Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan O'Connor

PBF - kapitan O'Connor

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 2,395 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

Ners zaczęła rozglądać się nerwowo, wiedziała, że facet się z nią bawi. Na pewno sprawiało mu to wielką przyjemność. Pół bajoranka zaczęła się wycofywać. Nie miała szans w starciu z tym Cardasianinem. Nie czuła się nawet pewna trzymając swój fazer. Zaczęła opuszczać ten plac, uważnie się rozglądając i nasłuchując.

I. Thorne
    Uczestnik

Wreszcie coś ujrzała, kiedy na chwilkę pojawił sie księżyc. Schylona postać przemykała pod ścianą domu, zmietzając wprost na nią.

Hemrod
    Uczestnik

Wycelowała fazerem i czekała aż zbliży się na tyle blisko, żeby strzał był celny ... nie chciała z nim ryzykować pudła ...

I. Thorne
    Uczestnik

Po chwili mogła dojrzeć jego wykrzywioną w grymasie twarz. Zaśmiał się chrapliwie i dostał prosto w pierś. Ładunek przeszedł na wylot, a on stanął. Zaczął się smiać. Coraz głośniej i histerycznie.- Nabrałaś się. Każdy się nabiera. - postać zamigotała i zniknęła.Jednoczesnie Ners poczuła ostry ból i rozlewający sie chłód w okolicy kręgosłupa. Po chwili padła na kolana. Ostatnie co zobaczyła to Kardazjanin z zakrwawionym nożem w ręce.- Nie ma jak przenosny holoprojektor. - szepnął i zamknął jej oczy.Ból. Tępy, paraliżujący, ale nie pozwalający zemdleć. Znali się na rzeczy. Kolejny cios trafił go w złamany nos, ponownie go rozkwaszając.- Kto był jeszcze z tobą? - zapytał spokojny głos. Głos, który słyszałeś od ponad godziny.

Hemrod
    Uczestnik

Podniosłem lekko głowę i uśmiechnąłem się -Było ich 7 - bicie na chwilę ustało a ja wyplułem krew. Bolało strasznie, ale nie dam im siebie złamać-Pierwszy nazywał się Śpioszek, z nim był Gburek, Wesołek, Apsik ... -

I. Thorne
    Uczestnik

Cios na odlew przerwał twój dowcip.- No proszę, jeszcze żartujesz. A co powiesz jak ci zaczniemy odcinać palce? Zaczniemy od najmniejszego na nodze, a skończymy na dwudziestym pierwszym... - Kardazjanin uśmiechnął się wrednie. - Albo może mam lepszy plan. Zaraz cię wykurujemy i będziesz widzem. Złapaliśmy jedną kobietę i zaczniemy się nią zajmować. Bardzo czule.

Hemrod
    Uczestnik

-Moja babcia bije mocniej niż ty - odpowiedziałem słabo, wszystko mnie bolało, chłopaki znały się na swojej robocie i to bardzo dobrze się znali. -ale ... dobra powiem wam coś - zacząłem zniżać głos, ale podniosłem głowę -nachyl się tutaj

I. Thorne
    Uczestnik

- Za kogo mie bierzesz? - zaśmiał się oprawca. - Numer z cosem głową ucza nas na samym początku szkolenia.Podszedł do torby i wyjął z niej kilka urządzeń. Zaapalikował ci jakis środek, który okazał się przeciwbólowym. Potem dość boleśnie nastawił ci nos i zatamował krew. Na końcu dermoregeneratorem zaleczył największe rany.- Wyglądsz jak nowo narodzony. - usmiechnął się i skinął głową. W tej chwili do pokoju wszedł Kardazjanin, ten co cię złapał na Jennifer Ners na rękach.- Przykujcie ją i zaczynajcie. - z tymi słowami wyszedł.

Hemrod
    Uczestnik

-No i przyprowadzacie mi tu jakąś kobietę ... posłuchajcie nie jestem tym za kogo mnie bierzecie ... dobra, przyznaje się jestem przemytnikiem, a tej tutaj nie znam - starałem się brzmieć spokojnie, może uwierzą.

I. Thorne
    Uczestnik

Nie zwracali na ciebie uwagi. Przypieli ją do łańcuchów na ścianie i śmiejąc się wyszli. Jeden z nich wspomniał coś, że szef ruszył znów na polowanie.Ners była nieprzytomna, ale nagle otworzyły się drzwi i wszedł... kucharz. Ten co został zastrzelony.- Słuchaj, O'Connor. Mamy problem. - odezwał się głosem Tavika. - Miałeś rację, ktoś zdradził. I to z mojej załogi. Zablokował protokoły bezpieczeństwa i odciął program. Teraz jeśli zginecie, zdaży się to naprawdę. Nie mogę dostać się do wnętrza programu, na szczęście ,pgę animować tego truposza. To cud, że dali do obok sali pzresłuchań. Masz teraz nowe rozkazy. Zostaw tego generała i wysadzanie. Macie przeżyć jak najdłużej. Ja zajmę się agentem i wierz mi, pożałuje że żyje. Jakieś pytania? Tylko szybko, bo zaraz wrócą.

Hemrod
    Uczestnik

-Widzisz jesteśmy teraz w trochę niezręcznej sytuacji ... poza tym dlaczego miał bym tobie zaufać, chciałeś odebrać mi dowództwo, nawet poczyniłeś kroki w tym celu ... odpowiedz mi zatem dlaczego miał bym teraz tobie ufać? - może i była to prawda, ale mógł być to równie dobrze podstęp Tavika

I. Thorne
    Uczestnik

- Chciałem odebrać bo myślisz sercem, a nie głową. I to jest twój najważniejszy mankament jako dowódca. Możesz mi nie ufać, nieważne. Ale masz uratować podwładnych. Jutro i tak, zgodnie z programem, zostaniecie ścięci. Może jak spartolisz sprawę to będę mieć z tobą spokój. Ale jak się wywiniesz to będziesz dowodzić akcją na Rogel. Teraz wracam na łóżko umrzyka. - kucharz odwrócił się i wyszedł.

Hemrod
    Uczestnik

Zostałem sam, nie licząc nieprzytomnej Ners zastanawiając się co powinienem zrobić. Była to tylko symulacja, dlatego zdrowie i życie moich ludzi było teraz najważniejsze ... a Cardasianie byli dość dobrze zaprogramowani, może dlatego powinienem pójść na współpracę, może wypuścili by ich .... z drugiej strony, mógł być to podstęp Tavika, o którym rozmawiał z H'Kress, jednak chyba trudno ryzykować ... gdyby istniała możliwość, żeby mieć pewność

I. Thorne
    Uczestnik

Twoje rozważania przerwało wejście Kardazjan. Tym razem było ich trzech. Podali środek pobudzający Ners. Po chwili otworzyła oczy i słabo uśmiechnęła się do ciebie.- A wiec, panie nibytwardy. Będziesz gadał czy zajmiemy się twoją towarzyszką?

Hemrod
    Uczestnik

-Kapitan O'Connor, dowódca SS Dreadnought, numer służbowy 8774-576-345- musiałem zyskać na czasie a ponieważ, kłamanie, że nie jestem rebeliantem nic by mi nie dało, niech wiedzą, że mają kogoś ważniejszego ... może i kapitanów trochę było, ale nie aż tylu ...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 2,395 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram