Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 526 do 540 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

Jenn popatrzyła na Skiffa i przytuliła go. Ten popatrzył na hologram -Dlaczego nam to mówisz? I co musimy zrobić?

I. Thorne
    Uczestnik

- Dlaczego wam pomagam? Bo ten cholerny erotoman zamontuje mi nakładki zmieniające wygląd. A ja nie chcę wyglądać jak wściekła Klingonka! Róbcie ci uznacie za potrzebne, osobiście proponuje zdjęcią Tavika i jego ochroniarki, w szczególności Estelle i Weenedth.

Hemrod
    Uczestnik

-Czy da się wyciągnąć O'Connora z celi? - zapytał komandos -Może będzie nam potrzebna każda pomoc-

I. Thorne
    Uczestnik

- Na Wing nie liczcie, teraz właśnie zajmuje się nią ten cholerny Andorianin i to w swojej kajucie. Wiecie, o co mi chodzi? - mrugnął okiem. - Mam częściowy dostęp do systemów statku, ale sam nie wyłączę pola, ani podtrzymywania życia. Sami musicie odbić więźnia i to szybko. Sugeruje za 2 godziny, gdy zarządam widzenia z nim.

Hemrod
    Uczestnik

-Dobra, ty ich zagadasz a my zajmiemy się strażnikami - powiedział Skiffa a Jenn zaczęła przygotowywać ich broń.

I. Thorne
    Uczestnik

- To nie jest takie proste. Tavik ma podłączony alarm do aresztu. Jeśli ktoś wyłączy pole bez jego zgody to zaraz zbiegną się tam wszyscy. Sugeruje pierwsze stuknięcie Volkana, potem dopiero uwalnianie.

Hemrod
    Uczestnik

-No dobra, akcję zaczniemy za godzinę, żeby był u siebie i żeby nie zdążyli O'Connora rozwalić- rzucił komandos

I. Thorne
    Uczestnik

Minęła praktycznie godzina. Zamachowcy cicho wyszli ze swej kajuty i podążyli ku celowi. Wszystko na razie im sprzyjało - korytarze były pogrążone w półmroku i nikogo nie spotkali. Po kilku minutach znaleźli się w pobliżu drzwi do Tavika. Nikt przed nimi nie stał.

Hemrod
    Uczestnik

To śmierdziało pułapką. Skiff wyjął tricorder i zaczął sprawdzać ślady życia.

I. Thorne
    Uczestnik

- W środku znajdowały się 2 osoby - trikorder wskazywał na Volkana i Gorna.

Hemrod
    Uczestnik

Skiff nastawił broń na ogłuszanie i dał znak Ners żeby otworzyła drzwi. Zaznaczył pozycję osób i przygotował się do zdjęcia ich.

I. Thorne
    Uczestnik

Drzwi otworzyły się bez problemu, nawet nie były zamknięte. W środku stał Tavik i Weenedth.- A więc postanowiliście zbuntować się jak wasz dowódca? - zapytał spokojnie Tavik.

Hemrod
    Uczestnik

Skiff nie odpowiadając wypalił dwa razy w stronę Wenedeth i Tavika.

I. Thorne
    Uczestnik

Tavik padł natychmiast pozbawiony przytomności, ale Gornyjkę tylko odrzuciło. Szarpnęła ręką i w kierunku komandosa poleciały 2 ostrza w kształcie igieł. Miały wbić się w gardło i serce, ale jeden dosłownie o milimetry minął szyję, drugi zaś głęboko wbił się w bark.

Hemrod
    Uczestnik

Komandos zaklął szpetnie i ponownie otworzył ogień w Gornyjkę jednocześnie zwiększając moc na maksymalne ogłuszanie ... nie chciał jej zabijać.Ners również włączyła się do walki wyjmując swój dizruptor i plując wiązką ogłuszającą w ochroniarkę Tavika.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 526 do 540 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram