 2 krążowniki HMS Prince Harry i HMS Invicible wraz z obstawą i dużą ilością transportowców i promów do ewakuacji sił angielskich.Irlandczycy zaatakowali w najlepszym dla siebie momencie. Normalnie zostaliby starci w proch przez doskonale wyszkolone oddziały 1 i 2 Armii, ale te były w Iranie i Kazachstanie. 8 Armia składała się z poborowych i żółtodziobów bez najnowszego sprzętu jak pancerze bojowe czy broń bezłuskowa. Po prostu walczyli tym co było w standarcie 15 lat temu.

Hemrod
    Uczestnik

-Dobra umacniamy się na pozycjach, szturm w tym momencie był by samobójstwem. Musimy uważać na południe, Anglicy wiedzą, że dopóki tu jesteśmy nie są bezpieczni. Wyślijcie snajperów, niech wyłuskają oficerów. -Po czym odwróciłem się do jednego ze sztabowców, który nadzorował oddziały "specjalne"-Potrzebujemy, zrzucić kogoś za linię frontu. Najlepiej dwa-trzy oddziały po 5 osób. Mogą narobić zamieszania. Popsuć Angolom komunikację, wysadzić sztaby pułków i wrócić na naszą stronę. -Oficer skinął głową i zajął się wykonaniem rozkazów. -Teraz pozostaje nam czekać na nasze wsparcie, ci którzy mają czas, niech zastanowią się gdzie najlepiej umieścić sztab-

I. Thorne
    Uczestnik

- Trochę chłopaków posłałem, ale te chamy porozmieszczali trochę detektorów ruchu i ciepła. Do tego podpieli się pod przedwojenną sieć kamer bezpieczeństwa i szybko naszych wykańczają. Dlatego kazałem niszczyć wszystko co wyglada na kamerę czy sensor.Na razie sztab działał w dwóch piwnicach i mimo, że było ciasno to prztnajmniej nikt do was nie strzelał.Po kilkunastu minutach pojawił się ten sam kapitan, co ostrzegł przed nalotem.- Mam łączność z Dublinem i Dowództwem. Podpieliśmy się pod angielskiego satelitę i ci idioci nawet o tym nie wiedzą.

Hemrod
    Uczestnik

Popatrzyłem na kapitana -Prawdziwy z pana specjalista ... jak tak dalej pójdzie przeznaczę pana do awansu- powiedziałem po czym podniosłem słuchawkę podanego mi telefonu-Halo, halo Dublin tu Belfast. Mieliśmy problemy z łącznością. Mamy tutaj niezły kocioł. Podeślijcie nam jak najszybciej parę aniołów stróży, to miasto będzie ich grobem- powiedziałem cały czas się uśmiechając. Jednocześnie zasłoniłem na chwilę mikrofon i powiedziałem-Czy ktoś wie co z kanałami? Możemy ich użyć do przejścia na drugą stronę pozycji angielskich? Chcę raport o działalności naszych snajperów i wyślijcie też parę drużyn przeciwpancernych. Może z dachów uda im się ustrzelić parę czołgów-Potem odsłoniłem mikrofon -Jak operacje poza miastem?-

I. Thorne
    Uczestnik

- Wysłaliśmy niedawno wam 6 Eurofighterów. Będą u was za 10-20 minut, ale juz jeden zostal zestrzelony. Anglicy maja dobra obrone przeciwlotniczą, a w porcie pewnie gęsto jest od działek i rakiet.- Kanały są prawie nie do przebycia. Straciliśmny 2 drużyny w trakcie rozpoznania i pozostałe zostały wycofane. Raporty o linii frontu będą jak przybędą gońcy z wiarygodnymi informacjami.

Hemrod
    Uczestnik

-Czekamy - Odłożyłem słuchawkę. Czas było zaczekać na gońców.

I. Thorne
    Uczestnik

Po 15 minutach otrzymałeś informację, że mysliwce przybyły nad miasto i zaatakowały pozycje Anglików. Jednocześnie przybyl pierszy goniec z przestrzeloną noga i przekazał krótki raport.- Te śwnie czują się jak we własnym chlewie. Widziałek kilkaset metrów ich obrony i bez ciężkiego sprzętu oraz wsparcia przeciwpancernego możemy ich kąsać, a nie bić. Na pół kilometra naliczyłem 5 czołgów, 12 stanowisk artylerii, pełno pułapek, min i zasieków. Do tego mają kilka automatycznych działek, które wyszukują naszych. Na nic zda się kamuflaż, tylko ubrania chroniące przed emisją ciepła pomagają.

Hemrod
    Uczestnik

Kiwnąłem głową.-Dobra, możemy się tylko okopać na pozycjach i czekać.-

I. Thorne
    Uczestnik

Czekałeś. czekałeś...- Duncan, to staje się nudne. - połączyła się z tobą Estelle. - Chyba zmieniam historię. Nie mów, że tylko dlatego, że skróciłam linie i kazałam się Anglikom bronić, a nie atakować to IRA będzie się bała walczyć. Bo jak się zdenerwuje to każę 12 Brygadzie Zmechanizowanej rozjechać partyzantów od południa.

Hemrod
    Uczestnik

-Cóż chyba dlatego wygraliśmy wtedy, ponieważ Anglicy wjechali na nasze pozycje. Wpuść zmechanizowaną brygadę do miasta, będzie przynajmniej co do roboty, ale, ale nie martw się można to trochę podkręcić. Za chwilę zacznie się fajna zabawa- po tych słowach odłożyłem komunikator.Ubrałem mundur, który zatrzymywał ciepło i wziąłem 5 komandosów. -Dobra ja spróbuję pojmać panią Generał i zmusić ją do rozpoczęcia rokowań w sprawie kapitulacji-Odwróciłem się do swojego zastępcy-Artyleria jest na pozycjach. Zalej ogniem Anglików, potem podeślij małe grupy uderzeniowe niech się pozbędą angielskich czołgów. Napakuj też samochody cywilne bombami i poślij je na Angielskie pozycje. Wysadź parę domów musimy rozpocząć atak-Wychodząc ze swoimi komandosami rzuciłem jeszcze-Powodzenia-

Wyświetlanie 15 wpisów - od 736 do 750 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram