Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 451 do 465 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Urządzenie zaczęło wyszukiwać kod. Po chwili wyświtlił się i drzwi stanęły otworem. Pozostało tylko pole siłowe.- 1234. Kto wymyśla takie inteligentne kody? - zapytała Arana.

Hemrod
    Uczestnik

-Brzmi jak kod, który jakiś idiota miał by przy walizce - rzuciła złodziejka i podeszła do pola siłowego, szukając źródła zasilania, albo przynajmniej emiterów ...

I. Thorne
    Uczestnik

Generator pola siłowego był za nim, na ścianie.

Hemrod
    Uczestnik

Złodziejka rzuciła ciche przekleństwo i podeszła do ściany, gdzie musiały znajdować się emitery. Wyjęła małe urządzenie - "zakłócacz" zwany czasami "świerszczem" z powodu wydawanego niskiego dźwięku i zaczęła machać nim niedaleko ściany, jeżeli trafi na jakiś emiter wyda, swój dźwięk i natychmiast przyklei się do niego, da akurat tyle czasu, żeby można było przejść za nim wyczerpie się w nim moc ... ale po drugiej stronie będą mogły już wyłączyć generator ...

I. Thorne
    Uczestnik

Zakłócacz znalazł emiter, przykleił się do niego. Ale pole siłowe wcale nie zniknęło tylko zmalała jego moc.

Hemrod
    Uczestnik

Złodziejka zdziwiła się lekko, wyjęła szybko drugie urządzenie i rozpoczęła zabawę od początku

I. Thorne
    Uczestnik

Nim Sam podłączyła urządzenie to pierwsze przestało działać. Zaiskrzyło lekko i odpadło.Poczynaniom złodzieji przyglądała się Romulanka z kpiącym uśmiechem.- Minutka dawno minęła. - zauważyła i zaczęła oglądać swoje paznokcie.

Hemrod
    Uczestnik

Złodziejka popatrzyła na Romulankę z niechęcią-Znalazła się księżniczka ... - rzuciła "głupia suko" pomyślała i uśmiechnęła się wrednie. Wyjęła inne urządzenie i podłączyła w miejsce, w którym znajdował się jeden z emiterów. Zaczęła wpisywać odpowiednie komendy aby go przeciążyć.

I. Thorne
    Uczestnik

- Widać, że O'Connor wybrał na misję takie fajtłapy jak on. Odsuń się. - Arana wyjęła dezruptor i podłączyła do niego trikorder. Zbadała częstotliwość pola i strzeliła. Promień przeszedł przez pole i trafił w generator. - Tak to się robi. Szybko i sprawnie. Wziełaś z promu ładunki wybuchowe?

Hemrod
    Uczestnik

-Tak ...- odpowiedziała jej złodziejka dość ostro, ta romulanka pozwała sobie na za dużo ...

I. Thorne
    Uczestnik

- To je załóż iustaw detonatory na sygnał radiowy. Jak skończysz to zamknij i zablokuj drzwi. Potem poczekamy na teleportację.

Hemrod
    Uczestnik

Złodziejka prychnęła gniewnie i założyła ładunki na ściany, oraz przy polu siłowym. Zapalnik ustawiła, aby dało odpalić się go drogą radiową. Po czym razem z Araną wyszły z pomieszczenia. Samantha drugi raz wyjęła urządzenie i zamknęła drzwi ... przy okazji zmieniając kod.-No dobra gotowe- powiedziała Romulance

I. Thorne
    Uczestnik

Romulanka znalazła jakieś pomieszczenie i zabarykadowała drzwi. Pozostawało tylko czekać.Minęło kilknaście minut i zostały przeniesione na prom. Były już tam Estelle i Lira.- Nasz biedny szef ochrony został zaszlachtowany. - Trillka udawała zmartwioną.- Zadanie wykonane? - zapytała Estelle.- Tak, generatory wybuchną na sygnał. Mam odpalić?- Tak.Arana nacisnęła detonator. Nie było widać efektów wybuchu, ale czujniki promu ją odnotowały.- Teraz pora lecieć na plac. W końcu nie możemy się zpóźnić.Bół był mocny, ale dało sie go przeżyć. Otworzyłeś opuchnięte oczy. Byłeś w jakimś mrocznym pomieszczeniu, okryte jakąś szmatą. Co dziwne podłoga się chybotała. Dopiero po pewnym czasie uświadomiłeś sobie, że leżysz w wozie zaprzężonym w jakieś zwierzęta.- Siemanko, szefie. Ale nas urządzili, prawda? - usłyszałeś głos Trenetha.

Hemrod
    Uczestnik

-Skur... - rzuciłem tylko -Jesteś związany doktorku?- zapytałem a sam powoli zacząłem zastanawiać się nad sytuacją w jakiej się znalazłem

I. Thorne
    Uczestnik

- Nigdy w życiu nie byłem lepiej związany. Ale i tak dobrze, bo Jennifer uznali jako zdrajczynie Sojuszu, w końcu Bajoranie są w nim i ostro ja pobili. Teraz wiezieni jesteśmy na egzekucję, a ratunku ani widu, ani słychu.Pamiętałeś tylko uśmiechniętego generała i jego dezruptor. Potem tylko ciemność.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 451 do 465 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram